kapat
   
03 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DiNAMO KiEV’E AYNI KADRO .... Fenerbahçe, 100. yılındaki ilk resmi sınavı olan İstanbul’daki B36 Torshavn maçına bu kadroyla çıkmıştı: Rüştü - Serkan, Önder, Can, Ümit - Appiah, Aurelio, Tümer - Alex - Anelka, Tuncay. Dinamo Kiev maçlarında da sahada büyük bir sürpriz olmazsa aynı kadro olacak. Tamamen iyileşirse Luicano Can’ın yerine 11’e girecek.
İşte Fener gerçeği
Rebrov'lu Kiev fark attı
İki Görüş

İşte Fener gerçeği

1- Fenerbahçe yönetimi kendi açıklamalarıyla 100. yılda transfer beklentisini ateşledi. Roberto Carlos için de çok uğraşılmasına karşın transfer olmadı

2- Yönetim, böyle bir marka ismi bu maliyetle bulamayacağı için Lugano dışında transferi askıya aldı. Lugano, Libertadores maçları bitince gelecek

3- Şampiyonlar Ligi'ne girilmezse başka transfer yapılmayacak. Başarı beklentisi çok büyük olan 100. yılda ekonomik gerekçeler yüzünden kemer sıkılacak

Fenerbahçe camiası 2006-2007 sezonu için büyük beklentiler içinde. Çünkü Fenerbahçe bu sezon 100. yılını kutlayacak ve
geçen sezon Türkiye'de her iki kulvarda da son maçta kaçan lig ve kupa şampiyonlukları sonrası bu sezon sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da başarılı olmayı arzuluyorlar. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne girebilmek için üçüncü ön eleme turunda Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Ukrayna ekibi ile oynanacak maçlardaki kadroyu bildirmek için bugün son gün ve artık görünen o ki, Fenerbahçe Faroe temsilcisi B36 Torshavn maçları için bildirilen kadroya ek yapmayacak.

CARLOS SON ANDA YATTI

Fenerbahçe yönetimi aslında en azından bir tane marka değeri olan yıldız futbolcu almayı hedeflemişti. İsim de bulunmuştu. Roberto Carlos'un Real Madrid'den transferi için yoğun çaba sarfedildi; önemli mesafeler alındı. Ancak iş bitecekken İspanyol kulübü sol beke alternatif olarak düşündüğü transferi yapamadı. Ashley Cole alınamayınca hem teknik direktör Capello Roberto Carlos'u kaybetmek istemedi hem de Roberto Carlos yeni bir rakip gelmediği için sözleşmesini uzatması için gereken maç adedine ulaşabileceğine ikna oldu.

DEFTER DAHA KAPANMADI

Ancak bu noktada bir gerçeğin altını çizelim. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün Carlos'un transferi için kullandığı ifadeye dikkat! "Şimdilik olmadı" dedi Yıldırım. Burada Real Madrid'in sol beke alternatif bulması halinde Brezilyalı futbolcunun tekrar gündeme gelebileceği gerçeği yatıyor. Peki Fenerbahçe transferde son sezonlardaki politikasını neden terk etti? Neden taraftar Ortega, Rebrov, Van Hooijdonk, Alex, Appiah, Anelka serisinin 100. yılda devamını izleyemedi? Cevap basit: Ekonomik gerekçeler yüzünden.

BORÇ 100 MİLYON $'I AŞTI
Bugün Fenerbahçe'nin borcu resmi rakamlarla 106 milyon dolar. Yönetim, bunun karşısına aynı süre için 116 milyon dolar gelir koysa da, bazı iddialara göre borç 150 milyon dolara dayanmış durumda. Bu şartlarda Roberto Carlos, marka değerine göre makul bir maliyetle Fenerbahçe'ye gelecekti. Ama olmadı. Carlos dışında Fenerbahçe'nin transferi olarak ufukta sadece Lugano kaldı. Aziz Yıldırım'a göre Uruguaylı'nın başka bir kulübe (Atletico Madrid iddiaları vardı) gitmesi söz konusu değil. Kıtasının Şampiyonlar Ligi (Copa Libertadores) maçları bitince gelecek. Bu tarih, 16 Ağustos'tan sonrası olabilir.

YÖNETİM KENDİNİ YAKTI

Fenerbahçe camiasındaki büyük transfer beklentisi hakkında en büyük hata Fenerbahçe yönetiminin. Aziz Yıldırım, görevi bıraktığı 18 Mayıs'taki basın toplantısında "Transferler için her şeyi yapacağız. Fenerbahçe öyle bir yerdedir ki; bugün Sol Campbell, Roberto Carlos, Morientes gibi büyük oyuncular konuşuluyor. Bu isimler olmasa da onların büyüklüğündeki kişiler gelecektir" demişti. Tam bir ay sonra 18 Haziran'da da Başkanvekili Nihat Özdemir "Geniş bir kadromuz var. Ama önümüzdeki sezon 100. yılımız olması bakımından ve başarıları yakalamamız açısından kadromuzu güçlendirmemiz gerekiyor" açıklamasını yapmıştı. Zaten son dönemde büyük transferler yapmış, her yıl kadrosuna bir yıldız katmış Fenerbahçe'de taraftarın beklentilerini yükselten bizzat Yıldırım ve Özdemir olmuştu.

KİEV MAÇLARI BELİRLER

Bugün, Dinamo Kiev maçları için kadroya takviye yapılmayacağı ortada. Eğer Şampiyonlar Ligi'ne kalınırsa yeni kaynak girişi garanti olacağından en azından bir transfer yapılacak. Hatta Anelka gönderilirse transfere ayrılacak kaynak da büyüyeceğinden iki yeni isim bile kadroya eklenebilir. Ancak Şampiyonlar Ligi treni kaçar, takım Avrupa'da yola UEFA Kupası'nda devam ederse "Her yıl bir yıldız" politikası 100. yılda Tümer ve Uğur Boral'a yıldız olma sorumluluğu yükleyecek.

100.YIL SONA ERİNCE...

Fenerbahçe yönetimi, kemer sıkma politikasını neden başarının en çok arzulandığı 100. yılda yürürlüğe soktu? Elbette ilk neden yüksek borç gibi ekonomik gerekçeler. Ayrıca önemli bir sıkıntı da alması düşünülen futbolcuları Türkiye'ye gelmeye ikna etmek. Bu, sadece Fenerbahçe için değil, bütün kulüpler için önemli bir sorun. Sadece iddia boyutunda olan üçüncü madde ise 8 yıllık başkanlığında iki kez istifa edip geri dönen Aziz Yıldırım'ın 100. yıl sonunda yine görevi bırakma ihtimali yüzünden mali tabloları daha iyi duruma getirme isteği. Teknik direktörlük için Scolari öne çıktığında bazı yöneticilerin Portekizli hocaya maliyeti nedeniyle karşı çıktıkları, "Başkan bir kez daha istifa ederse üç yıl için 20 milyon euroluk maliyeti nasıl karşılarız?" dedikleri de kulislerde konuşuluyor.

SPOR SERVİSİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Bu kadro yeter mi?
 Naz Roberto!
 Kaybetsen de üzülme!
 Küfür etmek artık 3 puan!
 Tigana'ya yanıt
 Gökdeniz de yolcu
 Juan Torres harekâtı
 Mutlu Son
 Yıldırım'ın sorunu Haluk Ulusoy'la
 Barthez iddiası
 Zico beni iyi tanır
 Ailton'a bir damping daha
 Sharapova 6500 seyirciyi coşturdu
 12 Dev Adam'ın rotası Süper Cup
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
HINCAL ULUÇ
Transfer tribün için
Fenerbahçe'de Zico "Bu...
Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
Ekonomik sorunlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp askere gelen er,...
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
4 aydır kayıp olan 2 yaşındaki çocuk, Ahmet Delican'ın evinde...
Asimetrik moda
Asimetrik moda
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu