kapat
   
02 Ekim 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TSK'ya saldırılar var
Büyükanıt'tan önemli mesajlar
"AB paravanası kullanılarak Silahlı kuvvetlere saldırılıyor"
Şahin: Büyükanıt'ın AB raporuyla ilgili değerlendirmeleri yerindedir
TSK'ya saldırılar var

TSK'ya saldırılar var

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel niteliklerini ve değerlerini sorgulama ve aşındırma çabalarının artarak devam ettiğini bildirdi.

Orgeneral Büyükanıt, Harp Akademileri Komutanlığındaki konuşmasında, bazı kişilerce Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratma yönünde sürdürülen bir kampanya bulunduğuna işaret etti.Daha önceki konuşmalarında da bu konuya değindiğini hatırlatan Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tenkitlere her zaman açık olduğunu ve bu tenkitlerden bilime, mantığa ve gerçeklere dayandığı takdirde istifade edebileceğinin de şüphesiz ve kaçınılmaz olduğunu vurguladı.Yaşar Büyükanıt, sözlerine şöyle devam etti:

''Ancak
ne yazık ki bir süredir Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel niteliklerini ve değerlerini sorgulama ve aşındırma çabaları artarak devam etmektedir. Bu saldırılar, maalesef bazı kişi ve çevreler tarafından muteber olmanın bir ön şartı olarak görülmekte, saldırının dozu ne kadar artarsa, bu demokratikleşme yolunda atılmış o kadar büyük bir adım olarak kabul edilmektedir.

Yüce Türk ulusunun sevgi ve güvenine en güvenilir kurum olarak mazhar olmuş Türk Silahlı Kuvvetleri de bu kampanyanın en önemli hedeflerinden biri haline getirilmiş, kampanya yeni şekil ve boyutlar alarak ordumuzun toplum içindeki yerini sorgulamaya ve Türk Silahlı Kuvvetlerini demokratikleşme yönünde bir engel olarak göstermeye kadar ulaşmıştır. Bu noktaya gelinceye kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaşam biçimi olan Atatürkçülük sorgulanmış ve bunun Türkiye'nin önünü kapayan, gelişmesini engelleyen bir husus olduğu resmi raporlara dahil edilmiş, Atatürkçülüğü savunanlar ise bağnaz ve tutucu olarak nitelendirilmiştir. Üzülerek ifade ediyorum bu saldırılar dıştan olduğu gibi içimizden de destek bulmuştur.

Diğer taraftan dost ve müttefik bir ülkenin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Genelkurmay Başkanlığının Türkiye Milli Savunma Bakanlığına bağlanması yolunda almış oldukları karara gerekçe tespit etmek için, yerli ve yabancı kuruluşların katıldığı toplantılar icra etmiş ve raporlar yayınlamıştır. Hatta aynı ülkenin Genelkurmay Başkanı üzerindeki üniformayla Türkiye'ye gelip, Türkiye'deki sistemi tenkit eden ve maddi hatalarla dolu bir konuşma yapmıştır. Böylesi bir girişim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez gerçekleşmiştir. Bu durumu 'askerler her konuda beyanatta bulunuyor' diyenlerin dikkatine sunuyorum.''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, ''Bu gayretlerin devamı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin konumu konusunda içeriği pek çok maddi hatayla dolu yeni bir belge, almanak yayınlandığını'' belirterek, ''Bu belgede dikkat çeken en önemli konu dokümanı oluşturan 22 bölümden 9'unun polis akademisi tarafından yazılmış olmasıdır. Bu kurumsal iş birliğine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, devletin önde gelen kurum ve kuruluşlarının bu tür çalışmalara katılmalarının nasıl bir fayda sağlayacağını da takdirlerinize bırakıyorum'' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, söz konusu raporda, ağırlıklı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin işlevlerinin ele alındığını belirterek, raporun ön sözünde yer alan ''İtaat kültürünün yerine itiraz kültürünü yerleştirmeyi amaçladığı'' yolundaki ifadelerin, raporun gerçek niyetini açıkça ortaya koyduğunu bildirdi.

BELGENİN TANITIMI

Orgeneral Büyükanıt, bu belgenin tanıtımının, 22 Eylül 2006 tarihinde düzenlenen bir toplantıda yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

''Yani daha birkaç gün önce icra edilen bir toplantıyla yapılmıştır. Bu toplantıda yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından yapılan bazı beyanlar, her türlü teamül, nezaket ve tahammül sınırını aşmaktadır. Bu konuşmacılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yüce Türk milletinin Anayasa ve kanunlarla tartışılmaz bir şekilde kendisine vermiş olduğu görevlerini sahiplenmesini, 'ülkenin hukuki ve kurumsal yapısına saygısızlık' olarak nitelemekte, yargıya intikal etmiş bazı münferit olayları tek merkezden kontrol eden geniş çaplı ve planlı uygulamalar olarak göstermekte ve kullandığı her türlü mali kaynağın tahsisi harcanması ve son kuruşuna kadar denetlenmesinin devletin ilgili kurumları tarafından yapılmakta olduğunu göz ardı ederek, 'şeffaflıktan uzak ve hesap verilebilirlikten muaf olduğu' iddiaları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ötesinde, onu en güvendiği kurum olarak bağrına basmış olan asil milletimize de saygısızlık yapmışlardır.

Bu beyanların, Mayıs 2006'da yayınlanmış bir belgenin yaklaşık aylar sonra yapılan tanıtım toplantısı vasıtasıyla, Kasım ayında AB tarafından yayınlanacak ilerleme raporu öncesine denk getirilmesinin amacının da, silahlı kuvvetlerini cevap vermeye zorlamak ve hazırlanacak olan bu rapora bu cevabi beyanatımızı bir gerekçe olarak dahil ettirmek olduğu aşikardır. Bu bilinçle bu sözlerimi ifade ediyorum.''Orgeneral Büyükanıt, bu mesnetsiz beyanlara devletin hiçbir kurum ve kuruluşundan kamuoyundan herhangi bir açıklama ve tepki gelmediğini de ifade etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Vakıflar Yasası" değişiyor
 İzmir'de bombalı saldırı: 7 yaralı
 TRT başkan adayı, bakan kardeşi
 Astsubaya 14 yıl hapis cezası
 Dink: Bu topraklarda 4 bin yıldır yaşayan halkım yok oldu
 Camide VIP bölümü hiç doğru olmaz
 'Terörde en ağır bedeli biz ödedik'
 Talabani: PKK bitti
 Batman'da bu yılın 16'ncı intiharı yaşandı
 Onbaşının cenazesinde teröre lanet yağdı...
 'Bu Senin Hikâyen'
 Mehmetçiğin görev yeri Sur
 PKK'nın 'terzisi' 7 kilo C-4'le yakalandı
ERGUN BABAHAN
Piyasayı bırak demokrasiye bak
Bir başbakan, asker...
MEHMET BARLAS
Cumhurbaşkanı Sezer'in TBMM'ye veda konuşması...
Genel...
ERDAL ŞAFAK
Copyright hakkı
Bu, Tayland'la ilgili...
MEHMET ALTAN
Askeri Ceza Yasası yürürlükte değil mi?
Cumartesi günü,...
Çocuk tacizlerini örtbas emri vermiş
BBC'de yayınlanan belgesele göre kardinalliği döneminde Papa olayları...
'Bush'un adamları vahşi hayvanlar gibi'
Watergate skandalını ortaya çıkaran ünlü gazeteci Woodward, bu kez de...
İşte eserin: 0-1
İşte eserin: 0-1
"Hücum futbolunu severim" diyen Zico'nun Fenerbahçe'si evinde 37 yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu