kapat
   
02 Ekim 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Büyükanıt'tan önemli mesajlar
"AB paravanası kullanılarak Silahlı kuvvetlere saldırılıyor"
Şahin: Büyükanıt'ın AB raporuyla ilgili değerlendirmeleri yerindedir
TSK'ya saldırılar var

Büyükanıt'tan önemli mesajlar

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, Harp Akademileri'ndeki töreninde Türkiye'de irtica tehdidi olduğunu vurguladı..

*Türkiye'de irtica tehdidi vardır ve bu tehdide karşı önlem alınmalıdır.
*"Laikliğin yeniden tanımlayalım diyenler yok mu? Bunlar en üst düzeyde görevli insanlar değil mi? Cumhuriyet rejimi ağır bir saldırı altında değil mi? Silahlı kuvvetleri yıpratmak isteyenler kimlerdir? Türkiye'de bunlar yok mu, diyemiyorum. Yok diyemiyorsanız her türlü önlemler alınmalıdır." dedi.
*Terör örgütü için tek çare silahını bırakıp kayıtsız şartsız teslim olmaktır.
*Anayasayı değiştirmek için eline silah almış veya onları desteklemiş olanlar anayasal hakları talep edemezler.
*TSK'ya
yapılan ithamlara karşı savunma hakkını kullanması hakkıdır.
*TSK AB üyeliğini tamamen destekliyor.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için güçlü muhafızların varlığını gerekli kıldığını vurgulayarak, ''Bu güçlü
muhafızlar, ulus ve devletin yalnız askeri, polisi değil tüm kurumlarıdır. Harp Akademilerimiz, verdiği eğitim ve öğretimle yalnız Silahlı Kuvvetlerin değil, aynı zamanda Cumhuriyetin güçlü muhafızlarını da yetiştirmektedir'' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Harp Akademileri Komutanlığının 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2 yıl öğrenci subay, 5 yıl öğretim üyesi olarak hizmet ettiği Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yüksek eğitim ve öğretim kurumunda yeni bir öğretim yılının açılış töreninde bulunmanın, sadece kendisine onur değil, aynı zamanda büyük heyecanı da beraberinde getirdiğini söyledi.

EN ÜST DÜZEYE LAİKLİK ELEŞTİRİSİ

Büyükanıt, komutanların açılış törenlerinde irtica konusundaki düşüncelerini dile getirdiğini ve bunlara katıldığını söyledi. Büyükanıt,

"Laikliğin yeniden tanımlayalım diyenler yok mu? Bunlar en üst düzeyde görevli insanlar değil mi? Cumhuriyet rejimi ağır bir saldırı altında değil mi? Silahlı kuvvetleri yıpratmak isteyenler kimlerdir? Türkiye'de bunlar yok mu, diyemiyorum. Yok diyemiyorsanız her türlü önlemler alınmalıdır." dedi.

Terör konusunda değinen Büyükanıt, şöyle konuştu: "Türk silahlı Kuvvetleri terörle mücadeleye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bir ara ateşkes denilen bir süreç dayatıldı ve sanki ülkede iki grup çarpışıyormuş gibi bir izlenim yatırılmaya çalışılıyor. Iraklı bir yetkili tarafından terör örgütüne yönelik dile getirdikleri kabul edilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütünü ortadan kalkana kadar mücadelesine devam edecektir. Terör örgütü için tek çare silah bırakıp teslim olmaktır. Terör örgütlerinin 1993 yılında devletle, katliam yaparak pazarlık yaptığı görülmüştür."

İRTİCA DEĞERLENDİRMELERİNE KATILIYORUM

Harp Akademileri Komutanlığı'nda 2006-2007 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da konuşma yaptı. Büyükanıt, kuvvet komutanların açılış konuşmalarında dile getirdiği irtica değerlendirmelerine tümüyle katıldığını söyledi.

Büyükanıt, güncel konularla ilgili yaptığı konuşmada, Harp Akademileri'nde eğitim, irtica ve Silahlı Kuvvetler'e yönelik eleştiriler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Büyükanıt, Harp Akademilerinin yalnızca ülkenin savunması için personel değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti rejimini koruyacak fertler de yetiştirdiğini söyledi.

Büyükanıt, Harp Akademileri'nin değişime ayak uyduran bireyler de yetiştirdiğini belirterek, değişimi yönetmenin en iyi yolunun değişimi bilen ve buna ayak uyduran liderler yetiştirmekle mümkün olduğunu kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, dilin önemine değinerek, "Dil bozulduğu zaman kimliksizleşme de başlar" dedi. Bir milleti oluşturan üç unsuru ortak kültür, tarihe ve dil olarak sıralayan Büyükanıt, bunlara yönelik saldırılara dikkat çekti.

PKK'YA SAĞLANAN DIŞ DESTEĞE VURGU

Büyükanıt, terör örgütüne sağlanan dış desteğe de dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdür: "NATO ve BM, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmiştir. Hal böyleyken bu kuruluşlara üye bazı ülkeler kendi ülkelerinde serbestçe faaliyet göstermesine, para toplamasına, bazı faaliyetlerde bulunmasına, yakaladıkları teröristleri yargılamamaya ya da kaçmasına fırsat vermektedir. Bir ülke, terör örgütüne ait bir televizyon istasyonunun yayın yapmasına maalesef ifade özgürlüğü kapsamına sokarak, müttefiğin değil, teröristin yanında yer alabilmiştir. Nerede sizin terörle ilgili aldığınız kararlar?"

Büyükanıt, Türkiye'de demokratik değerlere ve demokratik hakların kullanılmasına hiç kimsenin karşı olamayacağını belirterek, "Terör örgütüne destek veren bazı kişilerin aktif milletvekil olması üzücüdür. Ama terör örgütünü destekleyenler anayasal hak talep edemezler." dedi.


Orgeneral Büyükanıt, bugün yapacağı konuşmayı son yıllarda sıkça gündeme getirilen sivil-asker ilişkileri başta olmak üzere güncel bazı konulardaki düşüncelerini de paylaşmak için bir fırsat olarak kullanmak istediğini vurgulayarak, ''Bir açılış töreninde daha çok akademik konulara değinmek isterdim. Ancak son yıllarda, özellikle son günlerde gündeme getirilen bir konu, silahlı kuvvetlerin bu konudaki görüşlerinin açıklanmasını zorunlu hale getirmiştir'' diye konuştu.

Konuşmasının 3 bölümden oluştuğunu anlatan Orgeneral Büyükanıt, ilk bölümde Harp Akademilerinin yeni eğitim ve öğretim dönemine başlaması nedeniyle genel bir değerlendirme ve genel güvenlik sorunları üzerinde silahlı kuvvetlerin görüşlerini açıklamaya çalışacağını, ikinci bölümde ülkenin geleceğini bilgilendiren irtica ve bölücü terör konusuna değineceğini, üçüncü bölümde ise son zamanlarda bazı kesimlerce silahlı kuvvetlere yöneltilen ve hiçbir objektif dayanağı olmayan bilimsel araştırmalardan yoksun saldırılar ve suçlamalar konusunda görüşlerini ifade etmeye çalışacağını bildirdi.

CUMHURİYETİN GÜÇLÜ MUHAFIZLARI YETİŞİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülkemizin dünyanın en hassas bölgelerinden birinde bulunduğu herkes
tarafından bilinmektedir. Bu nedenle içinde yaşamakta olduğumuz coğrafyada gelecekte neler olabileceğini sürekli değerlendirmemizin önemini vurgulamak istiyorum. Çünkü bu coğrafyada tarih, öngörülemeyen, ancak barındırdığı uluslara acı yaşatan ve ibret alınması gereken olaylarla doludur. Bu sebeple Türkiye gibi etrafı çok sayıda istikrarsızlıklarla dolu bir coğrafyada yaşayan bir ülkenin
güvenliğini sağlamak ve ulusal menfaatlerine yönelik tehditleri caydırmak için her bakımdan güçlü olması gereken silahlı kuvvetlerin, gelecekteki komutanlarının yetiştirildiği Harp Akademilerimizde icra edilen eğitim ve öğretim çok büyük önem taşımaktadır.Yaşadığımız coğrafya, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için güçlü muhafızların varlığını gerekli kılıyor. Bu güçlü muhafızlar, ulus ve devletin yalnız askeri,
polisi değil tüm kurumlarıdır. Harp Akademilerimiz, verdiği eğitim ve öğretimle yalnız Silahlı Kuvvetlerin değil, aynı zamanda Cumhuriyetin güçlü muhafızlarını da yetiştirmektedir.''

Orgeneral Büyükanıt, içinde yaşadığımız bilgi çağı ile birlikte düşünce ve
bilgi öne çıktıkça insan unsurunun, kurumların en önemli sermayesi haline
geldiğini belirterek, başarılı olmak için de öncelikle çağın gerektirdiği insan
kaynaklarına sahip olmak gerektiğini vurguladı.

Bilgi, beceri ve entelektüel düşünce gücü bakımından gelişmiş ve teknik
anlamda yeterli personelin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin daha ileri seviyelere
yönlendirilmesi için bir araya gelmesinin şart olduğunu ifade eden Orgeneral Büyükanıt, Harp Akademilerinin bir bilgi ve strateji üretim merkezi olarak bu yönlendirmeyi sağlayacak liderleri yetiştirmekte olduğunu ve bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceğini kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, bilgi çağının insanının, ''kendini tanımaktan, ifade
etmekten ve düşündüklerini açıklamaktan korkmadan edindiği bilgiler aracılığıyla görevleri ve geleceği arasında ilişkin kurarak yeni bilgiler üretebilen insan'' olduğunu belirterek, ''Peter Drucker'a göre, 'bilgi mutlaka üretime dönük olmalı ve sonuçlara odaklanmalıdır.' Bu anlamda bilgi çağının gereklerine göre yetişmemiş olanlar zaman içinde küçülerek etkisizleşecek ve kaybolacaklardır. Bu bağlamda Harp Akademilerimizin bilgi çağının ihtiyacı olan yalnız askeri konuları değil, uluslararası güvenlik konularını da bilen subayları yetiştirmek zorundadır'' diye konuştu.


İRTİCA TEHDİDİ VAR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'de her fırsatta laikliği yeniden tanımlayalım diyenlerin olup olmadığını ve bunların da devletin en üst düzeyinde yer alıp almadığını ve bütün bunların cumhuriyetin temel niteliklerine ağır saldırı olup olmadığı sorularını yönelttikten sonra, "Bunlara hayır diyemiyorsanız Türkiye'de irtica tehdidi vardır ve bu tehdide karşı her tür önlem alınmalıdır" dedi.

PKK İÇİN TEK ÇARE SİLAHINI KAYITSIZ ŞARTSIZ BIRAKMAK

PKK'nın ilan ettiği ateşkes konusuna da değinen Büyükanıt, "Adına sanki çatışan iki ülke varmış gibi ateşkes denen sürecin başlatılmış olması başka bir konudur. Terör örgütü için tek çare silahını kayıtsız şartsız bırakıp Türk adaletine teslim olmaktır. Geçmişte terör örgütü dilediği anda tekrar silaha sarıldığı hatta devletle pazarlık yapmaya tevessül etmiştir" dedi.

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Vakıflar Yasası" değişiyor
 İzmir'de bombalı saldırı: 7 yaralı
 TRT başkan adayı, bakan kardeşi
 Astsubaya 14 yıl hapis cezası
 Dink: Bu topraklarda 4 bin yıldır yaşayan halkım yok oldu
 Camide VIP bölümü hiç doğru olmaz
 'Terörde en ağır bedeli biz ödedik'
 Talabani: PKK bitti
 Batman'da bu yılın 16'ncı intiharı yaşandı
 Onbaşının cenazesinde teröre lanet yağdı...
 'Bu Senin Hikâyen'
 Mehmetçiğin görev yeri Sur
 PKK'nın 'terzisi' 7 kilo C-4'le yakalandı
ERGUN BABAHAN
Piyasayı bırak demokrasiye bak
Bir başbakan, asker...
MEHMET BARLAS
Cumhurbaşkanı Sezer'in TBMM'ye veda konuşması...
Genel...
ERDAL ŞAFAK
Copyright hakkı
Bu, Tayland'la ilgili...
MEHMET ALTAN
Askeri Ceza Yasası yürürlükte değil mi?
Cumartesi günü,...
Çocuk tacizlerini örtbas emri vermiş
BBC'de yayınlanan belgesele göre kardinalliği döneminde Papa olayları...
'Bush'un adamları vahşi hayvanlar gibi'
Watergate skandalını ortaya çıkaran ünlü gazeteci Woodward, bu kez de...
İşte eserin: 0-1
İşte eserin: 0-1
"Hücum futbolunu severim" diyen Zico'nun Fenerbahçe'si evinde 37 yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu