kapat
   
17 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2010'a Tanjevic'le
Kural çiğnenmedi

2010'a Tanjevic'le

Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel, Tanjevic'i, Türkiye'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda da takımın başında görmek istediklerini söyledi.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile potanın yarının konuştuk, planlarını, projelerini ve koç Tanjevic'in durumunu masaya yatırdık. İşte Turgay Demirel'in SABAH'a özel açıklamaları:

Basketbol
Ligleri her yıl daha çekişmeli, daha zevkli geçiyor. Bu sezona önemli bir yenilikle başladık. Ligin ismi Beko oldu. Bir dünya markası Beko ile anlaştık. Beko Basketbol Ligi'ne katılan ekipler, hem daha fazla pazarlama ve tanıtım fırsatı bulacaklar, hem de elde edecekleri gelirlerle bütçelerine ek katkı sağlayacak.
ŞU an
henüz kulüplerle bir toplantı yapmadık. Federasyonla yaptıkları sözleşmedeki miktar kadar ligin ve kulüplerin tanıtımına da bir o kadar bütçe ayıracaklar. Bu daTürk basketboluna önemli bir kaynak sağlanmış oluyor.

BİZİ ÇOK KISKANIYORLAR
TÜRKİYE'DE basketbol ile futbol arasında medyada yer alma anlamında bir fark olmasına rağmen basketbolun diğer spor dalları tarafından çok fazla kıskanıldığını görürsünüz. Belki de futboldan bile daha fazla. Çünkü hepsi futbolun daha çok yer alması gerektiğini kabul etmişler.

ALTINCILIK KÜÇÜMSENEMEZ
DÜNYA altıncılığı çok önemli bir başarı. 6.lığımızı başarı olarak görmeyen insanlar kötü niyetlilerdir. Benim bu insanlarla zaman kaybetme gibi bir lüksüm yok. 2010'da da dünyanın önde gelen 2010'da şampiyon olmayı hedeflemeyeceğiz de ne zaman hedefleyeceğiz. Bu yüzden 4 yıl boyunca çalışmalarımızı ona göre yapacağız.

TANJEVİC'LE DEVAM
TANJEVİÇ'LE olan kontratımız 2008 yılında sona eriyor. Son yaptığımız toplantıda yönetim kurulumuz benim önerim üzerine bana yetki verdi. Tanjevic'le olan sözleşmemizi 2010 yılına kadar uzatmak için bir görüşme yapacağım. Ümit ediyorum kendisi de bu öneriye sıcak bakar ve 2010 yılı sonuna kadar basketbol milli takımımızın başında olur.Yönetim kurulu olarak böyle bir karar aldık.
FIBA'da 2006 yılında yapılan seçimlerde açıkcası ben kendi kararım olarak hem de bir dönem daha görevini sürdürmek isteyen Yunan Başkanın bana iletmiş olduğu ricası ve önerisiyle aday olmadım. 2010 yılından itibaren Avrupa Başkanı olma kararım var.

İDDAA'YA GİRİYORUZ
BU kanunla ilgili bir şey. Daha önceden hazırlanmış olan bir kanun var. Prosedür buna göre uygulanıyor. Orada sadece futbol müsabakaları diye geçiyor. Bu nedenle diğer spor dalları iddia bültenlerinde yer almıyor. Bunun değişikliğiyle ilgili GSGM'nin çalışmaları var. Olaya iki açıdan bakıyoruz. Birincisi; gelir beklentileri var, mutlaka bir yarar sağlayacaktır. Diğer taraftan olayın etik anlamda dikkatli yönetilmesi gerekiyor. Yöneticilere, antrenörlere, sporculara, hakemlerimize, federasyonumuza çok büyük görevler düşüyor. Basketbolseverlerin, izleyicilerin tereddüte düşmemeleri lazım.
ÖZERLİK demek basketbol federasyonu kulüplerin işini yapacak demek değil. Ben hiçbir zaman bunu söylemedim. Kulüplerin çok daha yetenekli yöneticiler tarafından olayın pazarlama boyutuyla yönetilmesi gerekiyordu. Bunu teşvik etmek için federasyon olarak dünya çapında isimler getirerek seminer düzenledik. Uluslararası oranda çok büyük katılım oldu. Büyük kredi topladık. Bu semineri yapmamızın en büyük nedeni yöneticileri kulüpleri eğitmek geliştirmek ama biz onların işini yapmaya hiçbir zaman talip olmadık.

KULÜPLER DİKKATLİ HARCAMALI!
Kapanan kulüplere baktığımızda, Büyük Kolej bir okul takımı. Bunları kendi içinde irdelemek gerekir. Ne yapıyorlar, neden kapıyorlar? Tuborg'un neden kapandığını yöneticilerine sormak lazım. Biz ortamı güzelleştiririz, kuralları düzenleriz. Kulüpler açtığımız platformda çalışmalı. Yanlış paralar harcıyorlarsa yanlış seçim yapıyorlarsa olayın pazarlama boyutlarına bakmıyorlarsa bu kulüplerin hatası olur, federasyonun değil. ,
BEN
özerkliğin doğru bir çizgide ilerlediğine inanıyorum. Çok düzgün bir şekilde gelişiyor. TV yayınları, isim sponsorluğu, seyircinin artması zaman içerisinde kulüplerin birebir kendi gelirleriyle işi götürmelerine yardımcı olacak.

MUSTAFA BOZKURT


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Kurtar bizi Luce
 Çok gizli golcü !
 İnanırsak UEFA'da gruptan çıkarız!
 PSV'ye kilitlendiler
 Zico'yla giderler
 Tek destek olan Başkan Yıldırım
 Ulusoy; AKP ve Fener düşmanı!
 Altı-n gibi takım
 Albayrak'a dava
 Kızlar sahaya çıkıyor
 Kulüpler Birliği toplanıyor
 Şampiyonlar Ligi'nde 3. maçlar başlıyor
 Köseoğlu 'Tofaş' dedi
 Efes&TED
 Kunter yine Fransa'da
 Panorama
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener'e Mourinho gelse kâr etmez
Aykut Kocaman'ın...
CAHİT YAVUZ
Wimbledon yolu-3
Bu yol uzun bir yol. Tabir-i...
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
Lüksemburg'da yapılan Türkiye- Troyka toplantısında Dışişleri Bakanı...
Şemdinli'de her şey altüst
Şemdinli'de her şey altüst
Yargıtay Başsavcılığı ağır bir tebliğnameyle astsubaylar Kaya ve...
Modada yeni yüzler
Modada yeni yüzler
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, Santa Monica'da düzenlenen 9'uncu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu