kapat
   
19 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ümit Özat yabancıları korudu

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat, ortaya koydukları performansla eleştirileri üzerine çeken takımdaki yeni transferlere sahip çıktı.

Samandıra Tesisleri'nde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ümit, yeni transferlerin biraz zamana ihtiyaçları olduğunu, sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Christoph Daum'un Fenerbahçe'deki ilk sezonunu hatırlatan kaptan Ümit, o sezon da birçok yeni oyuncuyla başlanılan ligde ilk yarıyı liderin 8 puan gerisinde tamamladıklarını kaydederek, ''Geçen yıla göre bu takım ilk 11'de 5 yeni adamla oynuyor. Oyuncular alışma devresinde. Çoğu oyuncumuzun milli takımlarda bulunduğu bir arada takıma katıldılar. Mutlaka uyum süreci biraz sürecektir. Hepsi kaliteli ve karakterli oyuncular. Bu arkadaşlarımıza sahip çıkıp destek vermek zorundayız. Biraz zamana ihtiyaçları var'' şeklinde konuştu.Kaybedilen puan kayıplarını yeni transferlerin performansına bağlamamak gerektiğini ifade eden Ümit, ''Futbola bir bütün olarak bakmalı. Gol yenildiği zaman defans, gol atıldığında da forvet oyuncusu ön plana çıkmamalı. Bu bakışın ortadan kalkması lazım. Kaybedilen puanları veya kazanılan puanları bir yere bağlamadan takım olarak değerlendirmeli'' diye konuştu.

''PANİK
YAPMAYA GEREK YOK''


Uyum sorununun yaşandığı bu dönemi en az hatayla tamamlamak istediklerini anlatan Ümit, yaşadıkları sıkıntılı dönemden hep birlikte çıkacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Bu arayı en hatasız şekilde tamamlarsak ümit ettiğimiz hedefe varırız. Hepimizin üzüldüğü nokta, rakiplerimizin birbiriyle oynadığı haftada puan farkını açabilirdik. Ondan dolayı sıkıntımız var. Panik yapmaya hiç gerek yok. Fenerbahçe takımı, iyi, karakterli yürekli oyunculardan kurulu bir ekip. İyi bir hocamız var. Her şeyi bir bütün halinde, doğruyu da yanlışı da bizimle paylaşan bir hocamız var. Hep birlikte olup bu sıkıntılı günleri hep beraber atlatacağız.''

''RANDERS MAÇI İÇİN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN''

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Kadıköy'de 2-1 yendikleri Danimarka'nın Randers takımı karşısında turu geçmek konusunda ''Kimsenin bir şüphesi olmasın'' diye konuşan Ümit, şöyle devam etti:

''Biz Fenerbahçe futbol takımıyız. Mutlaka kötü ve iyi oynadığımız maçlar oluyor. Rakibi hiçbir zaman küçük görmüyoruz. Randers maçında tur atlayamayacak gibi bir durumumuz olsa, o zaman UEFA Kupası'nı hedeflemenin bir anlamı yok. Mutlaka rakibin de onurlu mücadelesi var. Özellikle Avrupa takımları sistem açısından birbirlerine yakın ve dağılmadan oynuyorlar. Randers maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Olası bir kazayı düşünmenin UEFA Kupası'nda yol almayla bağdaşacak bir tarafı yok. Bu maçta camiamız rahat olsun. Deplasmandan istediğimiz skorla döneceğiz.''

Ümit, UEFA Kupası hedefiyle ilgili bir soruya da ''Hayatım boyunca inandığım doğrularla yaşadım. Fenerbahçe Kulübü 100 yıllık bir çınar. UEFA Kupası'nı arzulaması kadar doğal bir şey olamaz. Biz bu yolda emin adımlar attık. UEFA Kupası'nda gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Bunu ortaya koyacağımız mücadele gösterecek. Sonu final olursa buna kimse hayır demez'' yanıtını verdi.

Zico'nun sistemiyle ilgili bir soruyu da yanıt veren Ümit, ''Çok fazla sistemlere takılıp kalmamalı. Neticede sahaya 11 kişi çıkıp yapmanız gereken futbolun gerekleri var. Hocamız futbolun en ince detaylarına kadar bize gösteriyor. Dediğim gibi bir alışma, uyum dönemindeyiz. Mutlaka futbolun dili birdir. 50-100 maç üst üste oynayan bir toplulukla, 4-5 üst üste oynayan topluluğun birlikteliği aynı olmayabilir. Bu arkadaşlarımıza sabır göstermemiz lazım'' şeklinde konuştu.

Ümit, ligde ve UEFA Kupası'nda yapacakları Konyaspor, Randers ve Bursaspor maçlarının 3'ünü de kazanarak daha sonra milli maçlar nedeniyle verilecek arayı iyi değerlendirerek emin adımlarla devam etmek istediklerini ifade etti.

Sarı-lacivertli futbolcu, Sivasspor maçında, oyun dışına çıktığı bir sırada aut çizgisinden tekrar oyuna girmesi ve bu konuda hakem İsmet Arzuman'ın eleştirilmesiyle ilgili olarak, ''Ben hakemden 'oyuna gir' işaretini almıştım. Ne ben hakemden onay almadan sahaya girecek kadar çiğ bir adamım, ne de hakem bu kadar kuralları bilmeyecek kadar tecrübesizdir'' dedi.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin sabahki antrenmanını teknik direktör Zico'nun avukatı da izledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 FIA'dan 5 milyon dolar ceza
 Zico: Türkiye'de F.Bahçe dışında hiçbir takımla görüşmedim
 Hertha Berlin'li Yıldıray Baştürk sakatlandı
 Boliç futbolu bırakıyor
 Trabzonspor 10 yıldır Avni Aker'de G.Saray'ı yenemiyor
 Randers maçı biletleri satışta
 Beckham'ı yedek kalma korkusu sardı
 Atletico Madrid'li Torres sözleşmesini 2009'a kadar uzattı
 WADA: Futbol ve bisiklette doping önlemleri yetersiz
 Başkan arkamda
 Vah Fener vah
 Üçü de gitmeli
 Işık yoksa durmam
 Manisa damgası
 Hakem işi abarttı
 İlaç gibi galibiyet
 Kızıl'dan Bursa taraftarına övgü
 Gençler'de 5-0'ın faturası ağır oldu
 Fortis Kupası'nda ikinci perde
 Süper Lig Panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico zayıf hoca
Fenerbahçe'nin 1 hafta içindeki biri...
El Kaide'nin Türkiye hücresinin 22 adamı
El Kaide'nin Türkiye hücresinin 22 adamı
2003'teki saldırıları gerçekleştiren Türk El Kaide'nin hücre tipi...
Papa'nın açıklamaları Müslümanları böldü
Papa'nın açıklamaları Müslümanları böldü
Papa 16'ncı Benedict'in üzüntülerini bildirdiği konuşması Müslüman...
Siyah güzellik
Siyah güzellik
ABD'de düzenlenen New York Moda Haftası'nda 2007 ilkbahar/yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu