kapat
   
17 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zico'yla giderler
Ulusoy Spor Bakanı olabilir
Manisa şampiyonluk yolunda
Avrupa'da işimiz hiç de kolay değil

Zico'yla giderler

Gürcan Bilgiç: "Zico'nun Fenerbahçe'de kalma şansı yok. Kalırsa yönetim ile birlikte giderler. Zaten Newcastle maçının taktiğini yönetim verecek"

Kazım Kanat: "Şükür dediğiniz kadar iyi olsaydı, Galatasaray lider olurdu"

İskender Günen: "Başarıda da başarısızlıkta da Gerets'in payı büyük"

Ahmet Çakar: "Kanat, 'Hakan Şükür sayemde Moldova'ya 4 gol attı' diyecek kadar tornistan bir futbol adamı. Kanat'a soruyorum, Hakan'a ne taktik verdin?"

Serbest Kürsü bu hafta yine çok konuşulacak. Ligde tansiyon her hafta artarken yazarlarımız Ahmet Çakar, Kazım Kanat, Gürcan Bilgiç, Levent Tüzemen ve İskender Günen ligin perde arkasını, V.Manisa'nın şansını ve Avrupa Kupaları'ndaki durumumuzu detaylarıyla masaya yatırdılar.

*
Ahmet Çakar:
Gerets'in iyi bir adam olmadığı maçtan sonraki beyanında yatıyor. Türkiye'de iki başarısız takım var. Fenerbahçe ve Galatasaray. Zico suçu üzerine alıyor. Gerets ise diyor ki "Geçen sene ne kadar şanslıydık. Bu sene olmuyor. PSV karşısında böyle oynarsak rezil oluruz." Bu sözleri bile adam olmadığının göstergesi.

* Levent Tüzemen: Adnan Polat ve ekibinin geldikleri günden beri Gerets ile çekişmesi söz konusu. Gerets'in iyi dostu Bülent Tulun'un işten alınması hocayı bozdu. Galatasaray'da içeriden olaylara çok fazla müdahale edilmeye çalışılıyor. Polat yaptığı transferlerdeki yetersizliğin faturasını Gerets'e kesmeye çalışıyor. Arjantin'e Somoza için gittiler 3 milyon dolara Carrusca'yı aldılar. Çok başarılı bir futbolcu da değil. Camiayı karşılarına alarak Okan'ı transfer ettiler. Bir restleşme var. İki testiden biri kırılacaktır. Hangisinin kırılacağını ise başkan tayin eder. Bence Adnan Sezgin'i Galatasaray içinde lise kökenli yöneticiler de istemiyor. Canaydın bu konuları dile getirmiyor ama yakından takip ediyor. Başkan bana "Şampiyon olmasak dahi Gerets ile devam ederim" demişti. Belçikalı, bazı oyuncuları kenarda oturtamamanın bedelini ödüyor. Aynı zamanda Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in sürekli konuşmaları onu rahatsız ediyor. Gerets, burayı bıraktığı zaman Belçika Milli Takımı'nın başına geçecektir. Bu yüzden taviz vermiyor.

* A.Ç: Mesela ben seni sevmiyorum, sen de beni sevmiyorsun. Aralarında böyle bir şey var. Ne yaparak bunu normale çevirebilirsin ki?

G.SARAY İÇTEN İÇE KAYNIYOR
* L.T: Souness, Adnan Polat'ın aklında vardır. Polat hala nostalji yaşıyor. Geçen haftalarda sözleşme uzatmak istediğini söyledi, A.Gücü maçından sonra 'Sabrımız taşıyor' dedi.

* L.T: Geçen sezon ile bu sezon arasında çok fark var. Galatasaray her maçta birçok pozisyon buluyor. Futbolcular atamıyorsa teknik direktör ne yapsın?

* İskender Günen: Gerets'in başarıda ne kadar payı varsa başarısızlıkta da var.

* Kazım Kanat: Geçen sezon para yoktu. Futbolcular durumu protesto ettiler. Fenerbahçe'nin ikramı ile şampiyon oldular. Gerets ve futbolcular sandıki kendileri şampiyon oldular. Şimdi para sıkıntısı yaşanmıyor. Bu arada Arda Turan gibi inanılmaz bir yetenek geldi. Ne değişti de bu durumdalar? Gerets soyunma odasına girip Hakan'a "Seni bir daha oynatmayacağım" diyor.

* L.T: En iyi forvetler Galatasaray'da. Ama Gerets hepsinden sakatlıklar nedeniyle faydalanamıyor.

* A.Ç: Ben antrenörün iyi olup olmadığına, o takımın kendine denk takımlar karşısındaki sınavlarında karar veririm. Geçen sezon Galatasaray, Fenerbahçe'ye dört maçın üçünde yenildi. Kimse bana Gerets'in iyi antrenör olduğunu söylemesin. Fenerbahçe şampiyonluğu verdi. Büyük hocaysan Bordeaux'u yeneceksin. Ben 'Zico'yu beğeniyorum' demiyorum. Zico için 9 hafta sonunda 'kötü ya da iyi' diyemem. Real Madrid dünyanın en iyi üç hocasından birini aldı. Emerson, Diarra, Cannavaro, Van Nistelrooy gibi en üst seviyede oyuncuları kadrosuna kattı. Real liginde sürünüyor ve kötü oynuyor. Bu Capello'nun iyi bir hoca olmadığını kanıtlamaz. Fenerbahçe'nin kadrosu iyi ve UEFA'da final oynayacak bir kadrodur. Deivid'in bir müddet sonra çok iyi olacağını düşünüyorum.
L.T: Fenerbahçe çok iyi bir takım değil. Transferleri de çok iyi değil. Sistem sorunları var. Zico, Tümer'e oyunun kontrolünü verse çok farklı olur.

TAKTİĞİ YÖNETİM VERECEK
* G.B: Fenerbahçe yönetiminde metal yorgunluğu var. Bu uçaklarda olur. Takımı bu kadar uzun süre yöneten yöneticiler büyük takım reflekslerini kaybetttiler. Büyük takımları yönetmek radikal kararları anında ve etkili almaktır. Zico'yu getirmeden önce yerine adam düşünmeleri lazımdı.

* A.Ç: 9 haftada bir teknik direktör göndermek bana göre yanlış bir olay.

* G.B: Ahmet hocam sen nasıl Deivid'de ışık görüyorsan ben Zico'da bunu görmüyorum. Kimsenin de gördüğünü sanmam. Newcastle maçına Fenerbahçe 4-3-1-2 ile çıkmayacak. Yönetim takıma müdahale edecek. Nasıl çıkacağını bilmiyorum ama bunu yönetim belirleyecek. 4-4-1-1 oynayabilirler. Bu maçtan sonra da bence Zico'yu çok fazla tartışmayacağız. Yeni gelen hocayı tartışacağız. Zico'nun Fenerbahçe'de kalma şansı yoktur. Zico kalırsa yönetim gider. Oynattığı futbolda ışık yok. Fenerbahçe taraftarı 6-7 yıldır ilk kez bir teknik direktöre ".....ir git" dedi. Bunun nedeni onların da ışık görememeleri.

* A.Ç: Zico'yu kovmak çok basit. Diyelim gitti. Getir bakalım birini.

* L.T: Bence Zico'nun gitmesi durumunda Rıdvan Dilmen gelir.

* A.Ç:
Ben gelecek teknik adamı X olarak adlandırıyorum. İsmi en az Zico kadar büyük olmalıdır. Daha önemlisi gelen X takımı kaldırıp götüremezse Aziz Yıldırım'ı tefe koyarlar. O zaman "Hadi hep beraber gidin" diyeceklerdir. Başarılı olursa da "Bundan önceki adamı neden getirdiniz?" diye yine ortalık karışacak. Adam stadı yapmış. Borcu falan olabilir ama para geliyor. 50 bin kişi stadı dolduruyor. İki sene şampiyon olmuş. Önemli yıldızlar almış. Yönetim Zico'da ısrar etmeli ve çok iyi anlaşabileceği bir yardımcı vermeli.

* G.B: Zico neyi iyi yapıyor ki devam edecek? İyi yaptığı bir şeyi söyle.

* A.Ç: F.Bahçe'nin kısa sürede hoca göndermesinin yanlış olduğunu savunuyorum.

* K.K: Ben Zico hakkında bir ışık söyleyeyim. Puan cetveline bakıyorum. İyi futbol oynamıyor ama Fenerbahçe ikinci.

* G.B: Henüz Fenerbahçe'nin karşısına ciddi hiçbir rakibi çıkmadı. Üsttekilerle oynamadı.

* A.Ç: Ben onlara karşı çok daha farklı oynayacaklarını düşünüyorum.

* K.K: Anadolu takımları takır takır futbol oynuyorlar. Eski dönem bitti. Zico'yu daha ülkeye bile alışamadan gönderiyoruz. Bununla nereye varmak istiyorsunuz. Biz kulüpleri paniğe sürüklüyoruz. Eleştirirken şu doğruları yakalamalıyız. Bu ülke Lucescu, Daum gibi adamlara çok haksızlık yaptı. Medya görevini yeterince yapmıyor. Ben Hakan Şükür'ü eleştirdim diye herkes 4 bir yandan beni yok etmeye çalıştı. Niye eleştirdim? 3 senedir gol atamayan, bir şey yapamayan adamı eleştirdim. Bu ülke Metin Oktay'ı da eleştirdi. Futbolcular gol attıktan sonra konuşur, galibiyetten sonra konuşur. Erdem şudur; yenilgi ve başarısızlıktan sonra konuşmak.

* A.Ç:
Tanrı insanların kahraman veya rezil olmaları için önlerine birkaç kez yol ayrımı koyar. Hakan, "Milli Takım'ı şu an burada bırakıyorum" deseydi kahraman, efsane olarak yaşayacaktı. Ama bazen menfaatler bunun önüne geçiyor. Zidane gelmiş geçmiş en iyi 5 futbolcudan biri. Her türlü başarıya imza attı. Alt yapısı olmadığı için, 3. dünya ülkesinin kanını taşıdığı için Dünya Kupası finalinde bir rezilliğe imza attı. Hiçbir zaman iyi olarak hatırlanmayacak. Zidane, Fransa'nın arka sokaklarında 70 yaşında kahve ve sigara içerken yanından geçenler tarafından dalga geçilerek anılacak.

ÇULCU KAHRAMANLIĞI REDDETTİ
Mustafa Çulcu MHK başkanı oldu. Daha ikinci ayında Haluk Ulusoy ile problem yaşadı. Allah ona fırsat verdi. Kuddusi olayında diyecekti ki "Bu şartlarda Haluk Ulusoy ile çalışmam mümkün değil." Bunu söyleseydi ölene kadar MHK Başkanlığı için adı geçecekti.

* L.T: Hakan'ın G.Saray'a yoğunlaşması gerektiğini söyleyen ilk yazarım. Hakan'a şunu sormak istedim. "Neden Malta ve Macaristan maçlarından sonra değil de 4 gol attığın maçtan sonra basın toplantısı yaptın?" Hakan bütün rekorları ele geçirmeden futbolu bırakmaz.

* K.K: Bu adam İngiltere'den geldi, Galatasaray aldı. Bundan önce İhsan Kalkavan, Beşiktaş'a getirdi. Biz o zaman "Beşiktaş'a yakışmaz" dedik ve alınmadı.

* A.Ç: "Bu adam Beşiktaş'a yakışmıyor" lafını insaf dışı buluyorum.

* K.K: Benim hiç fikrim olmayacak mı? Ahmet Çakar, benim fikirlerim üzerinden konuşma artık. Geldi G.Saray'a, Milli Takım'da da oynadı. "Ben yedek olmam. Ya oynarım ya da tribüne çıkarım" dedi. Bunlar etik mi?

* A.Ç: Kazım Kanat'ı tebrik ediyorum. Öyle bir fikir adamı ki. "Hakan benim sayemde 4 gol attı" diyebilecek kadar tornistan bir futbol adamı. Ne yani Hakan, Kazım Kanat'ın verdiği taktikle mi 4 gol attı? Ne taktik verdin Kazım Kanat?

* K.K:
Ben fikir adamıyım. Hakan Şükür bu kadar iyi olsa G.Saray lider olurdu.

* A.Ç: İki sene Hakan'ı kısmi vatan hainliği ile suçladın. Ama 4 gol attıktan sonra kıvırıcı bir fikir adamı olduğunu düşünüyorum.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kurtar bizi Luce
 Çok gizli golcü !
 İnanırsak UEFA'da gruptan çıkarız!
 PSV'ye kilitlendiler
 Tek destek olan Başkan Yıldırım
 Ulusoy; AKP ve Fener düşmanı!
 Altı-n gibi takım
 2010'a Tanjevic'le
 Albayrak'a dava
 Kızlar sahaya çıkıyor
 Kulüpler Birliği toplanıyor
 Şampiyonlar Ligi'nde 3. maçlar başlıyor
 Köseoğlu 'Tofaş' dedi
 Efes&TED
 Kunter yine Fransa'da
 Panorama
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener'e Mourinho gelse kâr etmez
Aykut Kocaman'ın...
CAHİT YAVUZ
Wimbledon yolu-3
Bu yol uzun bir yol. Tabir-i...
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
Lüksemburg'da yapılan Türkiye- Troyka toplantısında Dışişleri Bakanı...
Şemdinli'de her şey altüst
Şemdinli'de her şey altüst
Yargıtay Başsavcılığı ağır bir tebliğnameyle astsubaylar Kaya ve...
Modada yeni yüzler
Modada yeni yüzler
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, Santa Monica'da düzenlenen 9'uncu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu