kapat
   
05 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şehit polise hazin tören
Şehit polise hazin tören
Van'da patlama: 2 ölü

Şehit polise hazin tören

Van'ın Çatak İlçesi'nde, meydana gelen patlama sonucu şehit olan polis memuru Selami Duğrul, düzenlenen cenaze töreniyle memleketi Tekirdağ'a uğurlandı.

Tören sırasında kendisi gibi polis memuru olan eşi ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin henüz 1 yaşında olan oğlunun tören süresince durmadan ağlaması katılanları daha da hüzünlendirdi.

Dün akşam saatlerinde, görev sonrası evine giderken terör örgütünce bir çay bahçesinde bulunan çöp bidonuna konulan bombanın patlaması sonucu şehit olan polis memuru Selami Tuğrul için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törene
Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necdet Köse, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van Milletvekili Mehmet Kartal, Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, bazı siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı. Şehit polis memuru Tuğrul'un cenazesi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, belediyeye ait cenaze aracıyla tören alanına getirildi.

Burada cenaze polis merasim mangası tarafından tören alanına taşındı. Tören alanına gelen Vali Tanılır ve İl Emniyet Müdürü Kesmez, şehit polisin eşi Hatice Tuğrul'un yanına giderek başsağlığı dileklerinden bulunduktan sonra törendeki yerlerini aldı.

Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Kesmez, polis memuru Tuğrul'un görev bitiminde evine giderken yanından geçtiği çay bahçesinde bulunan çöp bidonunda meydana gelen patlama sonucu şehit olduğunu söyledi.

Emniyet mensupları olarak her zaman vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin güvenliğini sağlamak için çalışacaklarını bildiren Kesmez, kötü emellerine ulaşmak amacıyla planlar yapıp, haince tuzaklar kuran ve insanlıktan nasibini almamış bölücü terör örgütünün, insanlık tarihinin yüz karası olan mensuplarına karşı gece gündüz can siparane mücadele verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini açıkladı.

Vali Tanılır ise, olaylara maalesef bu akşam bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, sözlerine başladı. Çatak İlçesi'nde meydana gelen menfur bombalı saldırıda 1'i polis memuru 2 insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Vali Tanılır, olayda yaşamını yitiren Çatak Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürü Nadir Babur'u da rahmetle andıklarını kaydetti.

Vali Tanılır, "Acımız çok büyüktür. Bunu kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Ancak temennimiz ülkemizde bu acılı ve sıkıntılı günlerin bir an önce aşılmasıdır. Bu terör olaylarıyla bugüne kadar hiçbir şekilde hiç kimse başarıya ulaşmamıştır ve bundan sonrada ulaşması mümkün değildir. Kamu görevini sağlayan görevli ve sivil vatandaşlarımıza yapılan saldırıların hiçbir şekilde sonuç getirmesi mümkün değildir. Bugüne kadar amacına ulaşmış, hiçbir grup, hiçbir örgüt olmamış ve bundan sonrada olmayacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz'ın okuduğu duaların ardından şehit polis memurunun cenazesi tekrar tören mangası tarafından ambulansa taşındı. Şehit polisin kendisi gibi Çatak İlçe Emniyet Amirliği'nde polis memuru olarak görev yapan eşi Hatice Tuğrul, töreni sağlık ekibinin nezaretinde oturduğu yerde gözyaşları içinde izledi. Cenazenin araca taşındığı sıradaysa meslektaşlarının yardımıyla zorlukla yürüyerek araca giderken, şehidin henüz 1 yaşında olan Furkan Tuğrul'un tören boyunca durmadan ağlaması törene katılanları daha da hüzünlendirdi. Şehit Polis memuru Tuğrul'un cenazesi memleketi Tekirdağ'a gönderilmek üzere Van-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a gönderildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AP Türkiye raporunu kabul etti
 10 bin kişi uğurladı
 Çelik 'sahteciliği' kabul etti
 Yalova'daki rüşvet skandalı büyüyor
 Askeri lojmana saldırı düzenleyen teröristler yakalandı
 Yeni adli yıl başlıyor
 Başbakan 'Eşinin başını kapa' demez
 Lübnan'a değil Kandil Dağı'na asker gönderin
 İmamlarını bıçaklayanı cami cemaati linç etti
 Okulu sevme oyunu
 Tokat'a, orduyu küçük düşürme suçlaması
 Van'da çöp kutusunda bomba patladı: Biri polis iki kişi öldü
 Halay dosyası kapandı
 Barzani'den tehdit
 'Barış Mitingi'nde terör damgası
ERGUN BABAHAN
Şehitlikte adalet
Türk insanı vatanseverdir. Tarihi...
MEHMET BARLAS
Ak ve kara üzerinden siyaset iktidarı da...
UMUR TALU
Karşı çıkmak vatana ihanetse
Bir bilmece ama, cevabı zor...
ERDAL ŞAFAK
Sözcükler kurşunlar
İçişleri Bakanı...
MEHMET ALTAN
On altı yıl önceki tezkere yazısı...
Tam on altı yıl...
Türk Ladin yakalandı
İngiliz polisi cuma günü bir din okulunu bastı, "terörü öven" 14...
'Irak'ı sivil savaştan ben de kurtaramam'
Ülkenin en etkili isimlerinden Iraklı Şiilerin dini lideri...
İşte Kezman işte İliç işte Çetnik
İşte Kezman işte İliç işte Çetnik
Kezman'dan sonra, Sasa İliç'in de aynı selamı verdiği ortaya çıktı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu