kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanlı bilanço: 575 ölü
Dünya basınında Lübnan savaşı

Kanlı bilanço: 575 ölü

İsrail'in Kana'da bir sığınakta saklanan sivillere yönelik saldırısı, dünya basınında geniş yankı buldu. Dünya genelindeki gazetelerinin pek çoğunun manşetten verdiği haberde, ölenlerin çoğunun çocuk olduğuna vurgu yapıldı.

İsrail'in Kana'da bir sığınakta saklanan sivillere yönelik saldırısı, dünya basınında geniş yankı buldu. Dünya genelindeki gazetelerinin pek çoğunun manşetten verdiği haberde, ölenlerin çoğunun çocuk olmasına dikkat çekildi.

Bu arada İsrail'in Lübnan'a karşı başlattığı saldırılarda 12 Temmuzdan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 575'i bulduğu bildirildi. Öte yandan İsrail, Güney Lübnan'a yönelik hava saldırılarını 48 saat süreyle durdurdu.

DÜNYA
BASININDA SALDIRI:
NEW YORK TIMES

New York Times gazetesi İsrail'in Kana saldırısını "İsrail, düzinelerce ölünün ardından hava saldırılarını durdurdu" başlığı ile duyurdu. Haberde, İsrail'in Kana'daki 48 saat süre için hava saldırılarını durdurma kararı aldığı hatırlatıldı.

WASHINGTON POST

Washington Post gazetesi de "İsrail 57 sivilin ölümü ile sonuçlanan bir köye yönelik bombalamanın ardından hava saldırılarını iki gün durdurdu" başlıklı haberinde İsrail'in Kana'da çoğunluğu çocuk 57 sivili öldürdüğünü kaydetti.

WASHINGTON TIMES

Washington Times gazetesi, İsrail'in Kana saldırısını "İsrail'in misillemesi 56 köylüyü öldürdü" başlığı ile yayınladı. Haberde, İsrail'in saldırılarında en az 34 çocuk ve 22 yetişkin sivilin öldüğü ifade edildi. Gazete, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin de bombalanan binanın enkazından çıkarılan çocuk bedenleri görüntülerinden şok olduğunu aktardı.

TAHRAN TIMES

İsrail'in Kana saldırısını "İnsanlığa karşı vahşet" başlığıyla duyuran Tahran Times gazetesi de "İsrail'in Lübnan'da işlediği savaş suçları çoğunluğu çocuk 52 sivilin ölümü ile yeni bir boyuta geldi" yorumu yaptı. Haberde "Soykırımsal eylemler Tel Aviv ve Washington tarafından İngiltere Başbakanı Tony Blair'in suç ortaklığı ile koordine ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

GUARDIAN

İngiliz Guardian gazetesi, "Onları bir araya toplanmış buldular" başlıklı haberinde İsrail saldırılarından saklanmaya çalışan 34 çocuk 60'tan fazla kişinin evlerindeyken öldürüldüğünü aktardı.

THE TIMES

İngiliz The Times gazetesi de "İsrail 48 saatlik ateşkes ilan etti" başlıklı haberinde Kana saldırısı ardından İsrail'in 48 saatlik ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

LE FIGARO

"BM, Kana'ya öldürücü saldırıdan duyduğu üzüntüyü ifade ediyor ancak kınamıyor" başlığını kullanan Fransız gazetesi Le Figaro da, Kana'da yaşanan dramatik olaylardan sonra İsrail'in saldırılarını 48 saat için askıya aldığını belirtirken Lübnan'ın ABD Dışişleri Bakanı Rice ile görüşmeyi reddettiğini yazdı.

LIBERATION

Fransız Liberation gazetesi, "Kana'da siviller önde" başlığını attı. Kana'da öldürülenlerin hemen hemen tümü çocuk ve kadın olduğuna işaret eden gazete, saldırının İsrail devletini daha da izole ettiği yorumunu yaptı.

EL PAIS

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden El Pais de, "İsrail, Kana katliamını araştırırken 48 saat bombardımana ara veriyor" baslığındaki haberinde İsrail'in hava bombardımanını durdurmasına karşın kara operasyonlarını sürdürdüğüne işaret etti.

LA VANGUARDIA

Diğer bir büyük İspanyol gazetesi La Vanguardia da, "BM Güvenlik Konseyi şoku ve üzüntüsünü dile getiriyor ancak kınamıyor" başlığı ile yayınladığı haberinde İsrail'in Kana'ya yönelik saldırının, derhal ateşkes ilan edilmesi için uluslararası baskıları artırmasına karşın BM'nin bunu yapmadığına dikkat çekiliyor.

İSRAİL HAVA SALDIRILARINI 48 SAAT DURDURDU

İsrail, Güney Lübnan'a yönelik hava saldırılarını 48 saat süreyle durdurdu.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Adam Ereli, İsrail'in, Kana kasabasının bombalanmasıyla ilgili soruşturulmanın yürütülmesi amacıyla Güney Lübnan'a yönelik bombardımanın şu andan başlamak üzere 48 saat durdurulmasına onay verdiğini bildirdi.

Adam Ereli, Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in, ayrıca Güney Lübnan'ı terk etmek isteyenlere 24 saat süre tanınması için, BM ile işbirliği yapacağını belirtti.

20 GÜNDE 575 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in 12 Temmuzda Hizbullah'ın 2 askerini kaçırmasının ardından Lübnan'a düzenlediği saldırılar ile Hizbullah'ın karşı ateşinde, çoğu Lübnanlı 575 kişi hayatını kaybetti.

Çoğu çocuk ve kadın 56 kişinin öldüğü Kana katliamının ardından İsrail, hava saldırılarına 48 saatliğine ara verdi. Savaşın 20. gününde can kayıpları şöyle:

LÜBNAN: 518

Lübnan Sağlık Bakanlığı'na göre, bugüne kadar 458 sivil bombardımanda hayatını kaybetti. 20 günde 20 Lübnanlı asker ve 37 Hizbullah militanı da öldü.

Bakanlık, hala enkaz altında bulunan cesetler ve kayıplarla birlikte can kaybı sayısının 750'ye yükselebileceğini belirtiyor.Sivil can kayıpları arasında 8 Kanadalı, 2 Kuveytli, 1 Iraklı, 1 Sri Lankalı ve 1 Ürdünlü bulunuyor.

İSRAİL: 51

İsrailli yetkililere göre, aynı süre zarfında 33'ü asker, 18'i sivil, toplam 51 İsrailli hayatını kaybetti.Arama-kurtarma görevlileri, 59 asker ile 335 civarında sivilin yaralandığını belirtiyor.

BM'DE VURULDU: 6


İsrail'in hava saldırıları sırasında Avusturyalı, Kanadalı, Finlandiyalı ve Çinli 4 BM gözlemcisi de hayatını kaybetti. Sınırdaki bir çatışmada ise BM gözlemcileri adına çalışan Nijeryalı bir sivil ile eşi öldü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 İsrail kendi sözünü bile dinlemiyor
 Türkiye de 'ekolojik felaket' tehdidi altında
 Rice: Ateşkes bir hafta içinde mümkün
 İsrail sığınağı vurdu: 37'si çocuk 60 ölü
 'Yeter artık'
 Dünya 'dur' diyor İsrail ordusu ilerliyor
 En büyük sigara karşıtı kanser oldu
 Küba'da 'taht' kardeş Castro'nun
 "Konuştuğun Tanrı değil şeytan!"
 Endonezya'da televole fetvası
 K. Kore lideri sekreteriyle evlendi
 Güzel çiftlerin ilk bebekleri genellikle kız
 Bağımlılığa alkollü çözüm
 'Fil adamlar' kanser
 Küba'da bir Gitmo daha açılıyor
 Kanada'da pembe' spor turnuvası
 Londra'da muz ağacı meyve verdi
Süper siftah: 1-0
Süper siftah: 1-0
Frankfurt'ta G.Saray'ı Nobre'nin golüyle yenen Beşiktaş'ın oldu.
Aslan avcısı Nobre 'dalya'yı da getirdi
Aslan avcısı Nobre 'dalya'yı da getirdi
Beşiktaş, G.Saray'a karşı 100.galibiyetini gurbette aldı. F.Bahçe...
Mumcu: Hükümet çıkarını düşünüyor
Mumcu: Hükümet çıkarını düşünüyor
ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Hükümet, bu...
Geleceğin komutanı fırçaya dayanamadı
TSK komuta kademesinde Kara Harp Okulu Komutanı Taşkesen'den sonra,...
Yazmak planın iflası anlamına mı geliyor?
"PKK'yı dağdan indirme planı"nı yazmak, inisiyatifin suya düşmesine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu