kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sesimi Burcu Güneş ve Linet'e benzettiler
Sesimi Burcu Güneş ve Linet'e benzettiler
Mankenden şarkıcı olmuyorsa tezgahtardan da olmaz!
Mankenlik ve şarkıcılığı birlikte yapanları kaale almam

Sesimi Burcu Güneş ve Linet'e benzettiler

'Çok Yalnızım' adlı albümüyle manken-şarkıcılar kervanına katılan Asuman Krause, önyargıların önüne geçebilmek için albümünü radyolarda kimliğini gizleyerek yayınlattığını söyledi ve ekledi: Kim olduğumu bilmeden beni dinleyenler şarkımı çok beğendi. Sesim Burcu Güneş, Emel ve Linet'e benzetildi.

Podyumların tescilli güzellerinden Asuman Krause tiyatro ve televizyon dünyasından sonra şarkıcılığa da el attı. 'Çok Yalnızım' adlı bir albüm çıkartan çiçeği burnunda şarkıcı, artık mankenlik yapmayacağını ve kariyerini müzik üzerine kuracağını söylüyor. En çok beğendiği seslerin Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses olduğunu belirten Krause şöyle konuşuyor: "Benden hep Sezen Aksu taklidi yapmamı isterlerdi. Artık kendi sesimle Aksu'nun şarkılarını okuyacağım. Bugüne dek Türk halkıyla konuşarak bir şeyler paylaştım, bundan sonra söylediğim şarkılar yoluyla onlarla anlaşacağım." İşte eski mankenin yeni albümü hakkında yaptığı iddialı yorumlar...

KENDİMİ AŞMALIYDIM

* Oyunculuktan sonra şarkıcılığa da el attınız... Evet. Hazır olsaydım bu proje 2002'de müzikseverlerle buluşacaktı. Kuru kalabalık yaratmamak için albüm yapma hevesimi yıllarca herkesten sakladım. İbrahim Tatlıses'in menajeri Eyüp'e bu isteğimi açıkladım. Onun ve Orhan Alkan'ın yönlendirmesiyle Nilgün Serimoğlu'ndan şan dersleri almaya başladım. O dönemde iki ameliyat geçirdim ve babamı kaybettim. Kaset çıkarmak için doğru zamanı bekledim ve 1.5 yıl önce yeniden harekete geçtim. Müzikte kendimi geliştirdikçe, mankenliğin bana göre olmadığını anladım. Kendimi aşmak istedim. Defile kulislerinin beni tatmin etmediğini fark ederek mankenliği bıraktım. 1.5 yıldır sadece özel defilelere çıkıyorum ve televizyonda sunuculuk yapıyorum.

* Madem şarkıcı olmayı bu kadar çok istiyordunuz, neden yıllarca mankenlikte kariyer yaptınız? Güzellik yarışmasına manken olacağım diye girmedim. 'Türkiye Güzeli' olduktan sonra ise kendimi bir anda podyumda buldum. Bana sunulan seçenekleri değerlendirdim ve mankenliğin yapmak istediğim iş olduğunu zannettim. Çocukken şarkıcı olma hayalim yoktu. Elime mikrofon diye annemin süpürgesini alıp şarkıcı taklidi yapmadım hiç.

DİŞİ JORDAN'DIM

* Hayalinizdeki iş neydi ? Uzun süre dünyanın en iyi basketbolcusu olmayı istedim. 13 sene profesyonel basketbol oynadım. Kendimi dişi Michael Jordan olarak görüyordum. Almanya'da milli takıma kadar yükseldim. Bir de biyoloji öğretmeni olmak istiyordum. Manken ya da şarkıcı olmak gibi bir hayalim yoktu. Ama hayat beni buraya getirdi. Mankenlikten sonra tiyatro da yaptım. Önüme sunulan seçeneklerden inandıklarımı yaptım.

* Önyargıları yıkmak adına albümdeki şarkılarınızı radyolarda kimliğinizi gizleyerek çaldırttığınız doğru mu? Evet. Menajerim Önder radyolara gidip albümü ismimi söylemeden DJ'lere dinletti. Aldığı yorumlar sesimin ve şarkımın çok güzel olduğu yönünde oldu. Halk da şarkımı beğendi. İki gün sonra, kimliğimi açıkladım. O noktadan sonra da insanlar beğendikleri şarkı için, "Asuman söylüyorsa beğenmiyoruz" diyemediler. Hatta bazı radyolar, anket yaparak halka 'şarkıyı söyleyen bayan X kim' diye sordu. Cevaplar Emel Müftüoğlu, Linet ve Burcu Güneş oldu.

HERKES DESTEK OLDU

* Manken arkadaşlarınızdan nasıl tepkiler aldınız? Herkes güzel şeyler söyledi. En çok da 'beklemiyorduk' dendi. Benden önceki örneklerden dolayı bu tepkiyi verdiler. Elbette benden önce şarkıcılığa soyunan mankenler arasında kendini ispatlayanlar da var. Mankenlik yaparken kıyaslanmadığım isimlerle, şimdi kıyaslanıyorum. Ben bu yola hocam Nilgün Serimoğlu'nun onayıyla çıktım. Hakan Altun, Ferda Anıl Yarkın, Orhan Ölmez gibi sanatçılar da bestelerini vererek bana destek oldu. Hakan Altun bir şarkıma şiir okuyarak eşlik etti. Bana inanmasaydı yaptığım işin altına imzasını koymazdı.

* Özel olarak albüme destek veren birileri oldu mu? Albümde adı geçmeyen ama bana destek olan çok kişi var. Emel Müftüoğlu, " Söyleseydin, sana her türlü desteği verirdim" dedi. Yıldız Tilbe de öyle. Ama biz albümü saklı tuttuğumuz için kimsenin haberi olmadı.

ÖZLEM AVCI MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sosyete 'Sıla' tutkunu
 Sesimi Burcu Güneş ve Linet'e benzettiler
 Onun değişmeyen tek yeri bakışları
 'Allah annemi bize bağışladı'
 Bu sezon feminen kadınlar gözde!
 Moda bir sanat dalıdır
 Bu kez kameramın çözünürlüğü yüksek
 O mesajlar bana ait değil
 Halk Ne Diyor?
 Melekler bu kez kansere karşı
 Her şey şeker hastası çocuklar için
 Oscar'a gözünü dikti
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dolmabahçe'de çakkıdı çakkıdı
Minarede kameraman,...
ÖZAY ŞENDİR
Mecburiyetten AB dersleri
Cumhuriyet Bayramı, İlerleme...
AYŞE TÜTER
Sürpriz pilav
Pirinci ılık suya yatırın. 1 çorba kaşığı...
Hollywood yıldızı gibi bir cilde sahip olmanın sırrı
Hollywood yıldızı gibi bir cilde sahip olmanın sırrı
Hollywood yıldızlarının güzellik markası Murad'ın yaratıcısı ABD'li...
Diyabetik ayağa özel bakım şart!
Diyabetik ayağa özel bakım şart!
Diyabet hastalarında, kan şekerinin kontrol altına alınmaması...
'Utan'ı Tarkan'a yapmadım!
'Utan'ı Tarkan'a yapmadım!
Nazan Öncel, yeni albümü '7'n Bitirdin'deki 'Utan' adlı şarkıyla...
Ersoy: Sizi Allah mı konuşturuyor?
Ersoy: Sizi Allah mı konuşturuyor?
Bülent Ersoy, "Sizi bundan sonra geceleri yanınızda özel biriyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.