kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

Transfer tribün için

Fenerbahçe'de Zico "Bu kadro bana 3. elemede yeter" dedi. Zico, F.Bahçe'ye uyacak mı?
Zico hakkında bir endişem yok. İyi bir teknik direktör. Ama F.Bahçe'ye uyar mı, uymaz mı, bu apayrı bir konu. Ne teknik adamların F.Bahçe'ye uymadan gittiklerini ve nerelere geldiklerini gördük. Yönetim tarzıyla uyumu zor bir kulüp F.Bahçe. Bir önceki başkan Ali Şen teknik direktörlerin işine karıştığını iftiharla söylerdi.
Bugünkü başkan Aziz Yıldırım'ın transfer politikası malum. F.Bahçe'de takım eski, ama hoca yeni. Biraz zaman tanımak lazım. Ama bugünkü görüntüsüyle Dinamo Kiev'i elemeleri zor diye düşünüyorum. F.Bahçe, UEFA Kupası'na düşebilir. Belki böylesi daha da hayırlı bile olabilir.

Fenerbahçe'ye transfer lazım mı?
Anelka kalmayı istemiyor. Göndersinler. O parayla sadece futbol açısından değil tribün açısından da adama, tribüne renk, heyecan, coşku getirecek adama ihtiyaç var. Beşiktaş bu transferi yaptı. Ben, Galatasaraylı Hıncal, Delgado'yu seyretmek için Beşiktaş maçına giderim. Klas bir adam ve daha 23 yaşında. Adı çok geçen Roberto Carlos'u geçen yıl Real Madrid'de seyrettik. Üstüne Dünya Kupası'nda da gördük. Ahı gitmiş, vahı kalmış. Ama Hagi de Galatasaray'a geldiğinde bu durumdaydı. Roberto Carlos gibi bir futbolcu için Fenerbahçe'ye gelmek yeni bir canlanma, yeni bir doğuş olabilir. Roberto Carlos'a ihtiyaç var mı diye düşünmüyorum bile. Kulüpler böyle transferleri yıllardır unuttu. Tribünlerdeki şiddetten, terörden yıllardır şikayet edip duruyoruz. Stadda kimse maçla ilgilenmiyor ki! Bağırıyor, çağırıyor, şarkılar söylüyor. "Bir an kafamı ayırırsam şu adamın müthiş bir hareketini kaçırırım" diye düşündükleri isim yok ki sahada.

G.Saray da benzer durumda mı?
Şu G.Saray'ın heyecan verecek bir tane adamı var mı? Bir adam aldılar, onu da geç aldılar. Gerets Almanya'ya maçlara bile çağırmadı. "Ben almadım ki" diyor. Okan Buruk için de aynı şeyi söylüyor. G.Saray yönetimi Gerets'i kafalarında bitirmiş. Özhan Canaydın, Lucescu'yu şampiyon takımın hocasıyken gönderdiği için, yerine Fatih Terim'i getirmiş olsa bile ne eleştirilere uğradığını gayet iyi biliyor. Bu yüzden Gerets'i yollamaya cesaret edemiyor. Yönetimle Gerets arasındaki ipler tamamen kopuk. Süper Kupa maçı sonrası "Hoca nerede?" diyoruz. "Belçika'ya sevgilisinin yanına gitti" yanıtı geliyor. Niyet, yanıtın içinde zaten. Gerets, ilk çuvallamasında Galatasaray'dan gönderilir.

G.Saray yönetimi, Fatih Terim'e transferde gösterdiği desteği Gerets'e gösteriyor mu?
Fatih Terim, G.Saray yönetimine 22 kişilik transfer listesi verdi. Transferler, bu listenin 11'inci sırasından başladı. "Terim'in istediğini yaptık" dedikleri de bu işte.

Bu sezon Delgado dışında seyretmek istediğiniz transfer var mı?
Trabzonspor'da Marcelinho var. Çok kıymetli bir futbolcu. Ama asi bir yapısı var. Uyum sağlarsa Trabzon'da tribünleri ayağa kaldırır. Öyle bir adam. Sonuçtan çok, futbol seyretmek istiyorum. Bana futbolu seyrettirecek adam lazım.

Sezon öncesi büyükler içinde en hazır gördüğünüz takım hangisi?
En hazır olmaması gereken Beşiktaş ama diğerlerine göre en hazırı onlar. Süper Kupa maçında 11'in beşi yeni transfer. Oturmuş G.Saray'ı, son şampiyonu perişan etti Beşiktaş. Tigana, "Bana Beşiktaş'ı Ekim ayında sorun. Yeni bir takımız" diyor. İki ay sonra bu takım hazır olduğunda rakipleriyle arasındaki fark daha da açılır.

Transfere erken başlamalarının rolü var bunda?
Beşiktaş yönetiminin başarısı Ülker'in açılma, sponsor olma isteğine en çabuk yanıtı vermeleridir. Galatasaray ve Fenerbahçe "Nasıl yapsak da daha fazla para koparsak?" hesabı yaparken, Beşiktaş anlaşmayı imzaladı. Transferleri de Ülker'in parasıyla yaptı. Ötekiler de Ülker'in parasıyla yapacak ama zaman geçti.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İnci Asena'nın önünde eğilmek..   / 02-08-2006
 Eroinle gerçekten mücadele ediyor muyuz?   / 01-08-2006
 Ali Kocatepe'nin 41'inci yılı..   / 30-07-2006
 Bodrum espadrilleri.. Sandaletleri..   / 29-07-2006
 Antalya'da gurur dolu günler..   / 28-07-2006
 İşimiz kendimizi aldatmak.. Hepsi o..   / 27-07-2006
 Sokaklar temizlenmeden övünme yok!..   / 26-07-2006
 Atatürk yanımda oturuyordu!..   / 25-07-2006
 Sortie'de şiir gibi bir akşam..   / 16-07-2006
 Eşcinsellik ve ruh doktorları..   / 15-07-2006
HINCAL ULUÇ
Transfer tribün için
Fenerbahçe'de Zico "Bu...
Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
Ekonomik sorunlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp askere gelen er,...
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
4 aydır kayıp olan 2 yaşındaki çocuk, Ahmet Delican'ın evinde...
Asimetrik moda
Asimetrik moda
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu