Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Fırınlanmış pancar Malzemeler * 4 adet pancar (soyulup, 8'er parçaya bölünmüş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 kangal sucuk (dilimlenmiş, 4'e bölünmüş) * 1 su bardağı ceviz (iri kırıklanmış) * 1 çorba kaşığı balsamik sirke Roka sosu: * 2 adet yumurtanın sarısı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 su bardağı roka (doğranmış) * 1 su bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı limon suyu Pancarları ısıya dayanıklı bir kaba koyup, üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı serpin. Sallayarak iyice yağlanmalarını sağladıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar 45 dakika pişirin. Yumurta sarıları, sarmısak ve rokayı ince doğranana kadar robottan geçirin. Robot çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş ilave edip, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Bir kaba alıp, limon suyu ve tuz koyup, karıştırın. Sucukları, 1 çorba kaşığı ısınmış zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Cevizlerden 4 çorba kaşığı süslemek için ayırıp, kalanı sucuklara ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Tavayı ateşten alıp, pancarları ve balsamik sirkeyi ilave edin ve iyice harmanlayıp, soğumaya bırakın. Servis tabağının ortasına hazırladığınız sosun yarısını koyup, üzerine pancarlı karışımı yerleştirin. Cevizle ve ayırdığınız sosla süsleyerek servis yapın.
Hamurlu meyve Malzemeler * 1 kg. kırmızı erik * 1/2 su bardağı tozşeker * 1/2 su bardağı su * 1 adet orta boy elma * 1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu * 1 su bardağı kekun * 1 kahve fincanı un * 2 çorba kaşığı esmer şeker * 20 gr. tereyağı * 1 adet yumurta * 2 çorba kaşığı süt * 1/4 tatlı kaşığı tarçın Erik, su ve şekeri 5 dakika kaynatıp, süzün. Suyunu ayırın. Elma, portakal kabuğu rendesi ve ayırdığınız erik suyunu karıştırarak kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak, hafif ateşte ara ara karıştırarak 5 dakika kaynatın. Erikleri ilave edip, 1.5 litre kapasiteli bir fırın kabına koyun. Bir kaba unları eleyip, esmer şeker ve tereyağını ilave edin ve yedirin. Yumurta ve sütü ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız hamurdan fırın kabındaki erikli karışımın kenarlarına kaşık kaşık koyup, üzerine tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri açık olarak, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Denizci salatası Malzemeler * 250 gr. karides (pişirilmiş ve ayıklanmış) * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı kekik (doğranmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * Tuz * Karabiber * 1/2 adet top marul (ince kıyılmış) * 1 adet etli kırmızı biber (közlenmiş ve jülyen doğranmış) * 1/2 adet limonun kabuğu (ince jülyen doğranmış) Limon suyu, zeytinyağı, kekik, sarmısak, tuz ve karabiberi kapaklı küçük bir kavanozda iyice karıştırın. Servis tabağına sırası ile marul, karides ve kırmızı biberleri yerleştirip, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Limon kabukları ile süsleyerek servis yapın.
|