kapat
   
04 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Özel çekilişlere yakın takip
Özel çekilişlere yakın takip

Milli Piyango İdaresi, özel çekilişleri daha etkin şekilde izlemeye alıyor.Maliye Bakanlığınca bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan ''Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler Hakkında Yönetmelik'' ile özel çekilişlere izin verilmesi, bunların izlenmesi ve denetlenmesiyle ilgili usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

Buna göre, ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, cemaatler, vakıflar, emeklilik ve yardımlaşma sandıkları, spor kulüpleri ve okul aile birlikleri, mülki amirlerden gerekli izni almak koşulu ile piyango düzenleyebilecek.

Piyango
düzenlemeye karar veren kişi ve kuruluşların, Milli Piyango İdaresine başvurarak, izin alması zorunlu olacak. Başvuruda, piyangoya ilişkin bütün bilgiler yer alacak.

Piyango düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, piyangolarla ilgili sahte veya muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge düzenleyemeyecek, kullanamayacak, hileli, eksik ya da kusurlu işlem yapamayacak.

Piyangolarla ilgili kamu düzenini bozucu, kötü alışkanlıkları özendirici, genel ahlak ve adaba aykırı, halkı aldatacak veya yanıltacak şekilde tanıtım faaliyetlerinde bulunulamayacak.18 yaşından küçük olanların düzenlenen piyangoya katılamayacakları, katılmış olsalar dahi kazandıkları ikramiyeleri alamayacakları konusu ilan ve reklamlarda açıkça yer alacak.

SANAL ORTAMDA PİYANGO

Sanal ortam kullanılarak gerçekleştirilen piyangolarda da bir mal ya da hizmetin tanıtımı, satışı veya pazarlanması esas olacak. Gelir elde etmeye yönelik piyango düzenlenemeyecek.Piyangoya katılımın tamamen veya kısmen sanal ortam üzerinden olması durumunda, katılıma ilişkin tüm kayıt ve belgelerin birer örneği çekilişten önce manyetik veya elektronik ortamda İdareye teslim edilecek.

TEMİNAT ALINACAK

Özel çekilişlerde, piyangoya izin verilebilmesi için çekilişte taahhüt edilen ikramiyelerin toplam rayiç bedelinin yüzde 10 fazlası kadar bir teminatın
düzenleyici tarafından sağlanması gerekecek.

Kampanya başlama tarihinden, ikramiyelerin son teslim tarihine kadar geçen sürenin 6 ayı geçmesi halinde teminat tutarı, toplam ikramiyenin yüzde 50 fazlasına kadar belirlenebilecek.Piyango düzenlemek için izin talebinde bulunacakların, kampanya başlama tarihinden en az 15 gün önce İdareye başvurması zorunlu olacak. Başvurunun sonucu da en geç 5 gün içinde karşı tarafa iletilecek.

KİMLERE İZİN VERİLMEYECEK?

Basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile
kaçakçılık suçları, ihaleye fesat karıştırma, kara para aklama veya devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile devlet sırlarını açığa vurma, devlet organlarının saygınlığına, devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve milli savunmaya karşı suçlar, casusluk, yabancı devletlerle olan ilişkilere karşı suçlar ve vergi kaçakçılığından hüküm giymiş olanlara özel piyango izni verilmeyecek.

Yardım amaçlı piyango düzenleyenlerden, hasılatın yüzde 10'undan daha az ikramiye taahhüt edenler, bir mal ya da hizmetin satışını artırmaya yönelik olmakla birlikte kullanıcıların tamamının çekilişe katılmasını sınırlayan ve kampanya süresi 6 ayı, başlama ve ikramiyenin son teslim tarihi ise 1 yılı aşan çekilişlere de İdareden izin çıkmayacak.

ÇEKİLİŞLER, KAMUYA AÇIK MEKANLARDA YAPILACAK

Çekilişler, İdarece uygun görülen ve izin yazısında belirtilen adres, tarih ve saatte yapılacak.

Çekilişlerin, kamuya açık mekanlarda ve isteyen herkesin rahatlıkla izleyebileceği şekilde gerçekleştirilmesi esas olacak.
Çekilişin herhangi bir nedenle düzenleyicisi tarafından yapılmaması halinde, katılıma ilişkin materyaller üzerinden çekiliş, Milli Piyango İdaresi'nce gerçekleştirilecek. Masraflar da düzenleyici teminatından karşılanacak.

İdare, çekiliş sonuçlarını, kendi internet adresinde de yayınlayabilecek.Çekiliş sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde asil talihliler, takip eden 15 gün içinde de yedek talihliler ikramiyelerini alacak.

İZİNSİZ PİYANGOLARA TEŞHİR

İdareden izin almadan çekiliş ve piyango düzenleyenler, çekilişi kurallara uygun gerçekleştirmeyenler, çekilişi yapmayanlar, sonucu ilan etmeyenler veya taahhütlerini yerine getirmeyenler, İdare tarafından basın ve yayın organları yoluyla teşhir edilecek.Yasak fiil ve davranışlarda bulunan düzenleyicilere de 2 yıl süre ile piyango düzenleme izni verilmeyecek.


(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Elazığ'da mayın patladı: 3 asker yaralı
 20 bin yeni polis kadrosu
 Öğrenciden öğretmene terör
 Hollanda'da müslümanlar için hastane tartışması
 Ankara'da çöp savaşı
 'En entelektüel asker'
 Dev-Yol davasında 24 yıl sonra karar verildi
 İÜ Rektörü Parlak'tan TSK'ya büyük övgü
 'Bedava yurt ve yemek kızları türbana sokuyor'
 744 milyon $ boşa gitti
 Sahurda bebeğini emzirirken öldü
 Gelibolu'da 2 bin 500 kişilik şehitlik bulundu
 Erdoğan'a 6 bin YTL tazminat
 Baydemir'in 'acımız arttı' davası başladı
 Mavi Çarşı katliamına ağır müebbet
 Okul müdüründen öğretmene dayak
 Pelikan Osman şovu
 Bir haftada 4 baskı
YILMAZ ÖZDİL
Futbola siyaseti karıştırmayalım...
Vestel...
ERGUN BABAHAN
Asker, siyaset AB ve Amerika
"Yaşam; ve yaşam...
MEHMET BARLAS
Yerel gerçekler ve Avrupalılık
Bir ülkede generaller...
BALÇİÇEK PAMİR
Türkiye'de irtica var!
Toplumda dini dar çerçevede...
UMUR TALU
Çarşı, Amerikan pazarına karşı!
Memleketin Türk'ü,...
FATİH ALTAYLI
Keyifler yerinde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın...
ERDAL ŞAFAK
İlk yıldönümü
Ne bir mesaj, ne...
'Müslüman sözleşmesi'
Birçok Batı ülkesinden sonra şimdi de İtalya, Müslümanların "topluma...
'Meclis tarih yazmamalı'
Fransa'da iktidar partisi UMP'nin çoğunluğu, ve Cumhurbaşkanı Chirac...
Yolun sonu Glasgow
Yolun sonu Glasgow
UEFA'da grup kuraları çekildi. Beşiktaş; B.Leverkusen, C.Brugge,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu