kapat
   
05 Eylül 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mustafa Erdal
İmamlarını bıçaklayanı cami cemaati linç etti
"Öztürk 8 yıl önce de öldürülmeye çalışıldı"
"Kafasını mihraba vurmaya başladı"

4'üncü gün linç

Emniyet Müdürü Cerrah'ın linçi öven sözlerinin üzerinden bir hafta bile geçmeden camide imamı bıçaklayan saldırganı cemaat linç etti.

Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camisi'nde, dün sabah namazından sonra dehşet yaşandı. Emekli imam Bayram Ali Öztürk, cemaatle sohbet ederken, Mustafa Erdal (27) adlı kişi "icazet almaya geldim" diyerek elinde bir kâğıtla imama yaklaştı.

Cübbeden bıçak çıkardı
Erdal, cübbesinin koluna sakladığı bıçağı çıkarıp, Öztürk'ün kalbine iki kez sapladı. İmam kanlar içinde yere yığılırken cemaat katili linç etti. Yaralı imam Öztürk hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Linç kültürü oluştu
Camideki linç, Cerrah'ın, pankart açan öğrencilere linç girişimi için "gerekli ve güzel tepki" sözünün dördüncü gününe rastladı. Olayı değerlendiren SHP'li Yula "Ülkede linç kültürü oluştu" dedi.

Cerrah, Müritleri yatıştırdı
Camideki cinayetin duyulması üzerine Nakşibendi tarikatı İsmailağa Cemaati üyesi olduğu söylenen 500'e yakın mürit, imamın kaldırıldığı İstanbul'daki hastaneye akın etti. Tekbir getiren kalabalığı İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah yatıştırdı.


İmamlarını bıçaklayanı cami cemaati linç etti

30 Ağustos'ta Cerrah'ın övdüğü linç girişiminden sonra, dün de İsmailağa Camisi'nde Nakşibendi şeyhinin gözdesi olan imam Öztürk'ü bıçaklayan saldırgan linç edildi.

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde "İsrail askeri olmayacağız" diye pankart açan 4 üniversite öğrencisine yapılan linç girişimini "Güzel bir tepki" diyerek öven İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın sözlerinin haftası geçmeden Fatih'te, bu kez kanlı bir şekilde sonuçlanan bir linç yaşandı. İsmailağa Camisi'nin emekli imamı ve Nakşibendi şeyhlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun "Ayaklı kütüphanem" dediği Bayram Ali Öztürk, cami içinde bıçaklanarak öldürüldü. Öztürk'ü öldüren ve konfeksiyon işçisi olduğu öğrenilen Mustafa Erdal (27) ise camide cemaat tarafından linç edildi. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı ve Çukurbostan Camisi imamı Hızır Ali Muratoğlu da, 1998 Mayısında, aynı camide öğrencileri ile sohbet ettiği sırada silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

CÜPPEDEN BIÇAK ÇIKTI
Fatih Çarşamba'da bulunan İsmailağa Camisi'nin emekli imamı 54 yaşındaki Bayram Ali Öztürk, dün cemaate sabah namazı kıldırdı. Namaz sonrasında cemaatle, peygamberler ile evliyalara yönelik saldırılara ilişkin sohbet etmeye başlayan Öztürk'ün yanına beyaz bir kağıtla "icazet almak istiyorum" diyerek yaklaşan MustafaErdal, cüppesinin koluna sakladığı bıçağı çekerek Öztürk'ün kalbine 2 kere sapladı. Hastaneye kaldırılan Öztürk, hayatını kaybederken, galeyana gelen cemaat, Erdal'ı linç etti. Adıyaman Kahta doğumlu Erdal'ın 2 yıldır cemaatle pazar vaazlarına katıldığı öğrenildi. Bir süredir psikolojik tedavi gören Erdal'ın , imam Öztürk'e vaazı kendisinin vermek istediğini söylediği iddia edildi. Morga nakledilen Öztürk'ün tabutunun arkasından yürümek isteyen 500 kadar Nakşibendi üyesine çevik kuvvet engel olunca tartışma çıktı. Hastaneye gelen Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın kalabalığı sakinleştirme çabalarına, "Mahmut Hoca'' olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu da yardımcı oldu. Ustaosmanoğlu, gazetecilere "Cemaat daha fazla bıçak darbesi vurmasını engellemek için saldırganı engellemeye çalışmış. Çıkan kargaşada saldırgan ölmüş. Vuranı tanıyan yok'' dedi.

"LİNÇ KÜLTÜRÜ OLUŞTU"
Linçle ilgili sözleri nedeniyle Cerrah'ın istifasını isteyen SHP'li Mehmet Yula, camideki linç için "Ülke gittikçe linç kültürüne teslim oluyor" dedi.

Müslüm SARIYAR - Rıdvan TEZEL - İSTANBUL / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 AP Türkiye raporunu kabul etti
 10 bin kişi uğurladı
 Şehit polise hazin tören
 Çelik 'sahteciliği' kabul etti
 Yalova'daki rüşvet skandalı büyüyor
 Askeri lojmana saldırı düzenleyen teröristler yakalandı
 Yeni adli yıl başlıyor
 Başbakan 'Eşinin başını kapa' demez
 Lübnan'a değil Kandil Dağı'na asker gönderin
 Okulu sevme oyunu
 Tokat'a, orduyu küçük düşürme suçlaması
 Van'da çöp kutusunda bomba patladı: Biri polis iki kişi öldü
 Halay dosyası kapandı
 Barzani'den tehdit
 'Barış Mitingi'nde terör damgası
ERGUN BABAHAN
Şehitlikte adalet
Türk insanı vatanseverdir. Tarihi...
MEHMET BARLAS
Ak ve kara üzerinden siyaset iktidarı da...
UMUR TALU
Karşı çıkmak vatana ihanetse
Bir bilmece ama, cevabı zor...
ERDAL ŞAFAK
Sözcükler kurşunlar
İçişleri Bakanı...
MEHMET ALTAN
On altı yıl önceki tezkere yazısı...
Tam on altı yıl...
Türk Ladin yakalandı
İngiliz polisi cuma günü bir din okulunu bastı, "terörü öven" 14...
'Irak'ı sivil savaştan ben de kurtaramam'
Ülkenin en etkili isimlerinden Iraklı Şiilerin dini lideri...
İşte Kezman işte İliç işte Çetnik
İşte Kezman işte İliç işte Çetnik
Kezman'dan sonra, Sasa İliç'in de aynı selamı verdiği ortaya çıktı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu