kapat
   
10 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Genelkurmay Başkanı, Gazi Orduevi’ndeki basın resepsiyonunda önemli mesajlar verdi.
Cenazeyi dünya izleyecek
'Hatalarını anlamaya başlıyorlar'

Cenazeyi dünya izleyecek

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Ecevit'in yarınki cenaze töreni için "Yalnız Türkiye'nin değil dünyanın da izleyeceği bir tören olacak" dedi Org. Büyükanıt şu uyarıda da bulundu: Provokatif kişiler girebilir. Temennim olmamasıdır. Türk insanına yakışır bir ciddiyet içinde olmalı. Sevimsiz şeyler olmamalı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dün akşamki basın resepsiyonunda önemli mesajlar verdi. Yunan Genelkurmay Başkanı'nın yumuşama ortamı çerçevesinde, Ege'de uçak kaldırmak için kendisine telefon açtığını açıklayan Büyükanıt'ın, "Cumhuriyet kurulduğundan bu yana hiç bu kadar dokusal sorun olmadı" sözleri geceye damgasını vurdu. Büyükanıt, AB İlerleme Raporu ile ilgili olarak söylediği "Hatası olanlar hatasını anlamışlardır" sözünün şifresini basın mensuplarının çözmesini istedi. Bülent Ecevit'in yarınki cenaze töreni için "provokasyona dikkat" uyarısı yapan Orgeneral Büyükanıt, askerlerin de gereken katılımı göstereceğini açıkladı. Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Salih Zeki Çolak'ın evsahipliğinde Gazi Orduevi'nde yapılan yemekli resepsiyona çok sayıda basın mensubunun yanı sıra, ilk kez Başbakanlık ve birçok bakanlığın basın müşavirlerinin katılması dikkat çekti. Geceye, Başbakanlık sözcüsü Akif Beki de davet edildi.

ACIM SONSUZ

Org. Büyükanıt'ın dikkat çeken mesajları şöyle:
CENAZEYE KATILMAK LAZIM: Ecevit'in cenaze töreninde provokatif kişiler toplumun içine girebilir. Temennim olmamasıdır. TSK'dan katılım olması normaldir. Neticede bir Başbakan'dır. Cenaze töreni yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın izleyeceği bir tören olacak. Türk insanına yakışır bir ciddiyet içinde yapılmalı. Sevimsiz şeyler yaşanmamalı. Acım sonsuz. Ancak sayın Ecevit'i canlandırsanız, o da böyle şeyler yaşanmamasını isterdi. Meclis hariç bütün törenlere katılacağım.

ATİNA'DAN UÇUŞ İZNİ: Ege'de ilk kez silahsız uçuşlar başladı. Bu bir başlangıçtır. Atina gezisi umduğumdan olumlu geçti. İki halk arasında savaş olmaz hissiyatı bende oluştu. Bu mekanizma sürerse it dalaşı biter. Artık milli günlerde uçaklarımızı karşılıklı uçurmayacağız. Önceki gün Yunan askeri günü nedeniyle Ege'deuçakları uçurmadık. Yunan Genelkurmay Başkanı aradı, 'Girit'ten Larissa'ya bir uçak göndermek zorundayız' diye sordu. (Kırmızı telefonla mı) Baktım, telefonun rengi siyahtı.

ATATÜRK'ÜN YERİNDE OLAN KAÇARDI: 16 Mayıs 1919'da Atatürk'ün yerinde olsaydınız Samsun'a filan çıkamazdınız, kaçar giderdiniz. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi içinde hareket ederseniz, üstesinden gelemeyeceğiniz iş yoktur.

VIDI VIDI YOK: Her konuda çıkıp vıdı vıdı konuşmuyoruz. Bütün komutanlarımız iki konuda konuşuyor: Bir, ülkenin birlik ve bütünlüğü, ikincisi de rejim. Bunların dışında konu açıldığında kurtulmak için Fenerbahçe çakmağımı çıkarıyorum.

301 AB'DE DE VAR: Bakın AB ülkelerine, Almanya'da çıkıp Nazizm'i övebilir misiniz?

PKK'NIN GAZETESİ ÇIKIYOR: ("İmralı'daki şahsiyet nasıl açıklama yapıyor" sorusu üzerine) Bunu soracağınıza Türkiye'de PKK'nın gazetesi nasıl var, ona bakın. Diyarbakır'da Kürtlerin gazetesi yayımlanıyor. AİHM, Abdullah Öcalan'ın avukatlarının başvurusunu kabul etti. Başkalarının "PKK terör örgütü değildir" başvurusunu kabul etti. Uluslararası alana çekilme dediğim bu.

AFGANİSTAN: Türkiye Afganistan'da en prestijli ülke. Rahatça dolaşabilen sadece Türk birliği.

IRAK: Irak 3'e bölünürse daha kötü sonuçlar doğar. Irak'la ciddi sınır sorunumuz var. Çünkü sınırın öte tarafında Amerika değil PKK var. Sınırda Irak askeri göremiyoruz. Orada PKK var.

ATATÜRK VE FUTBOL: Atatürk bir tek kulübün içine sığmayacak kadar büyük bir insan. Ona Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı denmesine üzülüyorum. Herkesin birlikte sahip çıkması lazım.

DOKUSAL SORUNLAR

Cumhuriyet kurulduğundan bu yana hiç bu kadar çok, bu kadar büyük, birbiriyle ilişki içinde olan dokusal sorunlarla karşılaşmadı. Aksini iddia eden varsa çıksın ortaya.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ata'yı en son onlar gördü
 Demirel: Taksim'e gitme seni öldürecekler Ecevit: Ben yarın...
 'Polislerin yürümesi demokratik bir hak'
 Savcı, bebeğe tecavüz için 23 yıl hapis istedi
 Baba Arslan için 2 yıl hapis istemi
 Kardeşlerin mirastaki 'saklı hakkı' kalkıyor
 Emniyet: Cenazede kışkırtma bilgisi alındı
 AKP kongresinde yas düzeni uygulanacak
 Yeni rektör formülüne YÖK tepkisi
 Hatay'da yeni Ali Dibo
 İnsani yardımda iki basamak atladık
YILMAZ ÖZDİL
Tarih böyle bir olayı kaydetmemiştir...
Bakın ne yaptı...
MEHMET BARLAS
Ana muhalefet partisi AB'dir
Eskiden Fransız...
ERGUN BABAHAN
Sıkıntılı bir dönem
AB'nin Kıbrıs ültimatomuna...
BALÇİÇEK PAMİR
Nefes alamıyorum
Canım sıkılıyor, canım.
Neden...
UMUR TALU
Bir yer yok muydu?
Çocuklar için hassassınızdır.
FATİH ALTAYLI
Büyük cezalar da ödenirmiş
EPDK akaryakıt dağıtım...
ERDAL ŞAFAK
Türkler geliyor!
Reformların yavaşlaması,...
Papa suikasti Rusya'nın işi
Yeni Savunma Bakanı Gates'in adı İran kontrgerilla skandalında...
Ermeni yasası geçirilecek
Meclis'in ilk kadın başkanı Pelosi'nin bu göreve gelmesini Ermeniler...
Rüyam UEFA'yı Kadıköy'de kaldırmak
Rüyam UEFA'yı Kadıköy'de kaldırmak
Christoph Daum, Fenerbahçe'de yapamadığını Fenerbahçe'nin stadında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu