kapat
   
19 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Üçü de gitmeli
Hagi'nin yaşadığı "Gurbet travması"
Penaltıyı vermedi
Fatura ödüyoruz
Yıldızları 'Yanal'

Üç büyüklerde 'hoca' tartışması

Fener'de tartışılan isim Zico sessiz; Kartal'da Tigana yakın çevresine "Takımda ışık görmezsem ben giderim" dedi; Cimbom'da Gerets "Başkan arkamda. Yönetimde beni istemeyen olduğuna inanmıyorum" dedi.

Üçü de gitmeli

Yılmaz Özdil: " Mustafa Denizli'yi alan şampiyon olur" Kazım Kanat: "3 Büyükler çok kötü. 3 hoca da gönderilmeli" Levent Tüzemen: "Mustafa Denizli Beşiktaş'ta çok başarılı olabilir" İskender Günen: "3 Büyükler yerli hoca ile üst düzeye çıkamaz" Ahmet Çakar:"Hâlâ F.Bahçe'nin başarılı olacağı inancındayım" Gürcan Bilgiç: "Fenerbahçe'nin oynadığı futbol 3.Lig düzeyinde".

Geçtiğimiz hafta Şansal Büyüka'nın katıldığı Serbest Kürsü'de bu hafta Yılmaz Özdil konuğumuz oldu. Özdil ile beraber yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen 3 Büyüklerin durumunu masaya yatırdı.

* Kazım Kanat: 3 Büyüklerin antrenörlerine medyanın ve camialarının güveni yok. 3 takımda da çok iyi futbolcular var. Bence bu oyunculara rağmen futbol oynatamayan bu 3 hoca, aynı uçağa yan yana bindirilip gönderilmeli.

* Yılmaz Özdil : Trabzon Ziya Doğan'ı getirmekle çok iyi iş yaptı. Türkiye'deki en iyi hocalardan biri. Ve bence Mustafa Denizli'yi kim alırsa o şampiyon olur.

*
Levent Tüzemen: Beşiktaş yıllardır bir takım yaratamıyor. Bence de Mustafa Denizli Beşiktaş'ta çok başarılı olabilir. Trabzon için de bu geçerliydi ama Ziya Doğan tercihini doğru buluyorum.

* Y.Ö: Türk futbolu düşüşte. Ziya gelene kadar 4 kulübün teknik adamları yabancıydı. Ersun Yanal'ın, Ziya Doğan'ın takım çalıştırması Türkiye için şanstır. Şenol Güneş'in takım çalıştırmaması benim için Türk futbolunun gerilemesinde önemlidir.

* İskender Günen: Türkiye'de büyük takımlara baktığınızda başarısızlıklarda hocalar sorumludur. Daum'un F.Bahçe'yi 2 sene şampiyon yapmasına rağmen kalabilme şansı yoktu. Gerets şampiyon olduğu yıl bile yönetim tarafından istenmeyen bir adam. Mustafa Denizli F.Bahçe'yi şampiyon yapmasına rağmen eleştirilen biriydi. 4 büyük takımda hoca olmak kolay bir şey değil. Sorunlar üst boyutlarda. 3 büyük takımın da yerli hoca ile çok üst seviyeye çıkacaklarını düşünmüyorum.

* Gürcan Bilgiç: Gerets'in istediği transferlerin hiçbiri yapılmadı. Belçikalı'yı oynattığı futbol ve sonuçlardan dolayı eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Tigana sol kanat oyuncusu dedi. Alınan adam Delgado ile aynı bölgede oynuyor. Daum'un gönderilme nedeni Türkiye'de başarısızlık değildi. Avrupa'ydı. Bu adamın yerine getirilen Zico'dan ne beklersiniz. Zico Daum'un da gerisine düştü. Futbolcular Zico'yu çok seviyorlar. Bana bir büyüğüm "Oyuncular teknik adamı seviyorsa o hoca ya idmandan taviz veriyordur, ya disiplinden" demişti. Ben Tigana ve Gerets konusunda o kadar kötümser değilim ama F.Bahçe'nin hedefleri büyükse daha iyi bir teknik adamla çalışması lazım.

* Y.Ö: Zico'nun Sivas maçından sonra bir lafı var. "Balili Türkiye'deki bütün defans oyuncularını geçer" dedi. Neden o zaman almıyorsun Balili'yi. Senin bunlardan haberin yoksa F.Bahçe'yi ne hakla çalıştırıyorsun.

* Ahmet Çakar: Sen teknik adamsan bu oyuncuları bileceksin. Rakiplerin silahlarını bileceksin kasetlerini izleyeceksin.

* İ.G: F.Bahçe'nin bir oyun planı olmalı. Sivas'tan çekindiğin anda sen zaten yoksun demektir.

* A.Ç: F.Bahçe'nin yabancıları geleli 10 gün olmuş. 10 günde F.Bahçe'nin çatır çatır futbol oynayacağını mı düşünüyorsunuz. Lugano Uruguay'ın değişmez oyuncusu. Sivas dün çok mu iyi oynadı, hayır. Ben hala herkesin aksine F.Bahçe'nin Avrupa'da ve Türkiye'de çok başarılı olacağını düşünüyorum.

* K.K: Ben de Sabah'ın İddaa ekinde her hafta iddia yazıyorum tutturamıyorum. Bu ancak bir iddia.

* G.B: Yılmaz abi doğru konuya temas etti. Tartışacağımız nokta Türkiye'nin lokomotifi 3 takımın düştüğü hal. F.Bahçe iyi bir takım, çok iyi yabancıları var ama oynadığı futbol 3.ligi geçmez.

* Y.Ö: Takımı bir hocaya veriyorsun. Hocanın takdiri neyse o olur. Ben profesyonel tarafından bakmıyorum. Yönetici olarak bakınca çok paralar harcanarak transferler yapıldı. Bugün gelinen noktada bir başarısızlık var. Bunun bugün ortaya çıkması bence iyi. Bu takımlardan biri lider olsaydı bugün bunu konuşamayabilirdik. Sende kaç futbolcu varsa, ne kadar yabancı varsa Vestel'de de o kadar var. Lugano'nun kalitesi ortadadır. Ama bugün F.Bahçe taraftarı diyebilir mi Luciano'yu gönderip bu adamı alarak iyi yaptık. Diyemez. En azından şu an.

* A.Ç: Kendi transfer etmediği Carrusca'yı geldiği gibi oynatan Gerets, en hayati maçında Ricardinho'yu ortada oynatan Tigana. İstemediğin ve onay vermediğin oyuncuyu yöneticin istedi diye oynatırsam sen ne teknik direktörsündür ne de adamsındır.

* K.K: Beşiktaş yönetimi tribünleri doldurmak için starlar aldı. Rico'yu getirdi. Levent'in görüşlerine tamamen katılıyorum. Tigana, Rico iyi oynayınca ona sarıldı. Delgado'yu oynatmadı. Taktik düşünce olarak iki starı aynı takıma koymamak, ikisini yan yana oynatamamak saçmalıktır.

* A.Ç: Delgado için iki hafta önce dünya yıldızı, Türkiye'yi sallayacak diyordun. Buraya kaşımız, gözmüz için gelmiyorlar. Para için geliyorlar.

* K.K: Dünya istatistiklerinde Beşiktaş Avrupa'da Türkiye'nin en iyi takımı. Beşiktaş'a neden gelmek istemesin?

* A.Ç: Sen Ricardinho olsan Avrupa'nın en iyi takımlarına mı gidersin Beşiktaş'a mı? Aynı parayı alıyorsan Beşiktaş'ta mı oynarsın, Milan'da mı?

* K.K: Benim için bir çok farklı değerler var. Takımın başındakine bakarım. Benim ideallerim, hayata bakışım başka.

* İ.G: Trabzon bu güne kadar 95 yabancı almış. Başarılı olanlara ve hatırlananlara bakıldığında tek isim var. Şota. Trabzon şehri metropol değil. Bir Karadeniz kenti. Rusya'dan Gürcistan'dan gelen adam orada daha başarılı olur. Yapılması gereken bu bölgeden genç, yetenekli ve aç oyuncuları bulmak. Marcelinho H.Berlin'de çok iyiydi. Trabzon'a geldikten sonra seni bir kere küçük görüyor. Onu buraya tek çeken şey para. İstanbul bir metropol. 3 takımın yabancılarına baktığınız zaman yetenekliler. Gelen oyuncular buradaki sisteme ayak uyduramıyor olabilir.

* Y.Ö: Bu sadece futbol değil. Ahmet Çakar'ı örnek alalım. Çalıştığı bütün iş yerlerinde performansı farklı oluyor. Ama Ahmet aynı Ahmet.

* A.Ç: Yıllar yılı televizyon yorumculuğu yapan Kazım Kanat, yıllardır bu kadar yıldızlaşmamıştır. Bunun nedeni uyum. Nerelerde çıktı ama bu kadar popüler değildi. Buna benzer bir şey.

* Y.Ö: İnsanın bir günü diğerini tutmayabiliyor. Konuştuğumuz takım Kayseri yada Antalya olsa daha faklı konuşuyor olabiliriz. Ama büyük, her maçı kazanmak için çıkan takımların başka alternatifi yok. Başarısız olan gidecektir, gitmeli de. Gömlek kirlendiğinde değiştiremezsen de yıkarsın temiz gösterirsin. Bir Vestel'in, Ankaraspor'un beklemeye tahammülü olabilir. Ama milli takım ve 4 büyük takım bunu yapamaz.

* A.Ç: Evet, bu dünyanın her yerinde böyle.

* K.K: Geçen sene Tigana 25 puan kaybetti. "Bu benim takımım değil" dedi. Kendi kadrosunu kurdu. Daha ligin 6. haftası 9 puan kaybedildi. Kaybettiklerin de senin rakiplerin. Daum olsa çok güçlü bir savunma kurar Nobre ile Bobo'yu aynı kadroda oynatmazdı.

* A.Ç: Daum F.Bahçe'de çok mu iyi defans kurdu. Avrupayı bırakın Türkiye'ye damgasını mı vurdu?

* L.T: Milli takımda takım oyununa ayak uyduran oyuncuları tercih ederseniz başarılı olursunuz. 3 Büyüklere gelen çoğu yabancıları da milli takımda oynuyor. Beşiktaş Ricardinho gibi dünya kupasında yer alan bir oyuncu aldı.

* İ.G: Gökdeniz'in yaşadıkları çok zor. Fizik olarak iyi olduğu zaman çok katkılı olacaktır. Kentteki hava da son derece iyi. Ziya Doğan'ın gelmesi çok artı bir etki yaratmış durumda. Burası Türkiye. Burada hiçbir suçun tam anlamıyla karşılığı yoktur. Verilmemiştir. Cezalar yarın unutulur.

* Y.Ö: Dünyada her yerde böyle şeyler var. Bunun dünyada cezası var ama Türkiye'de yok. Bana göre kim olursa olsun bunu yapan oyuncunun futbol hayatının bitmesi gerekiyor.

* L.T: Gökdeniz bir suç işledi. Bazı olaylarda azmettirdiği bile söylendi. Şimdi ayakta kalabilmesi için tek şansı var. Futbola sarılmak. İyi oynadıkça her şeyi unutturacaktır.

* Y.Ö: Bunun boşta kalmaması lazım. Türkiye'de insanlar futbolcuların adını çocuklarına veriyor. Bu adamlar model. Yasak olmasa bu ülkede çocuklarına Hagi ismini koyarlar. Yanlış yaptıysa bunun bedelinin olması lazım.

* K.K: Şöyle bir örnek vereyim. İzmir'de Manisa maçından çıktık. Bir adam 5 yaşındaki çocuğunu getirmiş. "Kazım abi oğlumun ismini Tümer koydum" dedi. "Ne yapayım ben şimdi. Bu çocuğun ismini nasıl değiştireyim" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Başkan arkamda
 Vah Fener vah
 Işık yoksa durmam
 Manisa damgası
 Hakem işi abarttı
 İlaç gibi galibiyet
 Kızıl'dan Bursa taraftarına övgü
 Gençler'de 5-0'ın faturası ağır oldu
 Fortis Kupası'nda ikinci perde
 Süper Lig Panoraması
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico zayıf hoca
Fenerbahçe'nin 1 hafta içindeki biri...
El Kaide'nin Türkiye hücresinin 22 adamı
El Kaide'nin Türkiye hücresinin 22 adamı
2003'teki saldırıları gerçekleştiren Türk El Kaide'nin hücre tipi...
Papa'nın açıklamaları Müslümanları böldü
Papa'nın açıklamaları Müslümanları böldü
Papa 16'ncı Benedict'in üzüntülerini bildirdiği konuşması Müslüman...
Siyah güzellik
Siyah güzellik
ABD'de düzenlenen New York Moda Haftası'nda 2007 ilkbahar/yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu