kapat
   
17 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye’ye hakaret edilmesini serbest mi bırakacağız?
Baykal'dan öneriler
Türkiye’ye hakaret edilmesini serbest mi bırakacağız?

Türkiye’ye hakaret edilmesini serbest mi bırakacağız?

Deniz Baykal, TCK'nın 301. Maddesi ile ilgili Türkiye'de bir tek mahkumiyet olmadığını ama 301'in dünya çapında meşhur bir madde olduğunu kaydederken, şöyle dedi:

"Sanki bu insan haklarının, demokrasinin, faşizmin topuğu, bu madde varsa demokrasi, insan hakları yok. Bu madde en meşhur madde oldu. Kullanılmış değil, Avrupa'da örneği var. Hayır bu kalkacak. Niye kalkacak? Kim bastı düğmeye? Herkes 301 koro halinde. Niye 301? 301 neyi kornuyor. Türklüğe yönelik hakaret ve tezyifi koruyor. Bunun demokrasiyle, insan haklarıyla ne ilgisi var. Bizim tahkir ve tezyif edilmemeyi talep etmek hakkımız değil mi? Siz istediniz diye Türkiye'ye hakaret edilmesini serbest mi bırakacağız?"

DUVARDAN
İNDİRİP AVRUPA'YA TAŞIDINIZ


Dışişleri Bakanı Gül'ün Troika toplantısına giderek, 301. maddenin değişeceği konusunda söz verdiğini anlatan Baykal, "Sorunlar çözüldü öyle mi?" diye sordu. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, "Egemenlik lafını duvardan indirip halka vereceğiz" şeklindeki lafını anımsatarak, "Hani siz egemenlik lafını duvardan indirip halka verecektiniz. Siz duvardan indirdiniz Avrupa'ya taşıdınız, Avrupa'ya" dedi. Baykal, 301. maddenin değiştirilmesinin Türkiye'nin bir kez daha teslim olduğunu tescil edeceğini savundu.

Baykal, Avrupa Birliği'nin, "Seninle ileri yürüyebilmek için limanları ve havaalanlarını Güney Kıbrıs'a açman lazım" dediğini, ancak Türkiye'nin limanları açmasının da yetmeyeceğinin anlaşıldığını belirterek, AB'nin şimdi de "Maraş'ı da BM'ye teslim et ondan sonra" dediğini aktardı. Baykal, "Karşılığında ne alacağız? Geçici süre için Kuzey Kıbrıs'a abluka BM nezaretinde 2 yıl için askıya alınacak. O da GKRY'nin kontrolü altında BM aracılığıyla Magosa'yı açtıracağız. Ne için? AB'ye nakıs bir üyelik umudunu 20 yıl sonraya yönelik olarak içimizde yaşatabilmek için. 20 yıl sonra AB bizi ikinci sınıf üye oılarak kabul etme şansını açık tutsun diye limanları açıyoruz, Maraş'ı veriyoruz, 301'i kaldırıyoruz ve vakıflar yasasını çıkarıyoruz" diye konuştu.

AĞAR'A: "YANLIŞ ANLAŞILMADIN, PAPA GİBİ YANLIŞ KONUŞTUN"

Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, "dağda terör yapacağına düz ovada siyaset yapsınlar" şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Ağar'ın bu dileğinin çok hoş olduğunu kaydeden Baykal, "Ovada kelebekler, çiçekler, böcekler ama Türkiye'nin bir gerçeği var. Arkamızda yaşamını yitirmiş 30 bin vatandaşımız var. Bütün bunlar bitti yeni bir aşamaya geldik diye bakıyor" dedi. Ağar'ın bu sözlerinin ardından yanlış anlaşıldığını dile getirirek, "Sayın Baykal beni anlasın" dediğini anımsatan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın genel başkan yanlış anlaşılmadınız, yanlış konuştunuz, tıpkı Papa gibi. Dağda terörü yapanla ovada siyaseti yapan birbirine karşı mı? Birbirinin alternatifi mi? Aynı proje için çalışıyor. Biri dağda silahla çalışıyor, biri siyaset yapıyor ovada çalışıyor. Dağdaki de, ovadaki de aynı proje için çalışıyor. Genel başkanın bu açılımını hüzünle karşıladım. Bu kurguyu planlayan insanlar demek ki çok etkili insanlar. Kusura bakmayın sayın genel başkan ben sizi anlamıyorum, siz kendinizi anlıyor musunuz bunu bilmiyorum. Ben sizi anlamıyorum diye üzülmenize gerek yok. Sizi başbakan anlıyor, dışişleri bakanı anlıyor, DTP'liler anlıyor, bu tezgahı Türkiye'de sahneleyen herkes anlıyor, destekliyor, alkışlıyor. Sizi İmralı'daki Öcalan anlıyor, O anlıyor. Bu kadar anlayananız varsa, sizi anlamayan birileri de olsun canım, bu koca Türkiye. Biz anlamıyoruz, anlamayacağız, anlamamaya da devam edeceğiz."

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Gül'den Adalet Divanı sinyali
 Gül: Seçimler AB sürecini etkilemez
 Mumcu Ağar'ı 'doğru yol'a davet etti
 Ağar:Silahlar susacak
 "Üyelik 3-4 yılı alırdı"
 Milletvekili seçilme yaşı 25'e indirildi
 Çiçek: Chirac'ın sözlerini teminat olarak göremeyiz
 65 yaş üstüne vekillik yasağı
 5 aydır Ecevit nöbetindeler
 Sezer'den 25 yaş değişikliğine onay
 Arınç: Meclis'e sahip çıkın
 'Türk kültürünü aşağılamayın'
 Washington Times: AKP çoğunluğu kaybedecek
MUHARREM SARIKAYA
Ağar: AKP ile koalisyon asla...
DYP lideri Mehmet...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir Gül portresi
Lüksemburg Epeydir Dışişleri...
YAVUZ DONAT
Ombudsman Sait
Sait Şanlı'nın yaşamı acılar içinde...
Genç gece çıkarsa aile rahat edemiyor
Gençlerin aileleri ile uyuşmazlık konularının başında kızlar için...
Duşlu mağazada 4 günde 3 bin ürün satıldı
24 bin dolarlık çanta bile satılan Harvey Nichols'ta dört günde 3 bin...
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
Lüksemburg'da yapılan Türkiye- Troyka toplantısında Dışişleri Bakanı...
Şemdinli'de her şey altüst
Şemdinli'de her şey altüst
Yargıtay Başsavcılığı ağır bir tebliğnameyle astsubaylar Kaya ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu