kapat
   
04 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SCHALKE’Yİ FARKLI DEVİRDİ... Almanya’da lider Hertha’nın iki puan gerisinde bulunan Leverkusen, 1-0 geriye düştüğü Schalke’yi İspanyol yıldızı Castro’nun iki ve Ramelow’un golleriyle ezip geçti.
UEFA'da zor rakipler çıktı

UEFA Kupası'nda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gruptaki rakipleri belli oldu. İlk maçlar 19 Ekim'de. Fener, Newcastle'la deplasmanda, Kartal İnönü'de Tottenham'la oynuyor.

FENERBAHÇE
Newcastle. . . . (İng.) . . . . . (D)
Palermo. . . . . . (İta.) . . . . . (E)
Celta Vigo. . . . (İsp.) . . . . . (D)
E.Frankfurt . . . (Alm.) . . . . (E)

BEŞİKTAŞ
Tottenham. . (İng.) . . . . (E)
D.Bükreş. . . . (Rom.) . . . (D)
C.Brugge . . . (Belç.) . . . (E)
Leverkusen. . (Alm.) . . . (D)

(E): EVİNDE (D): DEPLASMAN


Yolun sonu Glasgow

UEFA'da grup kuraları çekildi. Beşiktaş; B.Leverkusen, C.Brugge, Dinamo Bükreş ve Tottenham'la eşleşti. Kartal; Brugge ve Tottenham'la İnönü'de, Leverkusen ve D.Bükreş ile de deplasmanda karşılaşacak.

F.Bahçe ise Palermo ve E.Frankfurt'u Kadıköy'de ağırlayacak. Newcastle ve C.Vigo ile de deplasmanda oynayacak. İki temsilcimiz de 16 Mayıs'ta İskoçya'nın Glasgow kentindeki finali hedefliyor.

En güçlüsü B.Leverkusen
Beşiktaş'ın grubunda yer alan Almanya'nın Bayer Leverkusen takımı bu sezon altı maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyetle ve sekiz puanla sekizinci sırada. Ancak lider Hertha'nın sadece iki puan gerisinde. Geçen sezonu beşinci tamamlayarak UEFA'ya katılan Alman ekibi 1. turda İsviçre'nin Sion takımını 3-1 ve 0-0'lık sonuçlarla eledi. Teknik direktörlüğünü Michael Skibbe'nin yaptığı kırmızı-siyahlılarda beş maçta üç gol atan İspanyol orta saha oyuncusu Castro, Ukraynalı golcü Voronin ve savunmada oynamasına rağmen sürpriz goller atan Juan dikkat çeken isimler. Bayer Leverkusen'in UEFA Kupası kadrosunda orta saha oyuncusu Ali Çamdalı ve forvet Tevfik Köse gibi Türk oyuncular da yer alıyor.

Tottenham toparlanıyor
Siyah-beyazlıların grubunda son torbanın en güçlü takımı olarak yer alan Tottenham, İngiltere Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptı. Ligdeki 7 maçının 4'ünü kaybeden mavi-beyazlılar, son maçında lider Portsmouth'u devirdi. Geçen sezonu 5. tamamlayarak kupaya katıldı. 1. turda Çek Slavia Prag'ı iki maçta da 1-0 yenen İngiliz ekibinde Bulgar golcü Berbatov, golcü Defoe ve ortasahadan Jenas takımın önemli yıldızları.

Club Brugge toparlandı
Club Brugge geçen sezonu 3. tamamlayarak katıldığı UEFA Kupası'nda Slovakya'nın Ruzemberok ekibini 1-1 ve 1-0, Letonya'nın Suduva takımını ise 5-2 ve 2-0'lık sonuçlarla eledi. Kötü başladığı ligde toparlanan Belçika temsilcisi, şu anda 8 maçta 16 puanla lider Genk'in dört puan gerisinde üçüncü. Hırvat golcü Balaban takımın en önemli silahı.

Dinamo 10'da 10 yaptı
Geçen sezon ligde üçüncü olan Dinamo Bükreş bu sezon Romanya Ligi'nde 10 maçını da kazanarak lider oldu. Kupada Yunanistan'dan Xanthi (4-1 ve 4-3), İsrail'den Beitar (1-1 ve 1-0) ve Malta'dan Hibernians (5-1 ve 4-0) takımlarını eledi. Sekiz gol atan Bursaspor'un eski futbolcusu Ganea, beş gol kaydeden Dancilescu takımın en önemli isimleri.

BİR GÖRÜŞ
Grubun keklik takımı Brugge
Bir söz vardır, "Beterin beteri var" diye... Beşiktaş, dua etsin ki, Fenerbahçe'nin rakiplerinin olduğu gruba düşmedi. Çünkü düşseydi felaket yaşardı. Gruptaki takımların ortak çıkarı şu: Club Brugge'ü devre dışı bırakmak. Beşiktaş'ın futbol kalitesi bu gruptan çıkmaya yeterli. Kesinlikle çıkar. Sorun şu: Strateji ne olmalı? Kartal'ın iki kritik maçı var:
1- Tigana, iyi tanıdığı Tottenham'dan puan almalı.
2- Club Brugge maçı kesinlikle galip bitirilmeli. Ama gerçek olan şu: Club Brugge bu grubun keklik takımıdır. 4 takım da Brugge'ü mağlup ederek devre dışı bırakmak istiyor. BuF.BAHÇE İLE BERABER ÇIKALIM.... Emre eşleşmeyle ilgili olarak, İlk maçta evimizde F.Bahçeyi yeneriz. Türk takımı oldukları için bizle birlikte gruptan çıkmalarını isterim. Evlerindeki maçları kazanmaları lazım diye konuştu.en çok Beşiktaş'ın işine gelecektir. Leverkusen maçı çok özel. Almanya'da bir seyirci olayı var. Dinamo Bükreş'ten alınacak puan, bonus olacaktır.
KAZIM KANAT

Newcastle'da kadro süper
Milli futbolcumuz Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği Newcastle United, geçtiğimiz sezon çok kötü başladığı İngiltere Premier Lig'in son haftalarında yaptığı çıkışla 7. sırayı almış ve Intertoto Kupası'na katılmaya hak kazanmıştı. Intertoto'da Norveç takımı Lillestrom'ü 1-1 ve 3-0'lık skorlarla safdışı bırakan İngiliz temsilcisi, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Letonyalı Ventspils'i 1-0 ve 0-0'la geçti. İlk turda da Estonya takımı Levadia Tallinn'i 2-1 ve 1-0'lık sonuçlarla eleyerek grup maçlarında oynamaya hak kazandı. Solano, Emre, Luque, Martins, Owen, Duff gibi yıldızlara sahip olan Newcastle United, şu an İngiltere Premier Lig'de 7 maç sonunda topladığı 7 puanla 13. sırada yer alıyor.

Palermo çok iyi başladı
Palermo, geçtiğimiz sezon Serie A'nın flaş takımı olmuş ve ligde 5. sırayı almıştı. İtalyan ekibi, UEFA'nın ilk turunda pahalı transferleriyle dikkat çeken West Ham'ı iki maçta da yenerek (1-0 ve 3-0) dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Barzagli ve Bresciano gibi Dünya Kupası'nda başarılı olan futbolcuların yanısıra G.Saray'ın uzun süre peşinde koştuğu Simplicio da takımın önemli oyuncuları arasında. Palermo iyi başladığı ligde 2. sırada.

Celta ligde zor durumda
Geçen sezon İspanya Primera'yı 6. sırada bitirenCelta Vigo, UEFA Kupası'nın ilk turunda Belçika takımı Standard Liege'i 3-0 ve 1-0'lık skorlarla geçti ve grup maçları oynamaya hak kazandı. Kadrolarında Placente, Canobbio, Nunez, Baiano gibi yıldızların yanısıra bir dönem Galatasaray forması giyen Gabriel Tamas da bulunuyor. Celta Vigo şu an İspanya'da 14. sırada.

İsviçreliler Frankfurt'ta
Almanya'da geçen sezonu 14. bitiren Frankfurt, kupada final oynadığı için UEFA'ya katılmaya hak kazanmıştı. Alman ekibi, ilk turda Danimarka'dan Brondby'yi 4-0 ve 2-2'lik skorlarla safdışı bıraktı ve gruplara kaldı. İsviçre Milli Takımı'ndan tanıdığımız Huggel ve Spycher'le birlikte Amanatidis ve Takahara da futbolseverlerin aşina olduğu isimler. Frankfurt şu anda 9. sırada.

BİR GÖRÜŞ
Değişirlerse lider olurlar
F.Bahçe'nin bu gruptan çıkma şansını; UEFA maçlarını Zico'lu mu, yoksa Zico'suz mu oynayacağına göre değerlendirmek lazım. Sarı-lacivertli takımda sezon başından beri süregelen anlayış, bu karşılaşmalarda da devam ederse Fenerbahçe'nin grupta 4. sırayı alması bile çok zor görünüyor. Ama rakip analizi iyi yapılır, takım kurgusu buna göre oluşturulur ve sahaya daha dirençli bir kadroyla çıkılırsa F.Bahçe'nin grubu birinci bitirmesi de kolay olur. Gruptan çıkma olasılığı ise neredeyse kesinleşir. F.Bahçe, kadro kalitesi açısından kesinlikle rakiplerinden daha alt düzeyde bir takım değil. Burada futbolculara da önemli görevler düşüyor. Görev alan herkesin daha çok sorumluluk alıp yüksek konsantrasyonla oynaması gerekir.
GÜRCAN BİLGİÇ

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 En zor gruba düştük
 Liste Ulusoy'un
 Bir takım kirada
 Rüzgar arkamızda olmalı fakat hep eleştiri var!
 Tek yol şampiyonluk
 2 Milyon havuza
 Yattara ilk yarıyı kapadı
 Koleksiyoncu Taner
 Şampiyonlar Türkiye'de
 Pota Beko
 Efes mi, Alpella mı?
 Süper lig panoraması
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
Öğrenciden öğretmene terör
Öğrenciden öğretmene terör
Haydarpaşa Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri geçen yıl İngilizce...
'En entelektüel asker'
'En entelektüel asker'
Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki açılış töreninde "arz ederim" diye...
Cesur ve güzel...
Cesur ve güzel...
İngiliz modacı Vivienne Westwood'un 2007 İlkbahar / Yaz sezonu hazır...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu