kapat
   
22 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Daha önceki haftalarda Zico hakkında fikir ayrılığı olan Ahmet Çakar ile Gürcan Bilgiç bu kez aynı görüşte birleştiler.
Ne Zico ne Tigana
Kadroyu Sinan yaptı
Trabzon kaybederse yönetim gider
Slovak hakem midemi bulandırıyor
Avrupa'da ne olur ?

Ne Zico ne Tigana

Kanat: "Derbi, Tigana'nın bugüne kadar Beşiktaş'a ihanet ettiğini gösterdi. Gerets'in yanında Zico da, Tigana da asistan antrenör" Bilgiç: "Stajyerliğini Zico da kabul ediyor. Denizli maçında pozisyona giremeyen takım aynı şekilde derbiye çıkar mı?" Çakar: "Yavaş yavaş Gürcan'ın Zico hakkında söylediklerine hak veriyorum. Böylesine kaliteli bir kadro çok daha iyisini yapmalı".

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası Serbest Kürsü için biraraya gelen yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen kader maçını masaya yatırdılar. Hafta içi Avrupa maçlarını da değerlendiren yazarlarımız birbirinden ilginç tespit ve yorumlarla bu hafta yine çok konuşulacaklar...

* Kazım Kanat: Tigana'ya olan inancım sıfır noktasına indi. Beşiktaş'a 30 maçtan sonra oynattığı futbol bugüne kadar Beşiktaş'a ihanet ettiğini gösterdi. Ricardinho'yu yedek tutuyor, İbrahim Akın'ı yok ediyordu. Sivas'a 9 pozisyon veren Beşiktaş, derbide sadece 2 pozisyon veriyorsa bu Tigana'nın yanlışıdır. Beşiktaş bu sistemde ısrar ederse sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalar ve Türkiye'de yenilmez. Başkan Yıldırım Demirören rahat nefes aldı. 5 gündür kampta yatıp kalktı. Başkan mısın, idari menajer mi? Bu arabesk tavra karşıyım. F.Bahçe'nin kapının önüne koyduğu Nobre'nin kaptan olarak sahaya çıkması çok ayıp. Hakem Vedat Yüksel'in faul yorumlarında büyük hata var. F.Bahçe bu maçı 8 kişi ile bitirmeliydi.

Zico
bitik bir teknik direktör

* Ahmet Çakar: Derbi adeta mahalle maçı derbisi oldu. Çok az pozisyon var. Her hafta elek gibi gol yiyip bir o kadar da pozisyon veren Beşiktaş bu maçta ne oldu da rakibine pozisyon vermedi? Çağdaş futbolun gereği olan 10 madde var diyelim, derbide bir tanesi bile sahada yoktu. Beşiktaş kalitesiz bir takım. En kaliteli oyuncusu bile Türkiye çapında vasatı aşamaz. Futbolcuysan o topu kalecinin üzerine vurmayacaksın. Ricardinho vurdu. Rizeli Altan olsa o golü atardı. İkisinin arasındaki fark ne? Artık yavaş yavaş 'Acaba Gürcan Bilgiç Zico konusunda haklı mı?' diyorum. Böylesine kaliteli kadronun çok daha iyisini yapması gerek.

* Gürcan Bilgiç: Ahmet Hoca'ya teşekkür ederim. Birgün tamamen benim yanıma geleceksin. Doğrular birdir. Bir adama, adam değil dersin ve belli kıstasların vardır. Hayat tecrübesi sana bunu öğretmiştir. Zico Dinamo Kiev maçına Rize'yi yenen kadro ile çıktığında ben "Bu adam bitmiş" dedim. Bu kadar sınırlı bir futbol görüşü var. Deivid iyi futbolcu ama santrfor değil. Zico ısrarla onu oynatıyor ve 3 gol attığı için Kezman'ı değil, onu seçiyor.

* A.Ç: Gürcan, Türkiye'de bir santrfor söyle.

* G.B: Hakan Şükür, Ümit Karan. Eğer tek santrfor ile oynuyorsan o adam seni rakip alana taşımalı. Top tutmalı, faul yaptırmalı. Rakibi yıpratmalı.

* A.Ç: Kezman yer aldığı hiçbir takımda tek santrfor oynamamıştır.

* Levent Tüzemen: Sırbistan Milli Takımı'nda Milosevic tek santrafor, Kezman ise arkasında oynuyor.

* G.B: Eğer takımında Alex varsa, Kezman'ın yanına ikinci bir santrfor koyamazsınız. İkinci santrfor Alex olur.

* K.K: Gerets'in yanında Zico ve Tigana asistan antrenör. Tigana inatçı. Zico ise şabloncu ve ezberci antrenör. Beşiktaş'ı 13 maç seyretti ve dersine çalıştı. Maç başladı ve gördü ki Beşiktaş farklı. Zico iyi antrenör olsaydı oyuncu ve sistemi değiştirirdi.

* G.B: Kazım Abi doğru söylüyor. Zico da stajyer olduğunu söyledi zaten. Denizli maçında pozisyona bile giremeyen takım aynı şekilde Beşiktaş karşısına nasıl çıkar? Deivid'in defans kalabalığındaki etkisizliğini teknik adam analiz edemez mi? Beşiktaş Saracoğlu'nda bir Anadolu takımı gibi oynadı. Oyunu çirkinleştirmek adına zaman geçirdi, taktik faul yaptı. F.Bahçe zor bir periyoda girdi. Bundan sonraki maçlarda mucizeler gerekiyor. F.Bahçeliler'in yapacağı tek şey dua etmek. Hem takımları fazla rezil olmasın diye, hem de devre arasında teknik direktör değişikliği için.

* A.Ç:
Zico eğer gerçekten hocaysa Palermo, Trabzon, Celta Vigo, G.Saray maçlarını en az hasarla kapatmalı. Bu maçlarda hem UEFA'yı hem Türkiye'yi taşıyabilecek puanlar kurtarabilirse Zico ve F.Bahçe sezonu kurtarır. Palermo çok iyi bir takım. Deplasmanda zor maç kaybederler. F.Bahçe Palermo'yu yenmeli, en kötü berabere kalmalı. Sonra Trabzon'a yenilmeyecek. Trabzon ise yenilirse zaten karışır. Düşme hattında bulurlar kendilerini. Sonra Celta Vigo deplasmanı ve G.Saray. Hepsinde de mağlup olunduğunu düşünün. Yer yerinden oynar. Ne Aziz Yıldırım kalır, ne Zico. F.Bahçe biraz takımsa bu dört maçtan en az hasarla çıkmalıdır.

Tümer kıskanç ve saygısız

* Editör: Sayın Kanat, sezon başında Serbest Kürsü'de F.Bahçeliler'in kötü transferler yaptığını anlayacaklarını ve Tümer'in nasıl sahtekar olduğunu görüp pişman olacaklarını söylemiştiniz. Derbi sonrası bu konuda ne dersiniz?

* K.K: O söylediklerimden sonra F.Bahçe dört tane iyi oyuncu aldı. Bu yorum şu an düştü. Tümer Metin ise hem kötü sporcu hem kötü insan. Maçtan önce "Beşiktaşlı futbolculara ders vereceğim" dedi. Bu saygısızca. Yani meslektaşlarına hakaret etti. Ama aynı Tümer maçtan önce Beşiktaşlılar'la sahada sarmaş dolaş oldu. İşte Tümer bu. Beşiktaş forması giyerken her zaman Sergen'i kıskanır, 'Lider benim' derdi. Şimdi Alex'i kıskanıyor. Trabzon'da Alex yok. Göstersin bakalım kendini.

* G.B: Bence Tümer'de bir davranış bozukluğu yok. Tümer'in eski takım arkadaşlarıyla sarmaş dolaş olması övülmelidir.

* G.B: Trabzon'da F.Bahçe'nin en büyük şansı A l e x ' i

* yokluğu. Alex iyi oyuncu, ama takım oyununun gerektirdiği sinerjinin olması gereken maçlarda yarardan çok zararı dokunuyor. F.Bahçe takımı Alex'in yokluğunda 4'lü ortasaha ile ve çift forvet oynar. Teknik adam bunu görebilir mi, değerlendirebilir mi emin değilim. Trabzon maça Beşiktaş'tan farklı çıkmaz. Önce puan almak isteyecektir. Tipik bir beraberlik maçı. Teknik adamlar mutlu, camialar mutsuz olur.

* A.Ç: Bu tür maçlar hadiseli olur. Bu maçta öyle olabilir. F.Bahçe Palermo'yu yenemediği takdirde UEFA'da da zor duruma düşecektir.

* Editor: Bazı Fenerbahçe yazarlarına göre şampiyonluğun favorisi yine G.Saray. Sarı-kırmızılı takımda iki haftada ne değişti?

* L.T: Asıl değişim Erciyes'te başladı. Başkanın futbolculara mesajı ve Gerets'e de "Kimsenin sözüne bakma, bana gel" demesi kırgınlıkları bitirdi. Gerets'i rahatlattı. Bence Rize'de yaşanan mağlubiyet bir kazaydı. İyi oynamışlardı.

* A.Ç: G.Saray çok iyi oynadığı bazı maçları kazanamadı. Antalya'da oynamadan kazandı.

* L.T: Futbolun Tanrı'ları Rize maçı gibi iyi oynayıp kaybettiği ve berabere kaldığı maçların ödülünü G.Saray'a geri verdi. G.Saray'da çok öne çıkan bazı yöneticiler geri çekildi. Gerets ve futbolcuların birarada yaşamasını sağladılar.

* A.Ç: Gerets kötü bir insan. Futbolcular onunla birlikte yaşayamaz.

* L.T: Hasan'ın çok güzel bir lafı var "Saftig dönemindeki Arif'e döndüm" diye. G.Saray'daki bazı sivrilikler törpülendi. Ciddi bir fisktür avantajları var. G.Saray bu saatten sonra bu şansını kaybetmez. Ama Kadıköy'de oynayacağı maç farklı olacak. Tüm futbolcular "Bu maç F.Bahçe için o kadar kolay olmayacak" diyorlar. Bu havayı yakaladılar. Bu şanslarını iyi değerlendireceklerini düşünüyorum.

* İ.G: Üst düzey olan bir futbolcu yedekliği elbette kabul etmez. Ben hiç yedek kalmadım.

G.Saray Seyrantepe'yi unutsun
* A.Ç: G.Saray sezon başında iyi oynamasına rağmen şanssız ve talihsiz puanlar kaybetmişti. Şimdi ise kötü oynayan ve puanlar kazanan bir görüntüsü var. Geçen sene de puan farkı vardı ama geçen sene önündekine adımlarını hissettiriyordu. Galatasaray'a 'Adnanlar' ve Gerets'in varlığı zarar veriyor. Ayrıca Özhan Canaydın elinden Seyrantepe'yi kaybetti. Kimse artık bundan pembe bir rüya gibi bahsetmesin.

* Editor:
Bunun sebebi Kulüpler Birliği toplantısı mı?

* A.Ç: Aynen öyle. Canaydın'ın Kulüpler Birliği toplantısındaki kişiliksiz tavrı. Canaydın şu anda ağır bir darbe almıştır. Bu saklanmaktadır. İstemese de görevine ihanet etmiştir. G.Saray camiası Seyrantepe'yi unutsun. Canaydın'ın talimatı ile kimse kimseyi sevmez.

* K.K: Arda Turan, Galatasaray'a Tanrı'nın lütfu. Onsuz nerede olacaklarını Allah bilir. Hakan Şükür ve Hasan Şaş'ın yedekliği kabullenmesi gençlerin önünü açtı. Galatasaray'ın çıkış noktası bu oldu.

* L.T: Galatasaray ilk devrenin bitimine bir hafta kala lider olur.

* G.B:
G.Saray Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı. Hocalarını sevmek zorunda değiller. Futbolcu sahaya çıkıp oynamak zorunda.

* L.T: G.Saraylı futbolcular Bordeaux maçının ne kadar kritik olduğunu biliyorlar. Antalya deplasmanında uçaktan indiğimizde futbolcuların aklının Bordeaux'da olduğunu gördüm.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray'ın yarınki maç kadrosu belli oldu
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 Doğan: Huzursuzluk çıkartan futbolcu PAF'ta çalışacak
 Tek reis var o da Alex
 F.Bahçe: Takımın patronu teknik direktördür
 Rüştü yarın ameliyat olacak
 G.Saray'da hedef UEFA
 Fatih Akyel: Hocanın yasaklarından sıkıldım
 Trabzonspor'da Ersen Martin sevinci
 Beşiktaş: Teknik direktör arayışında değiliz
 Efes Pilsen yarın Olimpiakos'u ağırlayacak
 Utah Jazz seriyi bozmadı
 Derbinin hakemi yazarları ikiye böldü
 Rekortmen yüzücü Thorpe emekliye ayrıldı
 Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları belli oldu
 Bize zafer gerek
 En kötü Trabzon
 Bunun adı piyango
 Sihirli dokunuş
 Bravo yaralı
 Hangi maçı kazanacaksınız?
 Ulusoy'un adayı Gökçek
 20 dakikalık topçu değilim!
 Aslan'a direndi Fener talip oldu
 Haydi Akatlar'a
 Kara Kartal'a şampiyon pivot
 Dünyanın futbolu
 Günün içinden
 Süper Lig panoraması
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fatih Terim ve diğerleri!
Fatih Terim'in başarılı bir...
ERGUN BABAHAN
Balık baştan kokar
Fenerbahçe futbol...
Ahirete yatırım
Ahirete yatırım
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yılmaz ailesinin Eyüp Sultan Türbesi...
Şimdi de Müslüman'ı terörist ilan ettiler
Şimdi de Müslüman'ı terörist ilan ettiler
Danimarka'da yayınlanan din dersi kitabında İslam dini 'Şeriatçılık...
Saten sutyen çelik korse
Saten sutyen çelik korse
Kadın iç giyimin önemli isimlerinden Victoria's Secret'ın merakla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu