kapat
   
31 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İSTANBUL.. Türkiye’nin Lübnan’a asker göndermesine karşı çıkan biri kadın 4 genç, Vatan Caddesi’ndeki 30 Ağustos törenlerinde pankart açınca ortalık karıştı. Vatandaşların dövmeye başladığı protestocuları polis ayırmakta zorluk çekti. Polis olayları yatıştırabilmek için biber gazı kullandı.
Linç girişimine müdürden övgü
Yurtta 30 Ağustos Törenleri

Cerrah'tan linç övgüsü

Emniyet Müdürü Cerrah, 30 Ağustos'ta pankart açınca linç edilmek istenen gençlere tepkiyi övdü: Vatandaş güzel yaptı.

Vatan caddesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde, dört üniversite öğrencisi "İsrail askeri olmayacağız" şeklinde pankart açıp slogan attı. Töreni izleyen vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırarak göstericileri linç etmeye kalktı.

Polisin elinde saldırdılar
Biri kız dört öğrenciye tekme tokat saldıran kalabalığı polis biber gazıyla dağıtmaya çalıştı. Ancak kalabalık, polisin gözaltına aldığı göstericilere yeniden saldırdı. Polis yaralanan gençleri güçlükle kurtarıp Emniyet'e götürdü.

'Maalesef üniversiteliler'
İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah şöyle konuştu: "Terör örgütüyle ilişkileri yok. Bunlar maalesef üniversite öğrencisi. Bu tipteki kişilere büyük tepki var. Vatandaş müdahale edip gerekli tepkiyi gösterdi. Güzel bir tepki..."


Linç girişimine müdürden övgü

Bayram kutlamalarında asker gönderilmesine tepki gösteren protestocular dövüldü. Polisin zor kurtardığı 4 kişi için Emniyet Müdürü Cerrah ise vatandaşların doğruyu yaptığını söyledi.

İstanbul Vatan Caddesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında Lübnan'a asker gönderilmesini protesto etmek isteyen biri kadın 4 protestocu, tören geçişi sırasında güvenlik bariyerlerini aşarak pankart açmak istedi.

Polisten biber gazı
Ellerindeki gazeteye sardıkları ve üzerinde "İsrail askeri olmayacağız" yazılı pankartı açmak isteyen protestocuları, çevrede bulunanlar linç etmek istedi. Protokolün 30 metre ilerisinde meydana gelen olayda göstericilerin pankart açmalarına dahi izin vermeyen kızgın grup, "Vatan bölünmez, bayrak inmez" sloganları atarak, göstericilere saldırdı. Polis, göstericileri, tekme ve yumruklarla saldıranların elinden zorlukla kurtarabildi. Olayları yatıştırabilmek için biber gazı kullanan polis, gözaltına alınanları, çevredekilerin tekme ve yumrukları arasında tören alanından çıkardı. Bazı kişiler bu arada göstericilere su şişesi de attı. Protestocular daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olaylar sırasında tören geçişine ara verilmedi. Yüzlerce kişi, askeri geçiş törenini, helikopter ve jet uçaklarının gösterilerini hayranlıkla izledi. İzleyiciler arasında çok sayıda çocuk bulunurken, çevrede etrafında alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Çatılara keskin nişancılar ve dürbünlerle çevreyi gözetleyen polisler yerleştirildi. Öte yandan, tören aracı ve davetlilerin oturduğu protokol alanında da polis köpeği bomba araması yaptı.

Vali
değinmedi
İstanbul Valisi Muammer Güler, yaşanan protestoyla ilgili olarak, "Güzel bir tören gerçekleştirildi. Yürekten kutluyorum. Bu törenin coşkusu dışında hiçbir olayın, hareketin önemi yoktur. En büyük önem en büyük anlam bayramın büyük bir coşkuyla, gururla kutlanmasıdır" dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise eylemi gerçekleştiren kişilerin terör örgütü bağlantılarının olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Bu tipteki kişilere büyük tepki var. Eylemciler biri kadın, üçü erkek ve üniversitede okuyorlar. Üniversite gençliğinden. Birtakım şeyler konuşmuşlar, vatandaşlarımız da müdahale ediyor. Polis de vatandaşın müdahalesinden korumak için bunları aldı. Vatandaş pankartı açtırmamış. Bunlar maalesef üniversite öğrencisi. Vatandaşımız da gerekli olan tepkiyi gösterdi. Güzel bir tepki vatandaşımızın tepkisidir." Eylem yapan İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Hakan Demir, Musa Seçkin, Nihat Moğurtay ve Orman Fakültesi öğrencisi Rüya Kurtuluş'un üniversitenin Öğrenci Koordinasyonu Birliği'ne üye öğrenciler olduğu öğrenildi. Öğrencilerin daha önce poliste kayıtlarının bulunmadığı belirtildi.

Serdar CANİPEK - Güngör KARAKUŞ - Mustafa KAYA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Biz bir aileyiz'
 Topal Osman'la Köşk'ü basan Rasim Bey anlattı
 Başbuğ: Genel af olmaz
 'Her il için tarihi heykel' kavgası
 Marmarisli başkan: İngilizler gitmeyin
 Meyhanede söylemeyip kitapta yazmak daha iyi
 'Başörtülü genelev' kadınları' sözüne dava
 "ABD'nin koordinatörü PKK ile görüşmeyecek"
 Ofer kendi limanına seferlerini iptal etti
 Şemdinli'deki patlama için İçişleri'ne dava
YILMAZ ÖZDİL
İzmirli Thomas...
Bugün size, Amerikan halkının en...
ERGUN BABAHAN
Sürekli tehdit vurgusu
Terör hâlâ bu ülke insanlarını...
MEHMET BARLAS
İletişim çağında dünyadan kopmanın dramı..
Eski ABD...
FATİH ALTAYLI
Kamuoyu yoklaması
Dün İstanbul'da üniversiteli gençler...
ERDAL ŞAFAK
Bir güneş söndü
O, Kudüs'te doğup Kahire'de büyüyen...
Türkiye'den vurabilir
Dünyanın nükleer araştırmalar konusunda önde gelen isimlerinden...
'Hastanede etnik katliam yapılıyor'
Washington Post, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Sünnilerin Şii...
İvan Helguera
İvan Helguera
Defansa takviye yapmak isteyen Kartal, Real Madrid'in gözden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu