kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu 10 öneriyi dinleyin sezonu şık geçirin
Bu 10 öneriyi dinleyin sezonu şık geçirin

Sonbahar-kış sezonu geldi vitrinler yenilendi. Kadınların hiç sönmeyen alışveriş tutkusu yine alevlendi. İşte sezonda 10 numara bir şıklık sergilemek isteyenler için 10 küçük öneri....

Zaman hızla akıp geçiyor, mevsimler değişiyor. Kadınların alışveriş tutkusu her sezon başında yeniden alevleniyor. Sezonun şıkları arasında yer almak isteyen bayanların trendlere göre hareket etmeleri gerekiyor. İşte 'InStyle' dergisine göre modanın gerisinde kalmak istemeyen kadınların uyması gereken 10 altın kural...

* Kot pantolonlar bu sezon da çok moda. Gündüzleri spor kazaklarla tamamlayabileceğiniz kot pantolonları akşamları, şık ve bele oturan ceketlerle kombin edebilirsiniz. Bu tür bir spor şıklığı davetlere katılırken de tercih edebilirsiniz.

MUTLAKA BİR CEKET ALIN
*
Pantolon-ceket takımlar bu sezon özellikle iş kadınlarının vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Geceleri ipekli kumaştan takımları tercih edebilir, günlük hayatta ise kumaş pantolonlarınızı kaşmir ceketlerle kombin edebilirsiniz. Eğer vücut hatlarınız müsaitse dar kesimli smokinler içinde son derece kadınsı görünebilirsiniz.


* Askeri ceketler ve yelekler çok revaçta. Kot pantolonunuzun üzerine giyeceğiniz bu tür bir yelek ya da ceketle hem şık hem de asi bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu tür bir kombinasyonu kemerlerle de süsleyebilirsiniz.

ELBİSELER ÇOK MODA
*
Beyaz gömlek yine gardıropların baştacı olacak. Unutmayın, neyle giyerseniz giyin beyaz bir gömleğe sahip olmak her zaman hayat kurtarır.

* Elbiseler bu sezon altın çağını yaşayacak. Balon etekler, geometrik desenlerle süslü tek parça elbiseler yalnızca akşamları değil, gündüzleri de giyilebilecek. Geceleri ise saten ya da parlak kumaştan dar ve diz üstü elbiseler fark yaratacak. Ünlü modacı Donatella Versace, bu tip bir elbisenin en sıradan kadını bir ilaheye döndürebileceği görüşünde.

* "Ben yolculuk yaparken bile şık görünmeliyim" diyen bir bayansanız, taytınızın üzerine çizmelerinizi çekebilir ve spor bir ceket ve fularla spor ama havalı bir şıklık sergileyebilirsiniz. Güneş gözlüklerinin de size ayrı bir hava katacağını hatırlatmamız şart.

Aksesuvarsız olmaz

Bu sezonun vazgeçilmez aksesuvarları arasında fötr şapkalar, kalın bilezikler, inci kolyeler ve uzun zincir takılar var. Taşlar ve işlemeler çantalarda da göze çarpıyor. Ünlü takı tasarımcısı Janis Sawitt ne bulduysanız takıp takıştırmaktan kaçınmanızı öneriyor. Ona göre takı kullanımında aşırıya kaçmak üzerinize giydiğiniz kıyafeti boğuyor.

Her tene ayrı bir far
Sezonun makyaj modasına gelince... Sarışınlar gözlerine mavi ya da gri tonlarda far sürebilirler. Buğday tenliler tercihlerini yine gri ve grinin tonlarını içeren farlardan yana kullanmalı. Esmerler ise siyah veya gece mavisi bir göz makyajının kendilerine ayrı bir hava katacağını unutmamalı.

Hem palto hem de panço revaçta
Bu
yıl paltolar uzun ve bol düğmeli olacak. Bele oturan kesimleriyle sizi kadınsı bir havaya sokacak. Geçen kış fırtına gibi esen pançolar bu sezon da revaçta. Hemen triko ya da yün bir panço edinmeli ya da yeteneğiniz varsa kendinize ve dostlarınıza örmelisiniz.

Yuvarlak burun 'in'
Bu sezon ayakkabılarda yuvarlak burunun hakimiyeti var. Bacağı tamamen saran uzun çorap çizmeler de çok moda. İnce topukluların üzerinde yürümekte zorlananlar rahat bir nefes alacak çünkü platform topuklar da çok moda olacak. Ayağınızın burnunu açıkta bırakan yüksek ökçeli ayakkabılar ise size gizemli bir çekicilik katacak.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hayat bir peri masalı değildir kızım!..
 Akeroğlu'nun gözünden Gamze Özçelik
 Ödülleri paylaştırıp herkese sus payı verdiler
 Yaş farkı yüzünden evliliğe 'stop' dedim
 Bu 10 öneriyi dinleyin sezonu şık geçirin
 Focaccia pizza ve pideye rakip olacak
 Smith acısını çabuk unuttu
 Brad Pitt gazeteci olacak
 Yıllar onu çok değiştirdi
 İkinci bir 'Beş Vakit'çekmem
HAKAN & UTKU
Öküz koca diyalogları
- Sonbahar geldi, şu parktaki...
SEDA KAYA GÜLER
Halit Ergenç Real ve kılıksızlar...
Festival bitti,...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Sufle börek
* 2 su...
Elveda yılların acımasız izi çizgiler...
Elveda yılların acımasız izi çizgiler...
Çizgiler ve kırışıklıklar, yaşlanmanın ilk işaretleri... Zamanla,...
Mevsim dönümü detoks zamanı
Mevsim dönümü detoks zamanı
Dengesiz beslenme, hareketsizlik, çevre kirliliği ve stres zamanla...
İftarda buluştular!
İftarda buluştular!
Bir süre öncesine kadar davet davet koşturmaktan helak olan...
Skinny jean çok yakışmış
Skinny jean çok yakışmış
Moda Polisi
Yaşadığı zor günleri geride bırakmaya çalışan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.