kapat
   
19 Ekim 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan evinde dinleniyor

Orucunda etkisiyle kan şekeri düşerek dün hastaneye kaldırılan ve akşam da taburcu edilen Başbakan Erdoğan, doktorların tavsiyesi üzerine bugünkü programını iptal ederek evinde dinlenmeye çekildi.

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geceyi rahat geçirdiğini ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK

Koca, aynı binada oturdukları Başbakan Erdoğan'ın evinden ayrılırken,
gazetecilerin Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine, ''Gecesi rahat geçti. Şu anda uyuyor. Ailesi yanında. Herhangi bir sıkıntısı yok. Bugün evden çıkmayacak. Ziyaretçi de kabul etmeyecek'' dedi.

Kan
şekerinin düşmesi nedeniyle dün Güven Hastanesi'ne kaldırılan ve yaklaşık 9 saatlik tedavinin ardından akşam hastaneden taburcu olan Başbakan Erdoğan, bugünü Subayevleri'ndeki evinde dinlenerek geçiriyor.

AİLESİYLE BİRLİKTE

Taburcu olduktan sonra eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte evine gelen Erdoğan, istirahata çekilmişti. Sağlık Bakanı Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın evinden dün gece saat 02.00'de ayrıldı.

ORUÇ TUTMADIĞI ÖĞRENİLDİ

Başbakan Erdoğan'ın evinin ışıkları sahur için gece saat 04.00'de tekrar yandı. Başbakan Erdoğan'ın doktorlarının tavsiyesine uyarak oruç tutmadığı öğrenildi.

DOKTORLAR SIK SIK KAN ŞEKERİNİ VE TANSİYONUNU ÖLÇÜYOR

Doktorunun periyodik aralıklarla Başbakan Erdoğan'ın kan şekerini ve tansiyonunu ölçtüğü bildirildi. Hafta sonuna kadar tüm programlarını iptal eden Erdoğan, bir süre daha evinde dinlenecek.

BEKİ: GEREK GÖRÜLÜRSE İNCELEME BAŞLATILACAK

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hastaneye götürülüşü sırasında makam aracının kapısının
kilitlenmesi olayının neden ve nasıl meydana geldiği konusunda bir ön çalışma başlatıldığını belirterek, gerek görülürse inceleme başlatılacağını bildirdi.

Beki, Başbakan Erdoğan'ın evinin önünde Başbakanın sağlık durumu ve dün yaşanan olaylara ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Makam aracının kapısının kilitlenmesi olayında bir eksiklik, bir hata yapılmış mıdır, yapılmışsa nerede, nasıl, kim tarafından yapıldığına dair ön
çalışma başlatıldığını kaydeden Beki, ''Ama, gerekli görüldüğü halde de bu bir incelemeye dönüştürülecektir'' dedi.

Beki, dün haberin duyulmasından itibaren Başbakan Erdoğan'ı çok sayıda kişinin aradığını ifade ederek, bugün de TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Başbakan'ı arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.Beki, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akif Beki, bir soru üzerine Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini bildirdi.

''BAŞBAKAN ERDOĞAN, GÜNDEMİ TAKİP EDİYOR''

Başbakan Erdoğan'ın gündemi takip ettiğini de anlatan Beki, dün akşam evde imza işlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan'ın makam şoförü ve korumasına ilişkin basında yer alan iddialara ilişkin bir soru üzerine Beki, şunları kaydetti:

''Bugün gazetelerde maalesef çok sayıda yanlış, asılsız, mesnetsiz bilgi ve ayrıntı yer alıyor. Birçok gazetede bunlara rastlamak mümkün. Bunlardan bir tanesi dün makam aracında görevli olan şoför Harun Kandemir ile ilgili... Harun Kandemir, sayın Başbakanımız ile herhangi bir akrabalık ilişkisine sahip değildir. Bu tümüyle yalandır. 6 yıldır Sayın Başbakanımızın makam şoförlüğünü yapmaktadır. Alanında da yetkin ve eğitimli bir arkadaşımızdır. İleri sürüş teknikleri eğitimi görmüştür. Aynı zamanda zırhlı araç kullanma sertifikasına da sahiptir. Bunun dışında gazetelere yansıyan bütün ayrıntılar asılsız, mesnetsiz ve yalandır. Akrabalık ilişkisi söz konusu değildir. Bunun nereden, nasıl çıkarıldığını da anlamış değiliz.''

''BAŞBAKANLIK KORUMA BİRİMİ BU DÖNEMDE KURULMADI''

Koruma ekibiyle ilgili olarak da benzer bir takım rivayetlerin basında yer aldığını anlatan Akif Beki, şöyle devam etti:

''Başbakanlık Koruma Müdürlüğü bu dönemde kurulmuş bir birim değildir. Bu dönemde Sayın Başbakan'ın yakın koruma ekibinde yer alan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu da Başbakanlık Koruma Müdürlüğünde görevleri çok eskiye giden, çok eskiden beri burada görevli ve birçok Sayın Başbakanın da korumasında görev yapmış, eğitimli ve deneyimli arkadaşlar. Dün, hadisenin neden ve nasıl meydana geldiği konusunda da bir ön çalışma yapılmaktadır. Bu ön çalışmanın sonucuna bağlı olarak da gerek görülürse inceleme başlatılacaktır. Bir eksiklik, bir hata yapılmış mıdır, yapılmışsa nerede, nasıl, kim tarafından yapılmıştır, bununla da ilgili bir ön çalışma yapılmaktadır. Ama, gerekli görüldüğü halde de bu bir incelemeye dönüştürülecektir.''

KORUMALAR VİP EĞİTİMİ ALDI

Beki, Başbakan Erdoğan'ın yakın korumasında görevli olanların tamamının alanlarında eğitimli, VİP ve ilk yardım eğitimi almış, deneyimli kişiler
olduklarını kaydederek, bunun aksi haber ve bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, bunun Türkiye'ye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenliğine de hizmet ettiğine inanmadıklarını söyledi.

Beki, ''Bu işi yapan arkadaşların da demoralize edilmesi, asılsız iddialarla hedef haline getirilmesini doğru bulmuyoruz'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın makam şoförü Kandemir'in halen görevde olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, ''Elbette şu an görevinde. Deneyimli, eğitimli, yetkin bir arkadaşımız ve şu anda görevinin başında'' yanıtını verdi.

MAKAM ARACI SÜRAT VE BAŞARIYLA HASTANEYE İNTİKAL ETTİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, aracındayken rahatsızlık hissetmesini takip eden, çok kısa bir zaman aralığı içerisinde, büyük bir süratle ve başarıyla aracın hastaneye intikal ettirildiğini kaydeden Beki, bunun da aracı kullanan şoförün işine ne kadar sahip ne kadar yetkin ve becerikli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Akif Beki, Başbakan Erdoğan'ın makam aracının özel güvenlik sistemlerine sahip bir araç olduğuna dikkati çekerek, ''Küçük bir yanlışlık aracın güvenlik sistemlerinin kilitlenmesine neden olmaktadır. Dünkü hadisede bir yanlışlık var mıdır, onun için çalışmanın sonucunu beklemek lazım'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın bugünkü kontrollerinin, dün tedavisiyle ilgilenen doktorların da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından yapıldığını bildirdi.
Beki, Başbakan Erdoğan'ı sürekli bir sağlık ekibinin takip edip etmemesine ilişkin bir soru üzerine de ''Daha iyi bu iş nasıl yapılır, bunun üzerine kafa
yoruluyor'' karşılığını verdi.

ASILSIZ VE YANLIŞ HABERLER

Başbakan Erdoğan'ın, gözüne de bir cam parçası kaçtığı'' şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine Beki, ''Bunlar asılsız, yanlış haberlerdir. Bir
başka konu da bugün gazetelerde aracın hastaneye intikal ettiği süreçte makam aracında geçtiği iddia edilen bazı diyaloglar, bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın daha önceden benzer bir rahatsızlığı olduğu yönünde duyumlar olduğunun anımsatılması üzerine Beki, şunları söyledi:
''Hayır, dün doktorların yaptığı yazılı ve sözlü açıklamalar ortadadır. Bunun dışında söylenenler hem yakışıksızdır, hem de Başbakanının sağlığıyla ilgili bu tür spekülasyonlara sebebiyet vermek iyi niyetle de izah edilemeyecek kadar vahim bir duruma işaret eder.''

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ya Başbakan kalp krizi geçirseydi
 "Müzakereler kesilebilir"
 ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı
 Hava korsanı kurbanına tazminat
 ABD'den 'Maraş' yalanlaması
 Ziyaretçi akını
 Şoför terk etmemeliydi
 Okullarda cep skandallarını anket çözecek
 Zorla tutulan PKK'lı kızlar geceleri ağlıyordu
 Pamuk, Koç'a yanıt vermedi
 Yumurta atanlara 1 yıl 2.5 ay
YILMAZ ÖZDİL
Hastane odası...
Arka sayfalarda, küçücük bir...
ERGUN BABAHAN
Asker ve siyasetçi
"Asker sınıfı kendini toplumun...
MEHMET BARLAS
Tevekkül ile ihmal birbirine karışmamalı...
Başbakan...
BALÇİÇEK PAMİR
Hırsız
Yer: Beşiktaş Sarıyer...
UMUR TALU
Bayrama inat!
Büyük bir "ring" diyeceğim ama...
FATİH ALTAYLI
Başbakan'ı kaybedebilirdik
Ciddi bir zafiyettir bu.
ERDAL ŞAFAK
Unutma lüksü
Anlaşıldı; Cumhurbaşkanı Sezer,...
'Irak'ta federalizm olmaz'
Kuzey Irak'ta Kürtler'in devlet kurma yolunda ilerlediği eleştirileri...
Peçe tartışmasına iki başbakan da katıldı
İngiltere Başbakanı Blair "Ayrımcılık simgesi", İtalyan meslektaşı...
İki ihtimalli maç
İki ihtimalli maç
Bu gece Şampiyonlar Ligi'nde PSV ile sezonun en önemli maçına çıkacak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu