kapat
   
17 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Erdoğan taburcu oldu
Dr.Küçükbaş: Başbakan'ın sahurda yemek yememesi veya az yemesi yüzünden şekeri düştü

Başbakan Erdoğan taburcu oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'ye giderken aniden rahatsızlanarak Güven Hastanesi kardiyoloji servisine kaldırıldı. Başbakan'ın hastaneye taşınması sırasında aracının camlarının kıralarak dışarı taşınması endişe yarattı. Kan şekerinin düştüğü belirtilen Erdoğan, saat 20.40'da taburcu oldu.

SÖZCÜSÜ: BAŞBAKAN'IN DURUMU İYİ

Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısına gelirken aracında yolda rahatsızlandığını söyledi. Beki, Başbakan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, merak edilecek bir durum olmadığını belirtti. Beki, "Kan şekerinin düşmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık. Doktorlar kontrollerini yapmaya devam ediyor. Sağlık durumu iyi" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ
BAKANI GÜL: ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK


Hastaneye gelen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Başbakan'ın doktorunun yaptığı açıklamada "Yorgunluktan kaynaklı kan şekerinin düşmesi sonucu tansyon düşüklüğü yaşandığını ve Başbakan'ın dinlenmesi gerektiği" belirtti.

BAŞBAKAN'IN DOKTORU: HAYATİ FONKSYONLARI NORMAL

Başbakan'ın tedavesini yapan doktor Başbakan'ın durumuyla ilgili olarak "Hayati fonksyonları yerinde ve normal. Aşırı yorgunluk ve oruca bağlı olarak şeker düşmesi meydana gelmiştir. Endişe verici bir durum tespit edilmemiştir. İstirahat etmesi gerekmektedir. Hastanede istirahat etmesine daha sonra karar verilecek" dedi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın korumaları tarafından hastaneye getirildiği ve korumaların kapıyı açarak doktor diye bağırdıkları belirtilmişti.

ZİYARETÇİ AKINI OLDU

Başbakan Erdoğan'a ziyaretçi akını oldu. Erdoğan'ı ziyaret eden DYP lideri Mehmet Ağar, doktorların Başbakan Erdoğan'ın akşam saatlerinde taburcu edileceğini belirttiklerini açıklarken, Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunun AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de Başbakan Erdoğan'ın bu akşam saat 19.00-20.00 gibi hastaneden taburcu edilmesinin planlandığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın hemen hastaneden çıkmak istediğini kaydeden Çömez, buna karşın doktorların tetkikler için Erdoğan'ın bir süre daha hastanede kalmasını istediklerini belirtti. Çömez, Başbakan Erdoğan'ın hastaneye getirildiğinde hafif bir baygınlık geçirdiğini ancak baygınlık süresini çok uzun olmadığını söyledi. Çömez hastaneye getirildiğinde Başbakan'ın yanında İstanbul Milletvekili Ömer Çelik'in de bulunduğunu belirtti.

ERDOĞAN: ''GÖSTERDİĞİNİZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 9 saat süreyle müşahede altında tutulduğu özel Güven Hastanesi'nden taburcu oldu. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan hastaneden çok sayıda bakan, milletvekili ve partili tarafından uğurlandı.

Bu arada, saat 13.00 sularından itibaren Başbakan Erdoğan'ın hastaneden taburcu olmasını bekleyen Şimşek sokakta oturan 4 çocuk, Erdoğan'a hastaneden ayrılışında çiçek verdi ve ''geçmiş olsun'' dileklerinde bulundu. Çocuklardan biri Başbakan Erdoğan'a ''Sayın Başbakanım Allah seni bize bağışladı'' dedi.

Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la basın mensuplarına görüntü verdikten sonra, ''Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. Herkese iyi akşamlar. Yola devam'' dedi. Erdoğan, daha sonra alkışlar arasında makam aracına binerek hastaneden ayrıldı. Başbakan Erdoğan eşi ve kızı daha sonra Subayevleri'ndeki konutlarına geldi. Erdoğan'ı burada çok sayıda mahalli sakını karşıladı.

RAHATSIZLIĞININ İLK SİNYALİNİ DÜN GECEKİ MYK'DA VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, rahatsızlığının ilk sinyalini dün gece gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında verdiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın toplantıda kurul üyelerine çok şiddetli baş ağrısı çektiğini belirterek, toplantıyı kısa kestiği öğrenildi. MYK üyelerinin, baş ağrısının 'kan şekeri' rahatsızlığının belirtilerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dikkat edin" diye uyardığı kaydedildi.

Erdoğan'ın rahatsızlığında kan şekerinin yanı sıra yorgunluğun da etkili olduğu ifade ediliyor. AK Parti TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere Subayevleri'ndeki evinden çıkan ve yolda rahatsızlanarak Güven Hastanesi'ne kaldırılan Başbakan Erdoğan'ın dün gece katıldığı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) kendisini iyi hissetmediğini söylediği belirtildi. İftar yemeğini Gazi Kız Yurdu'nda kalan kız öğrencilerle birlikte yiyen Erdoğan, daha sonra AK Parti Genel Merkezi'ne geçerek MYK toplantısına başkanlık etti. MYK toplantısında kurul üyelerine kız öğrencilerin kendisini yemek sonrasında sordukları sorularla çok sıkıştırdıklarını dile getiren Erdoğan'ın, toplantının ortasında kendisini iyi hissetmediğini söylediği öğrenildi. Erdoğan'ın, başının çok şiddetli ağrıdığını söyleyerek, toplantıyı kısa kestiği ortaya çıktı. Bu sırada bazı kurul üyelerinin Erdoğan'ı 'kan şekeri' konusunda uyararak, "Bu şikayetleriniz kan şekerini işaret ediyor" dediği belirtildi.

Hastanede tetkikleri devam eden Başbakan Erdoğan'ın yanına sadece Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün alındığı, Başbakan'ı ziyarete gelen bakan, AK Parti kurmayları ve milletvekillerine doktorlar tarafından bilgi verildiği bildirildi. Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren doktorlar Başbakan'ın rahatsızlığının kan şekerinin yanı sıra aşırı yorgunluktan kaynaklandığını açıkladı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Korumalar tecrübesiz"
 Avrupa basınından karamsar tablo
 29 Ekim'de uçaklar bedava
 Başbakan'a yumurtalı saldırıya hapis
 İki editöre 301'den dava
 Türk mayın tarama ekibi Beyrut'ta
 AB'den 301'e karşı ılımlı ilerleme raporu
 Şemdinli'de her şey altüst
 'Kâtibim'i çaldıran general geliyor
 Teziç nişanı iade etti
 Bitlis'te F-16 düştü: 1 şehit
 Özkök çiftinin acı günü
 Mehmetçiğin Lübnan'daki görev yeri değişti
 Lagendijk Büyükanıtı'ı Roj TV'den eleştirdi
 "Sensiz bayramı neyleyim"
YILMAZ ÖZDİL
Aman kardeş, bi karışıklık olmasın
Fransız mallarını...
ERGUN BABAHAN
Avukat Yusuf Akın Kerinçsiz'e karşı
Her düşünce akımı...
MEHMET BARLAS
Siyasetçi ne işe yarar?
Birlikte yaşarken, " Değişim...
UMUR TALU
Sosyal politika ölmüş diyeler
Prof. Cahit Talas...
FATİH ALTAYLI
Adnan Oktar'ın para kaynağı ne?
"Adnan hocazede"...
ERDAL ŞAFAK
Kayıtsız şartsız
Meclis Başkanı Bülent...
'Tarih, seçim sandığı için malzeme olamaz'
Brou, "Meclis yasalar yoluyla görüş bildiremez" dedi. Alman işgali...
Macar isyanının başında bir Türk
Halka yalan söylediğine dair ses kaseti ortaya çıkan Başbakan'ın...
Kurtar bizi Luce
Kurtar bizi Luce
Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray ile zirveyi son haftada rakibine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu