kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kış podyumlarından son trendler
Kış podyumlarından son trendler

Sonbahar-kış sezonunda neler giyeceğimizin sinyalleri dünyaca ünlü modacıların uluslararası defilelerinden geldi. İşte yeni trend: Kat kat giysiler, lüks kürkler, bacakları sıkı sıkı saran taytlar ve askeri kesimli paltolar.

Kürksüz olmaz!
Havalı olmayı sevenler için iyi haber; lüks ve ihtişamı temsil eden kürkler, yeni sezonda her türlü kıyafette karşımıza çıkıyor. Keçisi, tilkisi derken kürk bu sezon hayatın vazgeçilmez parçası olacak gibi... Örneğin spor bir anorak ve mini bir eteğin üzerine giyilmiş kürk bir yelek... Ya da yaka ve manşetlerde kullanılan kürk, bu kış tüm bedeni saracak. Modacıların podyumlarda fırtına gibi esen tasarımlarından anlaşıldığına göre bu sezon kadınlar genelde çinçilla ve dağ kedisinden kürkleriyle gezinecek.

Etekler ne oldu?
Bacaklarınıza güveniyorsanız bu sezon sizin için iki etek boyu alternatifi var: Mini ve midi... Bu etekleri uzun bir ceket ya da paltoyla kombinlemek bu sezon in... Bazı modacılar ise diğer tasarımlarla tezat oluştururcasına etek boylarını diz hizasının altlarına kadar indirmeyi tercih etmiş.

Kalın topuk
Kış sezonunun her daim en büyük kurtarıcılarından olan çizmelerde bu sezon topuklar kalınlaşıyor. Genelde boyları dizin altında biten çizmeler artık daha da uzun, burunları ise yuvarlak ya da kare...

Parlayın

Yaz-kış, gecegündüz demeden kullandığımız dore ve lame gibi pırıltılı aksesuvar ve tasarımları kullanmaya devam! Sonbaharın kasvetli yüzünü pırıltılı kumaşlarla aydınlatan modacılar, elbise tasarımlarına ağırlık vermiş. V yaka ise bu grubun öne çıkan en önemli detayı...

Kat kat giyin!
Güneşin yakıcı etkisini sürdürmeye devam ettiği şu günlerde kat kat giyinmek kulağa pek hoş gelmese de, yeni sezonda ne bulursanız giymeye hazır olun! Örneğin örgü trikoların üzerine elbiseler, bu elbiselerin altına da sıkı taytlar ilginç olabilir.

Pantolon dünyası
Rahat ve yumuşacık kaşmir ya da vücudu sıkıca saran likra taytlar... Dar siyah pantolonlar... Ve erkeksi hatlar taşıyan pilili ya da düz pantolonlar... Bu üçü, bu sezonun en hit parçalarından... Ancak bu tasarımları giyerken bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Eğer pantolonunuz çok dar kesimliyse üzerine bol ya da dar hatlı bir üst giyebilirsiniz. Kolları ve beden boyu kısacık ceketler de iyi bir alternatif.

Paltolar bol bol
Geçtiğimiz sezonlardan kalan hanım hanımcık paltolarınızı bir kenara bırakın! Son derece geniş kesimli, askeri çizgiler taşıyan palto ya da kaplardan edinin. Modacılar bu tasarımları çıplak bacaklar ya da taytlarla tamamlamayı tercih etmiş. Minicik etekler giyerek sert hatlı paltolara hafif bir kadınsılık katabilirsiniz.

Hayvan derisi
Piton ve krokodil gibi pahalı ve nadir bulunan derilerin yeni versiyonları bu kış karşımıza çıkıyor. Tasarımcılar çantalarda; yumuşak ve sert derileri, zincirden metal tokalar, demir paralardan kaplumbağa kabuğuna kadar birçok süsleme kullanmış.

Yastık gibi
Çantalar bu sezon sanki yumuşacık birer yastık gibi... Tüm yüzeyleri yumuşacık kürklerle kaplı çantalarda, leopar deseni ön plana çıkıyor. Görselliğin yanı sıra dokunma hissine de hizmet eden bu çantaları yağmurdan korumakta fayda var.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Oyunculuğumu başarılı buldular
 Önce elinden öptü sonra alnından!
 Evlilik dışı çocuklar kahraman gibi oldu
 Kış podyumlarından son trendler
 Samimiyetsiz olduğuma inanan albümümü almasın!
 Köpeklerini süs gibi taşıyorlar
 'Ischiko' özgür sofistike ve şık
 Penelope'nin kardeşi flörtlerine karışıyormuş
 Madonna'dan afetzedelere yardım
SEDA KAYA GÜLER
Ayak yıkama meselesi
Sağ olsun medyamız pek sever...
Estetik sınır tanımıyor çeneler bile uzatılıyor
Estetik sınır tanımıyor çeneler bile uzatılıyor
Çenesinin görünümünden memnun olmayanlar artık çekinmeden doktor...
İki doğum arası en fazla 5 yıl olmalı
İki doğum arası en fazla 5 yıl olmalı
Hamilelikle ilgili yapılan son araştırmalara göre; iki doğum...
İstanbul'da bu hafta yaprak kımıldamadı!
İstanbul'da bu hafta yaprak kımıldamadı!
Haftayı sakin geçiren İstanbul'un elitlerinin sosyalleştiği...
Alkışı hak ediyor
Alkışı hak ediyor
Moda Polisi
Stil ikonu olmak öyle herkesin harcı değildir; zevk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.