kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Provokatif oyunlarla gündem yaratıyoruz
Provokatif oyunlarla gündem yaratıyoruz
İnsanları yazmaya teşvik ediyoruz

Provokatif oyunlarla gündem yaratıyoruz

Tiyatro DOT, sezona ABD'nin gizli planlarını anlatan 'Böcek' isimli oyunla başladı. Oyuncu Murat Daltaban "Tiyatro adına bir gündem yaratmak istedik" diyor.

'Taksim'deki tarihi Mısır Apartmanı'nda kurulan alternatif tiyatro DOT, yeni sezona 'Bug' Böcek) adlı oyunla başladı. Tülay Günal, Alper Kul, Serhat Kılıç ve Gökçer Genç gibi tiyatrocuların rol aldığı oyunda; ABD'nin gizli planlar yaparak insanların vücutlarına küçük böcekler yerleştirdiğine inanan bir adamla bir kadın arasındaki aşk ilişkisi anlatılıyor. Geçtiğimiz yıl altı bin tiyatroseverin ziyaret ettiği DOT'un kurucularından Murat Daltaban, hedeflerinin elde ettikleri bu başarıyı kalıcı kılmak olduğunu söylüyor. 'Bug'ın yönetmenliğini üstlenen ünlü tiyatrocu, DOT'un bu sezonki projelerini şöyle sıralıyor:

BAŞARI KALICI OLMALI
* Oldukça iyi bir ekiple yoğun şekilde çalışıyoruz. Burayı açarken çok ciddi bir ön hazırlık yaptık. Geçen sene önümüzü göremiyorduk. Ekip olarak baktığınızda büyük bir keyifle çalışıyorduk. Seyirci tarafından baktığınızda ise bu oyunların yeni ve provokatif yönünün kuvvetli olması oldukça ilgi çekiyordu. Aslında tiyatroya altı bin kişinin gelmesi yüksek bir rakam değil. Ama bizim öngördüğümüzün üzerinde bir başarı oldu geçen sene. Bu sene geçen yılın sağlaması olacak. Başarılı mı olduk, yoksa sempati mi duyuldu, bu yıl onu göreceğiz. Geçen seneki başarı kısa vadeliydi. Asıl önemli olan uzun vadede başarılı olmak.

* DOT 80 kişi alan küçük bir tiyatro. Seyircinin tepkisinden etkilenmeden hareket edebilmek için bu küçük tiyatroda küçük prodüksiyonlar yapıyoruz. Biz izleyicinin tercih ettiği oyunları sergiliyoruz ama bunlar çok seyirci gelsin diye yapılmış işler değil. Tiyatro adına bir gündem yaratması için genellikle provokatif oyunları seçiyoruz.

* Bu sezon açılışı 'Bug' adlı oyunla yaptık. 'Bug' bilgisayar dilinde yazılım içinde sistemi bozan hatalara deniyor. Türkçe'de de bu terim bug ya da böcek diye geçiyor. Eserin yazarı Tracy Letts. Aslında 'Bug' sahnelenmesi oldukça zor bir oyun. Çok fazla şiddet içeriyor. Bir de alışık olduğumuz hikayelerin dışında bir bilimkurgu, psikolojik gerilim tarafı da var. Oyunda, savaştan kaçan bir Amerikan askerinin otel odasında yalnız bir kadınla yaşadığı aşk hikayesi anlatılıyor.

GELECEK GENÇLERİN
* Önceleri gişeyi garantileyebilecek oyunlar yapardık. Artık seyirciyi ve oyuncuyu zorlayan oyunlara doğru gidiyoruz. Bu sene üç tane seyirciyle rahat iletişim kurabilecek oyun var. Biri 'Bug', biri 'Yastık Adam' diğeri 'Kara Tavuk'. Oyunları tamamlarsak ve sezon istediğimiz gibi giderse bir ya da iki oyun daha ekleyebiliriz repertuvara.

* Şu anda 20-25 yaşlarında olan tiyatro oyuncu ya da sanatçıları önümüzdeki 30 seneyi yönlendirecek. Bu jenerasyon doğru yönlendirilmeli. Zihinleri açık olmalı ki, tiyatroyu bir yerlere götürebilsinler. O yüzden gençlerle iletişim kurup, onları yüreklendirmeye çalışıyorum.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bebek maması alan bu konseri izleyecek!
 Şehir Tiyatroları kapalı gişe başladı
 Ben kürtaja değil katliama karşıyım!
 Günaydın bu akşam Kadıköy'de sahnede
 Benim holdingim klarnetim
 Babel Amerika'ya değil tüm dünyaya sesleniyor
 Provokatif oyunlarla gündem yaratıyoruz
 'Tom gibi biri olmayı istemezdim
 Yatak odasını sokağa taşıdılar
 Evlat edinmeyecek
 Kürkler yeniden aramıza döndü
 Paris'in kıyafeti Britney'in takısı burada
 Vitrin meleği
HAKAN & UTKU
Ortalığı karıştıracak diğer iddialar
Mankenin biri bir...
Yolun yarısını geçen sekste duruyor !
Yolun yarısını geçen sekste duruyor !
Evlilikleri yıkan, aldatmalara zemin hazırlayan cinsel sorunlar, orta...
Kolesterolünüzü bu besinlerle dizginleyin
Kolesterolünüzü bu besinlerle dizginleyin
Kolesterolün düşürülmesinde elma, havuç, mısır, badem, sarımsak, süt,...
Reklamların reytingi arttı!
Reklamların reytingi arttı!
Hülya Avşar'ın atv'de sunduğu 'Marka Puan' adlı yarışma programı,...
İkinci klibini arkadaşları ve kardeşiyle birlikte çekti
İkinci klibini arkadaşları ve kardeşiyle birlikte çekti
Işın Karaca, yaz başında çıkardığı üçüncü albümü '33/3 BAŞKA' adlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.