kapat
   
17 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aydın: Aday olmayacağım

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, ocak ayında yapılacak genel kurulda aday olmayacağını yineleyerek, ''Aday değilim ancak kulübümü sahipsiz de bırakmam'' dedi.

Aydın, Ankaragücü'nün ligde sonuncu sırada olduğu sırada bile takımından hiç endişe etmediğini ve ilk yarıyı en az 18 puanla tamamlayacaklarını iddia ettiğini hatırlatarak, kendisinin başkanlığı bırakma düşüncesinin takımın kötü gidişiyle ilgili olmadığını ve bunu defalarca dile getirdiği söyledi.

Aday olmayacağını ve her türlü oluşumun yapılması için kendisine düşen görevi yerine getireceğini her fırsatta söylediğini belirten Aydın, ''Ankaragücü'nde bir tek şu olmaz. Sokaktan geçenin Ankaragücü'nü almak gibi bir hakkı yok. Böyle bir şey mümkün değil. Bizim ismimiz MKE Ankaragücü. Dolayısıyla bir tarafımızda devletin önemli bir kurumu diğer tarafta da 1910 yılında kurulmuş bir Ankaragücü var. O misyona uygun birilerinin çıkabileceğini bekliyoruz. Seçeceğimiz kişi Ankaragücü'ne faydalı olmalı. Herkesin kabulleneceği birisine elbirliğiyle kulübü verebileceğimizi göstereceğiz. Ama hiç kimse çıkmazsa da kulübümü sahipsiz bırakacak değilim'' diye konuştu.

Aydın,
kulübün hesaplarının altına imza atacağını ve kendisi bıraktıktan sonra da menfi bir şey çıktığı taktirde her şeyden kendisinin sorumlu olacağını belirterek şöyle konuştu:

''Bir hafta içinde hem mali bakımdan hem de delegasyon bakımından her şey herkesin görüşüne açıktır. Muhasebemizden herkes istediği bilgiyi alabilir. İsteyen internet sitemizde genel kurul delegelerini görebilir. Bizler Ankaragücü'nün en sorunsuz kulüplerden bir tanesi olması için çalıştık. Tesis problemini büyük oranda bitirdik.

Ankaragücü'nün son 22 gün içinde futbolcuların alacaklarıyla birlikte ödemeleri 2 milyon YTL, Dijitürk'ten gelen gelir ise 624 bin YTL'dir.''

''TARAFTARIN 'İSTİFA' DİYE BAĞIRMASININ NEDENİNİ HERKES İYİ BİLİYOR''

Ankaragücü'nün kazandığı maçlar dahil tüm maçlarda taraftarın yönetimi istifaya davet etmesi nedeni üzeride artık konuşmaya gerek duymadığını dile getiren Aydın, ''Bunun sebebini herkes çok iyi biliyor. Geçen hafta oynadığımız Çaykur Rizespor maçında aleyhimize slogan atmak için gol atmamızı bekleyen taraftarlarımız gollerin gelmesiyle birlikte yine bizi istifaya davet etti. Sadece ben değil herkes bunun nedenini çok iyi biliyor. Ankaragücü'nün bir genel kurulu var ve dışarıda el vuranlarla içerde oy verenler farklı kişiler'' diye konuştu.

''BİRKAÇ KİŞİ İSTİYOR DİYE FENERBAHÇE KONGRE ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMEM''

Kendisinin Fenerbahçe kongre üyesi olduğunu ve üyeliğinin askıda bulunduğunu belirten Aydın, birkaç kişinin istemesi ile Fenerbahçe üyeliğinden istifa etmeyeceğini ifade ederek, ''Ben Gençlerbirliği ve Samsunspor kulüplerinin de bir üyesiyim. Bu üyelikler caza kurulu başkanlığı yapmamdan kaynaklanıyor. Galatasaray için de bir form doldurmuştum ama daha sonra ne oldu hatırlamıyorum'' dedi.

Fenerbahçe üyeliğini 2-3 arkadaş içine sindiremiyor diye iptal ettirmeyeceğini belirten Aydın, ''O ayrı iş, bu ayrı iş. Ama en haz duyduğum maçlar Fenerbahçe'yi yendiğimiz maçlardır. Bunu da herkes bilir. Benim kendi işim Fenerbahçe'yle savaşmak. Samsunluyum ve Samsunspor'un da genel kurul üyesiyim. Getirsinler Fenerbahçeli olmayan başkan hep birlikte alkışlayalım.'' diye konuştu.

''CANAYDIN AÇIKLAMAZSA BEN AÇIKLAYACAĞIM''

Kulüpler Birliği toplantısında konuşulanların dışarıya nasıl bu kadar yanlış aksettirildiğini hayretle karşıladığını belirten Cemal Aydın, şunları söyledi:''Toplantıda, Fenerbahçe'ye mi kızıyorsunuz yoka Aziz Yıldırım'a mı dedim. Fenerbahçe'yi yargısız infaz etmeyin dedim. Yargısız infaz hukukta yok. Hem bana, 'hukukçu olarak bize yasayı anlatırmısın' diyorsunuz ve anlatıyorum. Sonra da asalım keselim diyorsunuz. 'Yargısız infaza tamam diyecekseniz o zaman hukuktan bahsetmeyelim' dedim. Ama gazetelerde gördüm ki yalan yanlış şeyler yazılmış.Ben ne Fenerbahçe'den çekinirim ne de Fenerbahçe başkanından yılarım. Çünkü yaptığım işi biliyorum ve söylediğim şeyin ne olduğunun farkındayım.

Bizim gizli ve çok özel yaptığımız toplantıyla ilgili herkes her şeyi yazdı. Okuduklarımdan hakikaten sıkıntı duyuyorum. Yüzde 70'i hiç abartmıyorum yanlış eksik ve yalan. Herkes 9'a 7 seçim reddedildi diye yazmış. Seçim oylanmadı bile. Bizim görevimimizin ne olduğu konuşuldu ve başkanın ifadesiyle açıklama yapıldı. Bir kere orada böyle bir karar nasıl alınabilir. Orada toplam delegenin 5'te biri vardı. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim kurullarımızda böyle bir karar yetkimiz yok. Orada, bu doğru mudur değil midir? Gerçeklik payı nedir diye konuştuk. Gazeteler seçimden bahsetti. Fenerbahçe'yi kimse asalım da demedi. Şimdi bu konunun Ankaragücü'nü ilgilendiren hiç bir yanı yok. Benim için ne yazarlarsa yazsınlar ama bu hafta derbi maçı var. İşi gererek nereye götürüyorsunuz? Hem kaos istenmiyor hem de kaos çıkartılıyor.

17 kulubün isteğiyle Özhan Canaydın seçilmiş. Bir takım şeyler nedeniyle Canaydın'ın istifasının istenmesi son derece normaldir. Canaydın'ın istifa edip etmemesi kendi tasarrufudur ama kurullar sabit olacağı için kurulların yasası ne ise o uygulanır. Ayın 23'ünde başkan ve yönetim kurulu üyeleri de seçilecek. Orada kim aday olur bilmiyorum.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Carlos R.Madrid'in teklifini reddetti
 Rakamlarla F.Bahçe-Beşiktaş derbisi
 Efsanevi Macar futbolcu Puşkas öldü
 Helvacı: Ribery davası henüz başlamadı
 Futbolda haftanın programı
 Meksika Hugo Sanchez'e emanet
 ULEB Erkekler Avrupa Ligi'nde haftanın görünümü
 Marcelinho: Türkiye'de mutluyum
 Warriors, Kings'i rahat geçti: 117-105
 Bir numaralı şifre
 Enişteye kıyak
 FIFA'dan ret Cimbom CAS'a
 Sultanlara alkış
 Nihayet zafer: 84-75
 Kenetlenme
 Beşiktaş derbiyi kazanamaz
 Derbide görev almam normal
 Stada toplu gidiş yasak
 Ültimatom
 Fener şampiyonu salladı yıkamadı: 66-70
 En çok peynir ve baklavayı özledim
 Hido'dan 18 sayı
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Şartlar eşit değil
Son üç maçında galibiyet alamayan...
KAZIM KANAT
Demirören 3 yıl daha ağlatacak!
KAMU VİCDANI Beşiktaş...
ÖSS öncesi sınav
ÖSS öncesi sınav
Milli Eğitim Şûrası'nda tüm liselileri üniversite girişte eşit...
PKK sorununu barışçıl yolla çözmek istiyoruz
PKK sorununu barışçıl yolla çözmek istiyoruz
Irak'ın PKK koordinatörü Vaili SABAH'a konuştu: Kuzey Irak'ta PKK'ya...
Trans-dekolte
Trans-dekolte
Tasarladığı dişiliği öne çıkaran kadın iç çamaşırlarıyla tanınan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu