kapat
   
19 Ekim 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ya Başbakan kalp krizi geçirseydi
İlk 3 dakika çok önemli
Açlık ve yorgunluğa bağlı şeker düşmesi
Oruç tartışması
Uyardılar ama dinlemedi
Demirel ve Denktaş da gizli şeker hastası
Yola devam

Başbakan bile Allah'a emanet

Orucun da etkisiyle kan şekeri düşen Erdoğan otomobilde fenalaştı. Şoför ve koruma araçtan çıkınca Erdoğan içeride 8 dakika kilitli kaldı.

Başbakan Erdoğan dün zırhlı makam otosuyla Meclis'e giderken aniden fenalaştı. Başı yana düştü ve baygınlık geçirdi. Yanında oturan Ömer Çelik, şoföre "hemen hastaneye git" dedi. Güven Hastanesi'ne giden şoför telaşa kapılıp kontak anahtarını bırakıp korumayla dışarı fırladı.

OTOMATİK KİLİTLENDİ
Araç otomatik olarak kendini kilitledi. Başbakan zırhlı araçta mahsur kaldı. 17 mm'lik cam tekme, levye ve park levhasıyla kırılamayınca yandaki inşaattan balyoz getirildi. Zorla kırılan camdan kapı açıldı ve AKP'li Faruk Koca, Erdoğan'ı araçtan çıkardı. Erdoğan sedyeyle acile taşındı.

TEŞHİS: HİPOGLİSEMİ
Tanıklar "Başbakan kendinde değildi. Bir doktor ağzını açmaya çalışıyordu" dediler. Erdoğan kan şekeri düşmesi (hipoglisemi) teşhisiyle tedavi edildi. Bakan Gül "Çok çalışma, oruç ve yorgunluğun sonucu. Gece de biraz rahatsızlığı olmuş. Sahurda bir şey yememiş" dedi.


Ya Başbakan kalp krizi geçirseydi

Erdoğan makam aracında bayılınca hemen hastaneye götürüldü. Yanındakiler panikleyip dışarı çıkınca otomobilin kapısı kilitlendi ve Başbakan 8 dakika boyunca araçta mahsur kaldı.

Başkentin dün sakin başlayan gündemi öğle saatlerinde bir anda tüm Türkiye'de nefeslerin tutulmasına neden oldu. Başbakan Erdoğan, aşırı yorgunluk ve oruç nedeniyle kan şekerinin düşmesi sonucu baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Ancak, gerilim filmlerini aratmayan sahneler, hastane kapısında yaşandı. Güven Hastanesi önünde koruması ve şoförünün paniğe kapılarak araçtan çıkmaları üzerine güvenlik sistemi devreye giren ve kapıları kilitlenen Mercedes makam aracı tekmeler ve demir çubuklarla açılmadı. Bunun üzerine, ancak aracın camları balyozlarla kırılarak Başbakan'a ulaşılabildi. Ancak, korumaların böyle bir olay karşısında paniği, "Başbakan, eğer saniyelerin bile önemi olduğu bir kalp krizi geçirseydi ve 8 dakikada araçtan çıkarılamasaydı, ne olurdu?" endişesini akıllara getirdi. Olay dakika dakika şöyle gelişti:

*
MECLİS'E GİDİYORDU:
Erdoğan, sabah saat 11.05'te Keçiören Subayevleri'ndeki evinden AKP grup toplantısına katılmak üzere yola çıktı. Makam aracında yanında Danışmanı Ömer Çelik oturuyordu. Aracı şoförü Harun Kandemir kullanırken, önde de yakın koruması Başkomiser Halit Özgül vardı.

* BAŞBAKAN'IN KAFASI DÜŞTÜ: Makam aracı 11.15'te TBMM'nin Çankaya kapısına vardı. Öncü araçlar içeri girdi. Rraporları okuyan Başbakan rahatsızlanınca şoförüne "Evladım yavaşla" dedi. Bu sırada kafası birden sağ tarafa doğru düştü ve baygınlık geçirdi. Olayın ciddiyetini anlayan Çelik, en yakındaki Güven Hastanesi'ne yönelmesi talimatını verdi.

* ARAÇLARA ÇARPTILAR: Makam aracı U dönüşü yaparak hastaneye gitti. Araç hastaneye 11.18'de ulaştı. Sirenlerini çalarak hastaneye gelen araçta Başbakan'ın olduğunu kimse anlamadı. Makam aracı park etmiş haldeki bazı araçlara çarptı.

* SEDYE GETİRİN:
Hastanenin önünde duran araçtan inen korumalar panik içinde "Doktor yok mu?" diye bağırdı. Danışmanı Ömer Çelik, sedye istedi. Bu arada şoför de araçtan indi. Çalışır durumdaki 800 milyar liralık zırhlı aracın güvenlik nedeniyle kapıları kilitlendi. Erdoğan baygın bir şekilde araçta mahsur kaldı.

* TEKME VE BALYOZ:
Korumalar, aracın kapısını açamayınca önce tekmeledi. Sonra da hastanenin önündeki "Park yapılmaz" levhasını alarak cama vurmaya başladı. Kıramayınca hastanenin yan tarafındaki inşaattan bir balyoz bulundu.

* TERS TARAFI KIRDILAR:
Erdoğan, sağ tarafa doğru yattığı ve kafası sağ tarafta olduğu için kırılan cam parçalarıyla kendisine zarar verilmemesi maksadıyla şoförün bulunduğu cam, balyozla kırılmaya çalışıldı. Kırılan camdan arka kapı açıldı ve 8 dakika süren uğraş sonunda Başbakan araçtan çıkarıldı.

* 99 KİLOLUK BAŞBAKANI ÇIKARDI:
Erdoğan'ı araçtan, konvoyunda bulunan Ankara Milletvekili Faruk Koca çıkardı. Koca, 99 kilo ağırlığındaki Başbakan'ı nasıl çıkardığını, "O an hiçbir şey düşünmüyorsunuz" diye anlattı.

* KALP SPAZMI KUŞKUSU: Tüm doktorların seferber olduğu Başbakan, ilk kalp spazmı geçirdiği şüphesiyle kardiyoloji, ardından yoğun bakım servisine alındı. Sonra kan şekerinin düştüğü tespit edildi.

* SERUM VERDİLER: Serum verilerek tedavisine başlanan Erdoğan, kendisine geldikten sonra, "Üstümü örtün" diyerek dinlenmeye çekildi. Ve 9.5 saat sonra da hastaneden taburcu edildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Erdoğan evinde dinleniyor
 "Müzakereler kesilebilir"
 ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı
 Hava korsanı kurbanına tazminat
 ABD'den 'Maraş' yalanlaması
 Ziyaretçi akını
 Şoför terk etmemeliydi
 Okullarda cep skandallarını anket çözecek
 Zorla tutulan PKK'lı kızlar geceleri ağlıyordu
 Pamuk, Koç'a yanıt vermedi
 Yumurta atanlara 1 yıl 2.5 ay
YILMAZ ÖZDİL
Hastane odası...
Arka sayfalarda, küçücük bir...
ERGUN BABAHAN
Asker ve siyasetçi
"Asker sınıfı kendini toplumun...
MEHMET BARLAS
Tevekkül ile ihmal birbirine karışmamalı...
Başbakan...
BALÇİÇEK PAMİR
Hırsız
Yer: Beşiktaş Sarıyer...
UMUR TALU
Bayrama inat!
Büyük bir "ring" diyeceğim ama...
FATİH ALTAYLI
Başbakan'ı kaybedebilirdik
Ciddi bir zafiyettir bu.
ERDAL ŞAFAK
Unutma lüksü
Anlaşıldı; Cumhurbaşkanı Sezer,...
'Irak'ta federalizm olmaz'
Kuzey Irak'ta Kürtler'in devlet kurma yolunda ilerlediği eleştirileri...
Peçe tartışmasına iki başbakan da katıldı
İngiltere Başbakanı Blair "Ayrımcılık simgesi", İtalyan meslektaşı...
İki ihtimalli maç
İki ihtimalli maç
Bu gece Şampiyonlar Ligi'nde PSV ile sezonun en önemli maçına çıkacak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu