kapat
   
22 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DERİN FENER! Adı sürekli ‘Brezilya çetesi’ ile birlikte anılan Alex’in, F.Bahçe’de takımı yaptığı, geçinemediği isimleri kızağa çektiği iddiaları camiayı rahatsız ediyor.
Tek reis var o da Alex
Oyun lideri ama büyük maçlarda yok

Tek reis var o da Alex

Fenerbahçe'de gündemdeki "Takımı Alex mi kuruyor?" iddiaları giderek ciddiyet kazanıyor. Ankaraspor ve Newcastle maçlarında Alex'le pas kavgası yapan Aurelio, o günden beri 11'e giremiyor.

Daum döneminden beri Fenerbahçe orta sahasının dinamosu olan ve gösterdiği performansla Milli Takım'a yükselen Mehmet Aurelio, Zico tarafından artık 11'de düşünülmüyor. Zico bu tercihi Deniz'in üstün performansının devam etmesi şeklinde açıklasa da camia ve takım içerisinde konuşulanlar tablonun pek de öyle olmadığına işaret ediyor. Alex'in takım içindeki etkinliği geçmiş sezonlarda da konuşulmuş ama hiç bu seneki kadar korkunç iddialar ortaya atılmamıştı. Zico'nun gelişiyle beraber Alex'in takımı kurduğu, onunla yakın olanların forma giydiği iddiaları gün geçtikçe artıyor. Ekim'deki Ankaraspor ve Newcastle maçları sonrası gelişenler bu iddianın doğruluğu hakkında ipuçları veriyor.

Alex'le
tartıştı 11 yüzü göremedi

Ankaraspor beraberliği sonrası Alex ve Aurelio'nun soyunma odası koridorlarında çok büyük bir tartışma yaşadığı, gerginliğin kavgaya dönüşmemesini Ankarasporlular'ın önlediği iddia ediliyor. İkili, Newcastle'da kaybedilen maç sonrası sahayı terk ederlerken de tartışmış, kaptan Ümit Özat takım arkadaşlarından sakin olmalarını istemişti. Kulislerde konuşulanlara göre; İngiltere'de maç sonu soyunma odasına girdiğinde Alex ve Aurelio'yu hararetli bir şekilde tartışırlarken bulan Zico, Aurelio'ya "Ne istiyorsun, ne konuşuyorsun?" diye sert çıktı. Aurelio, Zico'nun yalnızca kendisine bağırmasına şaşırıp sustu. Futbolcusunun cevap vermemesine kızan Zico, Aurelio'ya yüklendikçe yüklendi. Bu arada Alex 'dokunulmaz' bir şekilde kenarda durdu. Ve Newcastle maçından sonra da Aurelio, forma bulmakta zorlanır hale geldi.

Frikik tartışması ümit'i yedeğe itti
Alex'in geçinemediği kişilerin F.Bahçe'de sıkıntı yaşadıkları iddialarını ortaya atanların bir örneği de Danimarka'daki Randers maçında yaşanan Alex-Ümit Özat polemiği. Kazanılan frikiği Alex yerine Ümit Özat kullanmış ve kaçırılan pozisyon sonrası Alex kaptanına tepki göstermişti. O maçtan bu yana Ümit Özat, Zico tarafından bir kullanılan, bir yedeğe oturtulan adam pozisyonuna sokuldu.

Zico'nun gidişini Alex engelledi
Üst üste alınan sonuçlardan sonra F.Bahçe yönetiminin Zico'nun biletini kestiği, ancak bu operasyonu tam da o günlerde "F.Bahçe'deki geleceğim belirsiz" çıkışını yapan Alex'in önlediği iddiaları daha önce basına yansımıştı. Gerçekten de Alex, Zico ile devam edileceğinin açıklanmasından sonra F.Bahçe'de 3 yıl daha kalabileceğini belirtmişti. Belki de tesadüftü...

Kezman yerine 'Kanka' oynuyor
Yönetimin D.Kiev hezimetlerinden sonra alelacele aldığı ve toplam 55 milyon euroya mal olan 4 transferin 2'sinin de Alex tarafından yapıldığı ortaya atılan bir başka iddiaydı. Uzun süredir izlenen Lugano ve Avrupa'nın en önemli forvetleri arasında gösterilen Kezman'ın transferini bitiren yönetim, 2 kontenjan için Alex'in takım arkadaşları Edu Dracena ve Deivid'i transfer etti. Üstelik Deivid ünlü Çek golcü Milan Baros'un yerine tercih edilmişti. Sezon başında Kezman ile oynayan Zico'nun daha sonra Deivid tercihine dönmesi de camiada "Alex, Kezman yerine 'kankası' Deivid'in oynamasını istiyor. Bütün pasları ona atıyor" şeklinde yorumlar yapılmasına neden oluyor. Zaten Kezman'ın yıllık 3.5 milyon euro olan ücreti de Alex'te rahatsızlık yaratmış ve sözleşme uzatma konusunda bir başka ayak direme nedeni daha kazanmıştı. Kariyer açısından da kalite açısından da Deivid'den çok üstün bir isim olan Kezman'ın bu durumunun nedeninin de Alex'in Zico üstündeki etkisi olduğu tartışılıyor.

Anelka ve Pierre Alex'i işaret etmişti
Alex'in takım üzerindeki etkisi akıllara gelince, Anelka'nın sözlerini de hatırlamadan geçemiyoruz. Fransız yıldız bir sohbetimizde "Bir takımda ikiden fazla Brezilyalı varsa, mutlaka Brezilya çetesi oluşur. Bunun örneklerini dünyanın her yerinde görebiliriz. Alex ve arkadaşları maç dışı bana karşı olumsuz değillerdi. Ama ne zaman sahaya çıksak, akılları birbirleri ile paslaşmakta ve gol attırmakta oluyordu" demişti. Pierre van Hooijdonk'un da takım içerisindeki pas alışverişlerinde Alex'i ima eden açıklamaları hafızalardaki tazeliğini koruyor. Daum döneminde sadece saha içindeki tercihleri tartışılan Alex'in Zico'nun gelmesiyle birlikte etkisini takım yapmada da kullanmaya başladığı iddiası bugünlerde sarı-lacivertli takım içinde en çok konuşulan konu.

DENİZ DERİNSU


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Galatasaray'ın yarınki maç kadrosu belli oldu
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 Doğan: Huzursuzluk çıkartan futbolcu PAF'ta çalışacak
 F.Bahçe: Takımın patronu teknik direktördür
 Rüştü yarın ameliyat olacak
 G.Saray'da hedef UEFA
 Fatih Akyel: Hocanın yasaklarından sıkıldım
 Trabzonspor'da Ersen Martin sevinci
 Beşiktaş: Teknik direktör arayışında değiliz
 Efes Pilsen yarın Olimpiakos'u ağırlayacak
 Utah Jazz seriyi bozmadı
 Derbinin hakemi yazarları ikiye böldü
 Rekortmen yüzücü Thorpe emekliye ayrıldı
 Trabzonspor-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları belli oldu
 Bize zafer gerek
 Ne Zico ne Tigana
 En kötü Trabzon
 Bunun adı piyango
 Sihirli dokunuş
 Bravo yaralı
 Hangi maçı kazanacaksınız?
 Ulusoy'un adayı Gökçek
 20 dakikalık topçu değilim!
 Aslan'a direndi Fener talip oldu
 Haydi Akatlar'a
 Kara Kartal'a şampiyon pivot
 Dünyanın futbolu
 Günün içinden
 Süper Lig panoraması
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fatih Terim ve diğerleri!
Fatih Terim'in başarılı bir...
ERGUN BABAHAN
Balık baştan kokar
Fenerbahçe futbol...
Ahirete yatırım
Ahirete yatırım
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yılmaz ailesinin Eyüp Sultan Türbesi...
Şimdi de Müslüman'ı terörist ilan ettiler
Şimdi de Müslüman'ı terörist ilan ettiler
Danimarka'da yayınlanan din dersi kitabında İslam dini 'Şeriatçılık...
Saten sutyen çelik korse
Saten sutyen çelik korse
Kadın iç giyimin önemli isimlerinden Victoria's Secret'ın merakla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu