kapat
   
18 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BABA VE EŞİN ACISI... Şehit Bahadır üsteğmenin babası Duran Şahin ile hemşire eşi Fadime cenaze töreninde perişandı. Acıları tarifsizdi, ağladılar ve ağlattılar.
Ölüme hep yakındı
Korkma sen bir meleksin, cennete gideceksin...

Şehit pilotun aile dramı

Bitlis'te düşen uçakta şehit olan üsteğmen Bahadır Şahin, ölümle 3 yaşındayken tanıştı. Annesi İstanbul'da kucağında üç aylık bebeği Neslihan varken serseri bir kurşuna kurban gitti. Büyüyüp genç kız olan Neslihan da 4 yıl önce intihar etti. Ve Bahadır Üsteğmen çok sevdiği iki kadının yanına şehit olarak gitti. Ardında genç bir eş ve 6 aylık kızını bıraktı...

Ölüme hep yakındı

3 yaşında annesinin, 4 yıl önce de kız kardeşinin acısını yaşayan Bahadır üsteğmen, ölümle son kez gökyüzünde karşılaştı. Sevdiği iki kadının yanına "şehit" olarak gitti.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden eğitim için havalandıktan sonra Bitlis'te düşen F-16 savaş uçağında şehit olan pilot üsteğmen Bahadır Şahin, 3 yaşında annesini 4 yıl önce de kardeşini kaybetti. Tüm acılarına rağmen yaşama sıkı sıkı tutunarak, başarılı bir hayat kuran Şahin, önceki gün geride gözü yaşlı bir eş, 6 aylık bir kız çocuğu ve yüreği acı dolu bir baba bırakıp, annesi ile kardeşinin yanına gitti..

İki ölüm acısı
"Gökyüzü'nün Savaşan Şahinleri" nden Bahadır Şahin'in ölüm haberi, yüreklere bir kor gibi düşerken, acı dolu bir hikayeyi de gün ışığına çıkardı. Hava Kuvvetleri'nin en başarılı, en parlak pilotları arasında gösterilen üsteğmen Bahadır, ölümle ilk kez henüz 3 yaşınayken tanıştı. Üsteğmen Bahadır'ın annesi Leman Şahin 25 Mayıs 1981 günü Bakırköy Postane Caddesi`nde trajik bir ölüme kurban gitti. İnzibatlarla militanlar arasında çıkan çatışmadan kucağında 3 aylık kızı Neslihanile bir dükkana girerek kaçmaya çalışan anne Leman, serseri bir kurşunun hedefi oldu. Genç anne, olay yerinde hayatını kaybederken minik Neslihan, şans eseri yara almadı. Hayatın acımasız yüzüyle minik yaşta tanışan iki kardeş, mali müşavir babaları Duran Şahin ile annelerinin resimlerine bakarak büyüdü. Baba Duran Şahin, bir süre sonra ikinci eşi Neriman Şahin ile hayatını birleştirdi. Neriman Şahin, Bahadır'ı da Neslihan'ı da öz anneleri gibi bağrına bastı. Derslerindeki başarıları sayesinde öğretmenlerinin sevgilisi haline gelen Bahadır, tek ideali olan Hava Harp Okulu'na girmeyi başardı.

PARLAK KARİYER
Avcılar Süper Lisesi'nde parlak bir eğitim hayatı geçiren Neslihan ise Marmara Üniversitesi Maliye Bölümü'nü kazandı. Ancak Neslihan ise ağabeyi kadar güçlü olamadı. Bebekken annesiz kalmanın acısını kalbinden bir türlü atamayan Neslihan, henüz hayatının baharındayken 2002 yılının mart ayında Boğaz Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son verdi. üsteğmen Bahadır'ın yüreğini, ölüm bir kez dahaÜsteğmenin kız kardeşi Neslihan 4 yıl önce intihar etmişti.yaktı. Annesinden sonra kardeşini de yitiren üsteğmen Bahadır, onu Fatih Camisi'nde düzenlenen törende uğurlarken, acısını kalbine gömüp, dimdik ayakta kaldı. Bahadır Üsteğmen, Diyarbakır'a tayin yerine giderken bindiği otobüste, eşi ile tanıştı. Kendisi gibi Diyarbakır'a tayin olan Fadime hemşireye ilk görüşte aşık oldu. Bu aşk karşılıksız kalmadı ve çift, kısa süre sonra nikah masasına oturdu. Üsteğmen Bahadır, hayatının en mutlu gününü ise 6 ay önce dünyaya gelen "Yağmur" adlı kızını kucağına aldığında yaşadı. Artık acılar geride kalmış, üsteğmen Bahadır, İstanbul'daki babası, kızı ve eşiyle geleceğe gülen gözlerle bakmaya başlamıştı.

SON KARŞILAŞMA
Ancak hayat acımasız, ölüm Bahadır üsteğmene çok yakındı. 3 yaşındayken tanıştığı "Ölüm"le önceki gün sevdalısı olduğu gökyüzünde bir kez daha karşılaştı. Ölüm, bu kez Bahadır üsteğmeni aldı. Genç üsteğmen, her kanatlandığında selam gönderdiği gökyüzünden bu kez annesi ve kızkardeşinin yanına "Şehit" olarak gitti.

Hasan ERŞAN-Rıdvan UYSAL/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Daha çok özgürlük daha az disiplin
 BOTAŞ'ta aşk yüzünden istifa
 Kanserle AIDS'e ilaç buldu
 Gökyüzünü klor kapladı
 Töre cinayeti 'dedikodu'yla geldi
 Necla Sultan toprağa verildi
 Haydi bir, iki... Dizi filme servis kalkıyor
 Evlat edinme tarzı eleştirildi
 Nâzım Hikmet ve Cem Karaca klipte buluştu
 'Parayı böyle yedi' dediler, kalbi tekledi
 Güneydoğu'da kanserojen patates
 Estetik yaptırdığına çok pişman oldu
 Stadyuma TIR düştü
 Fenerbahçeliler Derneği'ne baskın
 Ramazan günlüğü
EMRE AKÖZ
Kariyer yapan subaylar
Haber Akşam gazetesinde...
SAİT GÜRSOY
İnsanlık ayıbını AİHM'ye taşıyalım
Demokrasinin beşiği...
HINCAL ULUÇ
İstanbul'un sahibini aramaya devam!..
Gazeteden çıktım.
Dr. ERHAN AFYONCU
Eyüp Sultan'daki Zemzem Kuyusu
İstanbul Eyüp'teki Eyüp...
İki ihtimalli maç
İki ihtimalli maç
Bu gece Şampiyonlar Ligi'nde PSV ile sezonun en önemli maçına çıkacak...
Zico için oynayacağız
Zico için oynayacağız
Fenerbahçeli futbolcular, Newcastle maçında, oynadıkları kötü futbol...
Meclis Fransa'yı kınadı ve yakın tarihi hatırlattı
TBMM Genel Kurulu, soykırım yasasına sert bir bildiriyle yanıt verdi:...
Papa'ya Bush gibi koruma
Hıristiyan aleminin dini lideri, 16. Benedict'in, Ankara, Selçuk ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu