kapat
   
03 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Formula 1 Türkiye Grand Prix'ine doğru

İstanbul Park Pisti'nde, 25-27 Ağustos tarihlerinde yapılacak Formula 1 yarışları için hazırlıklar sürüyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Motorsporları Organizasyonu A.Ş. (MSO) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) ve Formula 1 İstanbul Yatırım A.Ş (FİYAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Park Pisti'nde düzenledikleri basın toplantısında,Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i ile ilgili son çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rifat
Hisarcıklıoğlu, dünyanın en büyük ticari metalarından biri olan Formula 1'in, Türkiye'nin dünya çapında tanınırlığını artıran bir organizasyon olduğunu belirterek, ''Formula 1 sadece turizm sektörü açısından değil, tüm sektörlerin marka değerini yükseltecek bir prestij projesi olması açısından da büyük önem taşımaktadır'' dedi.

Geçen sene imparatorlukların ve medeniyetlerin başkenti olan İstanbul'da başlayan ve tüm Türkiye'yi saran yarış heyecanının kaldığı yerden devam ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

''Bu yılki yarışların öncelikle yurtdışında duyurulması için MSO kapsamlı bir reklam kampanyası yürütülüyor. Avrupa'da 52 ülkede yayınlanan Eurosport'da reklam filmleri yayınlanmakta ve bu kanalın günde 1 milyon ziyaretçi alan internet sayfası üzerinden tanıtım yapılmaktadır. Ayrıca dünyanın önde gelen yabancı spor dergileri ile reklam çalışması başlatılmıştır. Ülkemizin ve İstanbul'un eşsiz atmosferinde geçen yılkı gibi heyecanlı bir yarış yaşatacağımıza eminim.''

YALÇINTAŞ: ''GEÇEN YILKİ RAKAMLARI GEÇECEĞİZ''


İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise Formula 1'in İstanbul ekonomisine başta turizm olmak üzere çok olumlu katkıları olduğunu söyledi.

Geçen sene yarışlara 45 bin yabancı seyircinin geldiğini ve 120 milyon dolarlık bir harcama yaptıklarını belirten Yalçıntaş, ''Bu yılki yarışlar öncesinde kesinleşmiş yabancı seyirci rezervasyonu 15 bini geçmiştir. Bu izleyicilerin büyük çoğunluğu da A ve A+ gelir grubundadır. Bütün padoklar satılmıştır. Bu sayının artacağını ve geçen yılki rakamı geçeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Formula 1'in etkisinin kısa vadeli olmadığını, orta ve uzun vadede etkisinin çok daha önemli olduğuna değinen Yalçıntaş, bu yıl pist çevresinde yeni düzenlemelere gittiklerini, giriş noktalarının artırıldığını ve padok ile VIP misafirleri için düzenli helikopter seferleri düzenleneceğini söyledi.

Yarış sonrası bir konser organize edeceklerini anlatan Yalçıntaş, bunun da çıkıştaki yoğunluğu azaltacağını ifade ederek, ''Yarışseverlere çağrım var. İlan edeceğimiz güzergahlara riayet etsinler. İstanbul Park'a çok daha rahat gelip gideceklerdir'' dedi.

MUAMMER GÜLER:''TEDBİRLER ALINIYOR''

İstanbul Valisi Muammer Güler ise İstanbul'da yapılacak Formula 1'in 14. ayağına, daha tecrübeli ve daha hazırlıklı girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Formula 1'in İstanbul için büyük bir kazanım olduğunu belirten Güler , 25-26-27 Ağustos tarihlerinde yapılacak yarış için valilik, il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğünün gerekli tedbirleri alacağını söyledi.

Yarışın 10 gün öncesinde ve sonrasında olmak üzere Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında vizelerle ilgili gerekli tedbirlerin de alınacağını kaydeden Güler ''25 Ağustostan itibaren vali yardımcımız Ergün Güngör başkanlığında bir komite burada görev yapacak ve hareket merkezi oluşturulacak. TEM gişelerinin açık bulundurulması için çalışmalar yapılmıştır. Sağlık, itfaiye, kurtarma, tüm altyapı hizmetleri yönünden her türlü şey planlanmıştır'' diye konuştu.

İSTANBUL PARK'A ULAŞIM

Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdoğan, İstanbul Park Pisti'ne ulaşım ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bozdoğan, İstanbul park pisti için ring yolu üzerinde yaya üst geçidi yapılacağını, ayrıca içerdeki otoparklara ek olarak dışarıda da 20 bin araç kapasiteli otoparklar yaptırdığını söyledi.

TEM'deki Çamlıca-Kurtköy ve Şekerpınar gişelerinden 07.00-24.00 saatleri arasında serbest geçiş imkanı sağlanacağını belirten Bozdoğan, İstanbul park içindeki çevre yolunda veya kampus dışı yollarda, yol kenarına park eden araçların çekileceğini de söyledi.

İstanbul Park Pisti'ne giriş kapılarının artırıldığını ve yolların genişletildiğini ifade eden Bozdoğan, kampüs içi yaya trafiğinin azaltılarak, otobüs ring seferlerinin düzenleneceğini sözlerine ekledi. Daha sonra basın mensuplarına dış otoparklar ve çevre yolları gezdirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Avrupa'da ilk raund 9 Ağustos'ta
 İlk hafta hakemleri açıklandı
 İşte Fener gerçeği
 Bu kadro yeter mi?
 Naz Roberto!
 Kaybetsen de üzülme!
 Küfür etmek artık 3 puan!
 Tigana'ya yanıt
 Gökdeniz de yolcu
 Juan Torres harekâtı
 Mutlu Son
 Yıldırım'ın sorunu Haluk Ulusoy'la
 Barthez iddiası
 Zico beni iyi tanır
 Ailton'a bir damping daha
 Sharapova 6500 seyirciyi coşturdu
 12 Dev Adam'ın rotası Süper Cup
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
HINCAL ULUÇ
Transfer tribün için
Fenerbahçe'de Zico "Bu...
Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
Ekonomik sorunlar nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp askere gelen er,...
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
4 aydır kayıp olan 2 yaşındaki çocuk, Ahmet Delican'ın evinde...
Asimetrik moda
Asimetrik moda
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen moda haftasında ünlü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu