kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elektronik müziğin devleri geliyor
Elektronik müziğin devleri geliyor
Film müziklerinin efendisi: Digweed

Elektronik müziğin devleri geliyor

Electronica Festival İstanbul 2006, 18-19 Ağustos tarihlerinde Burç Beach'te, başta elektronik müziğin önde gelen isimleri John Digweed ve Sasha olmak üzere birçok ismi ağırlayacak. Festivalden Digweed ve Sasha'yla konuştuk
Elektronik müziğin bir türü olan trance denilince akla ilk gelen iki DJ: John Digweed ve Sasha. Bu iki yakın dost ve meslektaşın bir arada performansları, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Electronica Festival İstanbul 2006 kapsamında gerçekleşecek. Dünya müzik arenasında da ses getirmesi beklenen festival, 18-19 Ağustos tarihlerinde Burç Beach'te. Festivalden önce iki müzisyenle konuştuk.

- Yaptığınız müziği dinleyen sınırlı bir kitle vardı. Sizler bu müziği herkese sevdirdiniz, ancak tutucu fanatikleriniz bu konuda sizi suçladılar, değil mi?
- Sasha:
Müzik insanlar arasında statü yaratmaz. Statü ve mevki gibi olguları insanlar yaratır. Tam tersine müzik insanlar arasındaki bu bariyerleri ortadan kaldıran bir elemandır. Eğer buna bir katkıda bulunmuşsak ki John da bana katılacaktır, bu suç değildir. İster trance ister techno ya da rock veya Indie hepsinin evrensel olması ve insanları birbirine bağlamasıdır ana kriter. 'BU

FESTİVAL İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ'

ahne alacaksınız. Herkes ikinizin bir arada performansı konusunda memnun. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- John Digweed
: Sasha ile sahnede çok sık bir araya gelme imkânımız olmuyor, o yüzden İstanbul'daki performans çok özel olacak bizim için. Sasha çok iyi bir prodüktör/ DJ. İkimizi tek tek ele alırsak aslında stillerimiz ve beğenilerimiz çok farklı ama farklılıklardan oluşan bütünlüğümüzü müziğimize yansıtıyoruz. Türkiye'nin en büyük elektronik müzik festivalinde headliner olarak yer almak kuşkusuz bizi heyecanlandırıyor. Şimdiden ikimiz de sabırsızlanıyoruz. İstanbul'da yıldızların altında çalmak müthiş olacak ikimiz için de.

- Sahibi olduğunuz Bedrock Records (2002'de en iyi plak şirketi seçildi) şimdi de Bedrock Breaks adlı bir alt marka oluşturdu. Daha alternatif tarzlara hitap etmek için mi?
- John Digweed
: Evet son yıllarda ana akımlarla yan akımların aynı kazanda kaynamaya başladığını açıkça gördük. Çeşitli kombinasyonlarla dans müziği bugünkü zengin ve içerikli halini aldı. Buradan yola çıkarak böyle bir oluşuma gidildi. Bu farklı kombinasyonları bir araya getirmek ve en eşsiz sound'u bulmak açısından önemli. Ayrıca dans müziği de yerinde saymıyor. Artık insanlar hani şu bildiğimiz 'hit şarkı' formülünün dışında bir şeyler bekler oldu.

- Daha önce de geldiniz ülkemize. Memnun kaldınız mı ilgiden?
- Sasha:
Evet, kalabalık müthişti, reaksiyonları ve enerjileriyle bizi heyecanlandırdılar. Üç saat sonrasında bile sanki yeni başlıyormuşçasına hareketliydiler. Dört saat çaldım fakat hâlâ o saatte içerisi tıka basa doluydu. Buraya gelip böyle bir ilgi beklemiyorsunuz ama bu gerçekti ve beni bir hayli şaşırttı.
- John Digweed: Birkaç ay önce Binbirdirek Sarnıcı'nda çaldım. Çok kalabalıktı, kendimi rockstar gibi hissettim gerçekten. Bu bizim için çok keyif verici ve iyi bir şey.

Hande ŞARMAN

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Sinop'ta bir 'şeyler' oluyor
 Duygu Asena bir sanat dostuydu
 Artık su altında da poz verebilirsiniz
 Oturmanın dayanılmaz hafifliği
 DVD ekranı
 Haftanın filimleri
 Rock inişte, dans müziği yeniden yükselişe geçiyor
 Bodrum'da sıradışı bir tatil
 Abajur ışığıyla evde akşamlar daha huzurlu
 Eleştirilen 'Diyarbakır Dansçıları'
 İyi yemek ve eğlence için yeni bir adres
 Savaş üzerine sanat
 Kamerasız video sanatçısı
 Hararetli genç ressam
 Alo! Versace'den arıyorum
 İstanbul'da var bir yılan
 Çeyrek asırlık genç sanatçılar
 Alaçatı'da dünya sporları
 Bir gölge, bir kitap, çay saati
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Kanada'dan geldi Bodrum'da öldürüldü
Kanada'dan geldi Bodrum'da öldürüldü
Tatil için geldiği Bodrum'da ıssız bir sokakta öldürülen Mehmet...
Otomobilleri takla attı
Otomobilleri takla attı
TRAFİK kazasına karışan annesinin tutuklanacağını zanneden 11...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.