kapat
   
28 Ağustos 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Orgeneral Özkök:''Politika yapmam, yapım uygun değil''
Büyükanıt görevi devraldı
Orgeneral Büyükanıt'ın biyografisi
Orgeneral Özkök:''Politika yapmam, yapım uygun değil''

Orgeneral Özkök:''Politika yapmam, yapım uygun değil''

Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devreden Orgeneral Hilmi Özkök, ''emekliliğinde politika yapmayacağını, buna yaşının ve yapısının uygun olmadığını söyledi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki devir-teslim töreninin ardından, Karargah bahçesinde bir resepsiyon verildi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek karargah bahçesindeki kameriyeye geçti.

Bir
süre sonra Orgeneral Büyükanıt ile Orgeneral Özkök, kameriyedeki davetlilere katıldı.

Orgeneral Büyükanıt, torunu Bengisu'yu da kameriyeye getirerek, Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer'e tanıttı. Bu sırada Orgeneral Özkök'ün eşi Özenç Özkök de bir yaşındaki torunu Beren'i kameriyeye getirdi.Başbakan Erdoğan, kameriyede yan yana oturduğu Çörtoğlu, Orgeneral Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt ile bir süre sohbet etti.

Orgeneral Büyükanıt ile Orgeneral Özkök, daha sonra KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın yanına giderek, Denktaş'ı bulundukları kameriyeye davet etti.

ORGENERAL ÖZKÖK: ''DUYGULANDIM''

Daha sonra torununu kucağına alarak resim çektiren Orgeneral Özkök, konuşması sırasında eşi Özenç Özkök'ün duygulandığının anımsatılması üzerine, ''Ben de duygulandım. İnsanın duygularını kontrol etmesi zor'' dedi.Orgeneral Özkök, her insan gibi duygularının olduğunu belirterek, ''Bunları toplum önünde frenlemek lazım'' diye konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı devir teslim töreninin ardından verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile aralarında geçen diyalogla ilgili gazetelerdeki yorumların anımsatılması üzerine Orgeneral Özkök, ''O da basının normal tabiatı. Olacak'' dedi.

Konuşmasında basına da teşekkür ettiğini hatırlatan bir gazeteciye de Orgeneral Özkök, ''Ben herkese teşekkür ediyorum. Ancak, alay etmek gibi bir üslup iyi değil. Küçümsemeler, yargılamalar insanı üzüyor. Üzülsem de benim hakkımda çok şey yazıldı. Ama her türlü eleştiriye açığız'' şeklinde konuştu.Bir gazetecinin, ''Artık komuta eşinizde olacak'' sözleri üzerine ise Orgeneral Özkök, ''Her şey vatan için diyorduk, bundan sonra da eşimize yardım edeceğiz'' dedi.

Orgeneral Özkök'ün bu sözlerine, Özenç Özkök, ''Komuta her zaman eşimin'' karşılığını verdi.

Orgeneral Özkök, torununun Fenerbahçeli olduğu yönündeki sözler üzerine ''Duymayayım'' şeklinde espri yaptı.

''POLİTİKAYA YAPIM UYGUN DEĞİL''

Emekliliğini İzmir'de geçirmeyi planladığını anlatan Orgeneral Özkök İzmir'deki general lojmanlarında ikamet edeceğini, Urla'daki evinin kaba inşaatının en az 2 yıl alacağını kaydetti.

Orgeneral Özkök, politika yapmayı düşünüp düşünmediği sorusunu, ''Yapmam yapamam. Yaşım ve yapım uygun değil'' diye yanıtladı.

''YASA DIŞINA ÇIKAN CEZASINI ALIR''

Orgeneral Büyükanıt da törende Orgeneral Özkök'ün kendisine Genelkurmay Başkanlığı amblemini takarken duygulandığının anımsatılması üzerine, ilk defa böyle bir resmi törende Orgeneral Özkök ile birbirlerine sarıldıklarını, bundan çok duygulandığını ve konuşmasının zor olduğunu kaydetti.Orgeneral Büyükanıt, ''Askerlikte silah arkadaşlığı kavramı çok önemlidir. Rütbe farkı yoktur. Emir-komutadan ayrıdır. Silah arkadaşlığı kardeşlikten ileri bir kavramdır'' dedi.

Konuşmasında, şahsına yönelik saldırılarda bulunacakların hesap verecekleri yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine ise Orgeneral Büyükanıt, ''Biz verecek değiliz, adalet verecek. Yasa dışına çıkan cezasını alır'' diye konuştu.Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken, ''Hükümet'in takdiri. Kararı Hükümet verecek. Biz her türlü hazırlığı yaparız. Ama bu 'dereyi görmeden paçayı sıvamak' anlamına gelmez. Kolay bir iş değil asker göndermek. Hazırlıkların yapılması lazım'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Prensipte Barış Gücü'ne katılma kararı aldık"
 Hataların en büyüğü
 Meclis'i Annan ikna edecek
 Komutan ve Baydemir halayda
 Koç'un cebi diyet listeleriyle dolu ama...
 Ağar: Terör riskini sadece ben alabilirim
 Mumcu: Sezer'i dikkate almalı
 Katar Emiri ile buluştu
 Zirvede hassas gün
METEHAN DEMİR
Türk jetlerine Kuzey Irak'tan füze tehdidi
Bir süredir...
YAVUZ DONAT
Mesut bey ne yapmak istiyor?
Pazar saat 13.30.
Maytap kamyonu benzincide patladı
Benzincide maytap yüklü kamyonun altında tüple yemek pişiren...
Haciz cinayetinin altından çete çıktı
Eve haciz getirdiği için babası tarafından öldürülen Yeliz Çil ile...
Kâbe'de kadın-erkek ayrımı dine aykırıdır
Kâbe'de kadın-erkek ayrımı dine aykırıdır
Suudi Arabistan'da, izdiham gerekçe gösterilerek kadınların Kâbe'yi...
Sırf kadın olduğum için 8 yıl büyükelçi olmayı bekledim
Sırf kadın olduğum için 8 yıl büyükelçi olmayı bekledim
Türkiye'nin Japonya Büyükelçisi Solmaz Ünaydın: "Dışişleri'nde kadın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu