kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
SMS:
4122-RG MESAJ
 
Bugün X-large sizsiniz!
En mutlu şişman seçildim!

Bugün X-large sizsiniz!

Böylesi daha iyi oluyormuş. Sesinizi duymak çok güzel. Salı günkü yazımda söz verdiğim gibi işte bunlar da sizin fikirleriniz. Yani köşemi siz yazdınız... Ama neden isimlerinizin yayınlanmasından bu kadar korkuyorsunuz ki? (Cevabı biliyorum ama sormadan edemedim...)
* "Devrimci olan Burçin Hanım'dır ama bu cinsiyet ayrımcılığı meselesinin medya başta olmak üzere tüm iş hayatımızda, tüm sektörlerde manasızca körüklendiğini artık sağır sultan bile biliyor. Fakat nasıl oluyorsa bunu bir türlü durduramıyoruz. Üstelik biraz itiraz etmeye kalktığımızda çirkin, feministgibi rahmetli Duygu Asena'nın yıllarca maruz kaldığı tuhaf, mesnetsiz hakaretlerle itirazımız küçümsenmeye çalışıldığından, bir çoğumuz o ERİL söyleme ses çıkaramıyoruz. Yine de sizin gibi yazarlarımız bu tarz yorumlarıylayüreğimizdeki suçluluk hissini ve sıkıntıyı bir parça hafiflettiği için teşekkür ederiz Rahşan Hanım!"
* "Öncelikle saygı ve sevgiler, bence hiç abartmıyorsun. Lütfen yol kenarında fuhuş yapan kadınların yüzlerini kapatmayıp, onlarla pazarlık yapan erkeklerin plakalarını kapatan gazetecileri de yazın."
* "Burçin Açıkgöz, biz bayanların iftiharı ve her genç kızın örnek alabileceği bir hanımdır. Meslek seçiminde tüm topluma cinsiyetin önemsizliğini ispat etmiştir."
* "Hanımların arkadaş veya eşlerini aldatıyor demenizden dolayı sizi kutluyorum fakat bu hanımlarda bir doyumsuzluk mu var, veya bir değişiklik peşindeler mi bunu merak ediyorum. Beğenilmek güzel de; bu olay iki kişi arasında kalırsa daha iyi olur. İnsanın arzulayıp erişemediği bir şeye kavuşması gibi turfanda bir şeye benzer. Hanım pilota gelince... Medeni cesaretinden dolayı alnından öpüyorum! Onun gibi tüm hanımlara saygılarımı sunuyorum. S. Sevi"
* "Kadın pilot yorumunuza yüzde 100 katılıyorum. Haberi ilk okuduğumda olaydan cok 'kadın pilot' yazılmasına takıldım ve çok rahatsız oldum. Elimdeki gazeteye bir daha baktım, acaba yanlışlıkla muhafazakar bir gazete mi almıştım?" Ayşe Tek
* "Gerçekten çok haklısınız! Maalesef ülkemizde cinsiyet ayrımcılığı çok fazla. Gencecik bir Türk kızının uçağı başarıyla uçurduğuna bakmaz, hata bulunca eleştirmeye can atarız. Ayrıca bayan pilotumuz ikinci pilottur. Yani kokpitte birinci pilot bölümünde sanırım elleri armut toplayan bir erkek pilotumuzda mevcut.yanlış meydana iniş yapıyorsa erkek pilotumuz buna engel olabilirdi. Ama olmadı ve suçlanan sadece bayan olduğu için ikinci pilot oldu!"
* "Adı geçen pilot söz konusu uçakta ikinci pilot olarak uçmaktadır. Yani Uçuşun gerçek sorumlusu o değil kaptan pilottur... O nedenle bu olaydaki hatanın birinci dereceden sorumlusudur.... Bahsi geçen olayda bir ayrımcılık olduğuda kesindir ama bu sizin bahsettiğiniz gibi kadın erkek ayrımcılığı değil de bence ast-üst ayrımcılığıdır! Söz konusu uçağın bağlı bulunduğu şirket bence olayın sorumluluğunu bir şekilde ikinci pilotun üstlenmesini istemiş ve böylece kaptan pilotunu koruma yoluna gitmiştir.... Burada ikinci pilotun kadın olup olmaması çok önemli değildir. O konumda uçan kişi erkek de olsa aynı hatanın sorumlusu olarak gösterilecekti kanımca." Ali Kaya İşte günün mektubu: "Size bu mesajı yazarken bayağı düşündüm. Çünkü sizden isteyeceğim şey, uğraşlarınız arasında değil. Ama yardım edebileceğinizi düşünerek yazıyorum. 09/07/2005 tarihli Günaydın'da Cunda adasıyla alakalı bir haber yayınlandı. Haberin fotoğraflarından birinde yan yana iki kayık var birinin ismi Meltem diğerininki Gürkan. Benim ismim Gürkan, sözlümünki Meltem. O fotoğrafın anlamı büyük. Bu fotoğrafı nasıl temin edebileceğimi öğrenebilir miyim? İyi çalışmalar... Cevap: Gürkancığım, sanırım Sabah Gazetesi tarihinde senden daha romantik bir insan görülmedi. Aslında okuyunca dumur oldum. Param olsaydı sana fotoğrafları değil, kayıkları yollardım ama şimdilik fotoğrafla idare edeceksin:)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Devrimci olan Pınar değil; Pilot Burçin   / 22-08-2006
 Aşkın ve zarafetin senfonisi...   / 17-08-2006
 İbo'dan rövanşımı aldım ben!   / 15-08-2006
 Ona bir şey olmaz!   / 10-08-2006
 Gelme diyemedim   / 08-08-2006
 İlk yirminci yılı kutladık   / 03-08-2006
 Konserde elle tacize uğradım!   / 01-08-2006
 Nurseli İdiz: İyi malzeme   / 27-07-2006
 Size hiç teşekkür ettim mi?   / 25-07-2006
 Hani diyorum ki mesela; Beyaz & Ben!   / 20-07-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Bugün X-large sizsiniz!
Böylesi daha iyi oluyormuş.
HAKAN & UTKU
Kim yerli kim yabancı?
Fenerbahçeli Marco Aurelio,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle...
Meme alındığı anda yenisi de yapılmalı mı?
Meme alındığı anda yenisi de yapılmalı mı?
Meme kanseri yüzünden göğsünü aldırmak zorunda kalan kadınlara...
Tansiyonunuz yüksek mi?
Tansiyonunuz yüksek mi?
Yüksek tansiyonunun bilinen oranının yanlış olduğu belirtildi. ABD'de...
Önce dans sonra düet
Önce dans sonra düet
atv'nin izlenme rekortmeni dans yarışması 'Oryantal Star'da jüri...
Ceyla bunu hep yapıyor
Ceyla bunu hep yapıyor
Sosyetik dul Ceyla Gölcüklü'nün 'helikopterli' sevgilisi İlhan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.