kapat
   
17 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polat: PSV'yi mutlaka yenmeliyiz

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla yapacakları maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini söyledi.

Polat, Mecidiyeköy'deki Galatasaray A.Ş.'de düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'ın gündeminde olan konularla ilgili soruları yanıtladı. Yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda PSV Eindhoven ile yapacakları maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Polat, ''Bu maçı kesinlikle kazanmamız lazım. Kaybetmemiz halinde gruptan çıkmamız zorlaşıyor. Beraberlik bile pek işimize yaramıyor. Bu yüzden tek seçeneğimiz kazanmak. Kazanacak güçteyiz. Kazandığımız bir maç olacak. Gerek yönetim, gerek teknik heyet, gerekse futbolcular buna inanmış durumdayız'' dedi.

Polat,
yarınki maç öncesi teknik heyet ve futbolcularla bir toplantı yapacağını da kaydetti.

''FENERBAHÇELİ YÖNETİCİLER KENDİ İŞLERİNE BAKSIN''

Adnan Polat, Fenerbahçeli yöneticilerin, Seyrantepe Projesi ile ilgili açıklamalarına da şu karşılığı verdi:
''Devletten 70-80 milyon dolar istiyorlar. Devletin Fenerbahçe Kulübü'ne borcu mu var, bilmiyorum. Bu isteklerinin nedenini anlayamadım. Sürekli olarak Seyrantepe Stadı'nı engellemeye çalışıyorlar. Biz de onların devlette olan ilişkilerini takip edebiliriz. Onlar Şükrü Saracoğlu Stadı'nı yaptıkları zaman son derece güzel ve kaliteli bir stat yaptıklarını belirttik, ama anladık ki onlar Kenan Evren Lisesi'ndeki eğitim yerini ticarete çevirmeye çalışıyorlar. Kalamış tesisleriyle Saracoğlu Stadı'nın kaçak olduğunu kamuoyuna açıklayıp, takipçisi durumuna geçeceğiz. Fenerbahçeli yöneticiler kendi işlerine baksın, biz de kendi işimize bakalım. Sonuçta Seyrantepe Stadı devlet ile karşılıklı ticari iş alışverişidir. Devlet bize stat yapıyor, karşılığını da alıyor. Onlar da böyle ticari bir aktiviteye girebilirler. Versinler Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yerini devlete, devlet de onlara Samandıra'da bir stat yapabilir. Kimse Galatasaray ile uğraşmasın. Herkes kendi işine baksın. Çünkü karşılığını sert bir şekilde verebiliriz. Onların açıklarının çoğunu biliyoruz, ama nezaket gereği ağzımızı açmadık. Üstümüze gelirlerse, bizim de diyecek bir şeylerimiz var.''

''NETİCEYE GÖRE TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRMEYİZ''

Adnan Polat, yarın PSV Eindhoven ile yapacakları maçın sonucu ne olursa olsun, teknik direktör Gerets ile yola devam edeceklerini belirterek, ''Maç sonucuna göre hoca değiştiren bir kulüp değiliz. Geçtiğimiz sezona göre bu sezon istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Zaten geçen sezon girdiğimiz 100 pozisyonun 90'ını gole çeviririrken, bu sezon yüzde 10'unu ancak atabiliyoruz. Bu yüzden de oyuncularımızın motivasyonu bozuluyor ve üstüne bir de gol yiyoruz. Neticede iyi oynadığımızı düşünüyorum, ama sonuca gitme sıkıntımız var'' dedi.Polat, eski yönetici Bülent Tulun'un kendisi hakkında yaptığı eleştirilere ise ''Bu şahsa cevap vermeyi kayda değer bulmuyorum'' yanıtını verdi.

''LİGE HAVLU ATMIŞ DEĞİLİZ''

Adnan Polat, Galatasaray'ın ligde aldığı kötü sonuçların kendilerini şampiyonluk yarışından koparmadığını kaydederek, ''3 puanlı sistemde 3 haftada arayı kapatabiliriz. Lige havlu atmış değiliz. Galatasaray hala şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Bu sıkıntılı ve kötü dönemi muhakkak aşacağız. Kimse şampiyonluğu çantada keklik sanmasın. Galatasaray, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecektir'' dedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç oynamalarının, kendi tercihleri olmadığını vurgulayan Polat, ''Oraya zorunlu olarak gittik. Geçtiğimiz Bordeaux maçında çok sıkıntı yaşandı. Bu maçta da aynı sıkıntıların yaşanmaması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon çalışması yapıyoruz. Taraftarlarımızdan istediğimiz, bu sıkıntılı dönemde bizimle beraber olmaları. Bunun için biz de 'inadına 72 bin taraftar' diyoruz ve taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

Futbolda iyi sonuç alınmadığı zaman kulüpte bir kaos varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını öne süren Polat, şunları kaydetti:
''Oysa Riva ve Seyrantepe Projeleri ile diğer birçok projemizde önemli adımlar attık. İdari olarak da herhangi bir sıkıntımız yok. Futbolda başarılı olunamayınca her şey ters gidiyormuş gibi gösteriliyor. Bu anlamda Şampiyonlar Ligi'ndeki PSV Eindhoven maçını kazanmamız ve ligde de toparlanmamız gerekiyor.''Galatasaray camiasının ve taraftarının, Galatasaray'ı idare edenlerden bir beklentisi olduğunu anlatan Polat, ''Bu beklentiyi yerine getirmemiz gerekiyor. Bu beklenti sadece teknik heyetle ilgili değil, futbolcu ve yöneticileri de kapsıyor. O nedenle beklentileri yerine getirmeyenler hakkında zamanı gelince gerekenler yapılacaktır'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 G.Saray yarın Avrupa'daki 194. maçına çıkacak
 Jol: Tek korkum Beşiktaş seyircisi
 F.Bahçe'nin Newcastle kadrosu belli oldu
 Doğan: Bu kez inşallah şampiyon olacağız
 İspanya'da hakem hataları 7 maçın sonucunu etkiledi
 Hooijdonk sezon sonunda futbolu bırakıyor
 Real Madrid Brezilyalı Marcelo'yu transfer etti
 Chievo'da fatura Pillon'a kesildi
 Beko Basketbol Ligi'nde 3. hafta programı
 Kurtar bizi Luce
 Çok gizli golcü !
 İnanırsak UEFA'da gruptan çıkarız!
 Gerets'in oğlu Johan: Teklif gelirse Türkiye'ye gelebilirim
 PSV'ye kilitlendiler
 Zico'yla giderler
 Tek destek olan Başkan Yıldırım
 Ulusoy; AKP ve Fener düşmanı!
 Altı-n gibi takım
 2010'a Tanjevic'le
 Albayrak'a dava
 Kızlar sahaya çıkıyor
 Kulüpler Birliği toplanıyor
 Şampiyonlar Ligi'nde 3. maçlar başlıyor
 Köseoğlu 'Tofaş' dedi
 Efes&TED
 Kunter yine Fransa'da
 Panorama
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener'e Mourinho gelse kâr etmez
Aykut Kocaman'ın...
CAHİT YAVUZ
Wimbledon yolu-3
Bu yol uzun bir yol. Tabir-i...
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
Lüksemburg'da yapılan Türkiye- Troyka toplantısında Dışişleri Bakanı...
Şemdinli'de her şey altüst
Şemdinli'de her şey altüst
Yargıtay Başsavcılığı ağır bir tebliğnameyle astsubaylar Kaya ve...
Modada yeni yüzler
Modada yeni yüzler
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, Santa Monica'da düzenlenen 9'uncu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu