kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Babel Amerika'ya değil tüm dünyaya sesleniyor
Babel Amerika'ya değil tüm dünyaya sesleniyor
Oyuncularını cami anonsu yaparak buldu

Babel Amerika'ya değil tüm dünyaya sesleniyor

Bu yıl Cannes Film Festivali'nde yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu'ya 'En İyi Yönetmen' ödülünü kazandıran Babel, 10 Kasım'da vizyona girecek. Henüz gösterime girmeden içeriği ve yetenekli oyuncuları sayesinde gündem yaratan Babel'in başrol oyuncusu Brad Pitt, filme dahil olmasındaki en önemli etkenin verdiği politik mesajlar olduğunu söylüyor.

Ünlü yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, 'Amores Perros' ve '21 Gram'dan sonraki üçüncü çalışması 'Babel' (Babil) ile beyazperdeye iddialı bir dönüş yapıyor. Dünya galası, 2006 Cannes Film Festivali'nde yapılan film, gerek içeriği gerekse oyuncularıyla bu yılın en çok konuşulan yapımlarından oldu. 25 milyon dolar bütçeli 'Babel'in çekimleri, üç ülkede Meksika, Japonya, Fas) ve dört farklı dilde (İspanyolca, Japonca, Arapça, İngilizce) gerçekleştirildi. Ülkemizde de 10 Kasım'da vizyona girecek olan filmde; Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal, Jamie McBride ve Koji Yakusho rol alıyor. Filmin konusuna gelince... Faslı iki çocuk babalarının tüfeğiyle oynarken bir deneme atışı yapmak için yoldan geçen bir otobüse ateş eder. İki çocuğun bu hareketi; üç ayrı kıtada, birbirinden uzak bambaşka hayatlar süren farklı insanları hiç beklenmedik bir şekilde biraraya getirecektir. Otobüste yolculuk eden evli bir çift (Brad Pitt-Cate Blanchett), sağır bir Japon ve babası, Meksikalı bir dadı ve Faslı çocukların hayatı, bu beklenmedik kaza sonucu değişir. Filmin yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu ile çalışmaktan büyük keyif aldığını söyleyen başrol oyuncusu Brad Pitt, "Bu film sadece benim üzerime kurulu bir film değil, ayrı ayrı öyküler bir araya gelerek büyük bir etki yaratıyor" diyor. İşte ünlü aktörün ağzından yeni filmine ilişkin samimi açıklamalar...
* Bundan 1.5 yıl kadar önce Alejandro ile yaptığımız ilk konuşmalarda bana filmin ana hatlarıyla ilgili bilgi vermişti. Şimdi filmin kendisinin o gün anlattığı gibi olduğunu gördüm. Bence bu, büyük bir başarıdır.
*
Filmin oyuncu kadrosunun çok iyi olmasını elbette Alejandro'nun doğru tercihlerine bağlamalısınız. Köylü çocuklar başta olmak üzere o sahnelerdeki karakterlerin tamamı köy halkından seçildi. Aramızdaki dil engeline rağmen çok iyi anlaşabilmemize şaşırdım.
* Film sadece benim üzerime kurulan bir film değil. Filmin gerçek gücü, farklı öykülerin güçleri ve bunların bir araya gelmesinden kaynaklanan toplam etkiden kaynaklanıyor.
*
Alejandro ve şirketi bu filmin çekimlerini bir yılda tamamladı. Ayrı ayrı parçaların birleştirilmesini görmek gerçekten heyecan vericiydi. O ana kadar sadece kendi çalıştığım bölümleri biliyordum. Bir aktörün çalıştığı filmin bitmiş halini görünce şaşırması, eşine ender rastlanan bir durumdur. Bu yüzden çok fazla keyif aldım.

GURUR DUYDUM
* Dünya politikasında Amerika'nın kendi kendini yetkili kılan bir ülke olduğu yolunda söylemler var. 'Babel'deki politik söylemin, bu görüşün çok çok ötesinde olduğunu düşünüyorum. Amerika'nın kendi kendisini yetkili kılan tavrını eleştirmekten çok daha önemli konulara değiniliyor. Bu yüzden 'Babel'in bu konular üzerinde söyleyecek sözü olduğunu düşünüyorum. 'Babel' sadece Amerika'ya değil, tüm dünyaya seslenen bir film. Bana en çok cazip gelen, bu projeye katılmamı sağlayan yanı da bu oldu. Alejandro'nun peşinde koştuğu hedef de buydu.
*
Kendimi bir dünya vatandaşı olarak nitelendiriyorum. 'Babel' projesinde çalıştığımız insanlarla beraber olmaktan büyük gurur duyuyorum. Böyle bir filmin parçası olmak, bu şekilde toplanmış olmak bana gurur veriyor. Umarım gelecekte de böyle bir film yaparım.
* İleride de konusu yurtdışında geçen birkaç filmde oynamak isterim. Şu an için kesinleşen bir şey var. Bir ay içinde Hindistan'a gidiyoruz ve orada bir film çekeceğiz.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bebek maması alan bu konseri izleyecek!
 Şehir Tiyatroları kapalı gişe başladı
 Ben kürtaja değil katliama karşıyım!
 Günaydın bu akşam Kadıköy'de sahnede
 Benim holdingim klarnetim
 Babel Amerika'ya değil tüm dünyaya sesleniyor
 Provokatif oyunlarla gündem yaratıyoruz
 'Tom gibi biri olmayı istemezdim
 Yatak odasını sokağa taşıdılar
 Evlat edinmeyecek
 Kürkler yeniden aramıza döndü
 Paris'in kıyafeti Britney'in takısı burada
 Vitrin meleği
HAKAN & UTKU
Ortalığı karıştıracak diğer iddialar
Mankenin biri bir...
Yolun yarısını geçen sekste duruyor !
Yolun yarısını geçen sekste duruyor !
Evlilikleri yıkan, aldatmalara zemin hazırlayan cinsel sorunlar, orta...
Kolesterolünüzü bu besinlerle dizginleyin
Kolesterolünüzü bu besinlerle dizginleyin
Kolesterolün düşürülmesinde elma, havuç, mısır, badem, sarımsak, süt,...
Reklamların reytingi arttı!
Reklamların reytingi arttı!
Hülya Avşar'ın atv'de sunduğu 'Marka Puan' adlı yarışma programı,...
İkinci klibini arkadaşları ve kardeşiyle birlikte çekti
İkinci klibini arkadaşları ve kardeşiyle birlikte çekti
Işın Karaca, yaz başında çıkardığı üçüncü albümü '33/3 BAŞKA' adlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.