kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Saatiniz kaç pırlantalı?
Mücevherin yerini taşlı saatler aldı

Saatler artık sadece zamanı göstermekle kalmıyor, bir mücevher gibi kolları süslüyor. "Pırlantalı bir saatim olmalı," diyenler için, işte en favori modeller...


Saatiniz kaç pırlantalı?

Son yıllarda saatin önlenemez yükselişi, ünlü modaevlerini bile saat tasarımına yöneltti. En çok tutulan pırlantalı modeller ise mücevherin pabucunu dama attı.

Günümüzde saatler işlevsellikten çıkıp gerek tasarımı, gerekse fiyatlarıyla mücevherleri aratmıyor. Artık kadınların kollarında pırlanta taşlarla süslü saatler var. Çağdaş ve kadınsı çizgileriyle lüks görünümlü bu mücevher saatler, dünyadaki çoğu kadının düşlerini süslerken, çoğuları için sahip olunması gereken objelerin başında geliyor. Üzeri pırlantalarla bezeli saatlere sahip olanlar arasında "Saat kaç?" sorusu yerini "Saatinde kaç pırlanta var?"a bıraktı... İşte yeni modellerden ister alımlık, ister seyirlik mücevher saatler...

SINIRLI SAYIDA ÜRETİLİYOR
Maurice Lacroix'nın en modern modellerinden biri olan Masterpiece Moonphase Lady, turkuaz mavisi renginin yanı sıra paslanmaz çelik kasasının çevresine işlenmiş 50 adet pırlanta ile şık ve sportif saat ruhunu bir araya getiren bir tasarım. Ayın tüm evrelerinin bulunduğu göstergesi, çizilmez safir kristal camı, mavi krokodil deri kayışı ve 50 m. su basıncına dayanıklı el yapımı otomatik makinesi ile teknik detayları zerafetle birleştirmiş.

LÜKS VE İHTİŞAMLI
Dünyaca ünlü saat markası Tissot, koleksiyonlarını geniş kitlelere ulaştıran bir marka. Son yılların yuvarlak kasalarından sonra, kare ve dikdörtgen kasayı yeni görüntüsü ile tasarlayan Tissot, BellflHour Diamonds koleksiyonu ile saat modasını yakından takip edenlerin beğenisini kazanıyor. Özel bir tasarıma sahip olan mücevher görünümlü koleksiyonu, quartz makinesi, safir kristal camı ve paslanmaz çelik kasasını çevreleyen 132 adet pırlantadan oluşan çerçevesi ile lüksün zarif yorumu.

ÜNLÜ YILDIZLARIN FAVORİSİ
Brad Pitt, Uma Thurman'dan sonra güzel tenisçi Maria Sharapova'nın da saat tercihi TAG Heuer. Markanın Formula 1 modeli, güçlü, feminen, kararlı ve şık kadınların tercihi. Çelik kasası, beyaz, pembe ve siyah olarak üç farklı renkte tasarlanan saten kayışı, 120 adet pırlantadan oluşan çerçevesi, quartz makinesi, tarih göstergesi ve 200 metre su basıncına dayanıklılığı ile hem fonksiyonel hem de çekici.

BEŞ ÜLKENİN SAATİNİ GÖSTERİYOR
En iyi tasarım ödülüne sahip Jacob & Co'nun World Is Yours modeli de pırlantalı saat sevenlerin favorileri arasında. Bu model sık seyahat edenlere, dünyanın değişik yerlerinde zamanı takip etmelerinde kolaylık sağlamak amacıyla tasarlanmış. Ayrıca, beş ayrı şehrin zamanlarını takip etme imkânının yanı sıra, ilk defa beş zaman göstergeli saat olma özelliğini de taşıyor. Saatin iç tasarımında dünya haritasına yer verilmiş ve her bir kıta farklı renklerdeki pırlantalar ile döşenmiş. Standart hazırlanan modellerdeki toplam pırlanta 5.45 karat, bazı modellerde ise 8 ile 10 karata kadar çıkıyor.

MERAKLISI ÇOK
Ünlü Fransız markası Hermes'in 1920'lerde eyer üretimiyle başlayan uzmanlığını, deri saat kayışlarıyla saate de uygulayan markanın meraklısı çok. Saat üretimini İsviçre'de yapan marka her saatine özel ve uygun olarak sunduğu çelik, altın, som altın ve dikişli deri kayışlarıyla tanınıyor. Hermes'in 'H' amblemini ifade eden ve en tutulan modeli H-Hour'ın iki ayrı boyu bulunuyor. Beyaz veya sarı altın kasalı 0,51 karatlık 64 adet pırlantalı modeli ise pırlanta sevenlerin tercihleri arasında.

RENKLİ KAYIŞLAR İLGİ GÖRÜYOR
1890'dan beri gösterişli takı tasarımlarına imza atan mücevher markası Zen, şimdi günümüz modasına uyarak pırlantalı saatler üretiyor. Günün saat trendini yansıtan modelleri, farklı renk, kayış ve kadran seçenekleriyle sadece sadece kadınlar için değil, erkekler için de birbirinden hoş seçenekler sunuyor. Zen'in pırlanta taşlar kullanarak ürettiği saat modellerinin tamamı çelik kasa ve safir camdan oluşuyor. Renkli kayışlı olanlar bu yazın vazgeçilmezleri arasında...
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Tutku, yaşla şiddete dönüşür'
 'Tonton Osman'dan vazgeçmem!'
 Türkiye sınıf olsaydı adı Hababam olurdu
 Beykoz gönüllülerinin isyanı
 Asi çocuk kadınları yine seksi gösterecek
 Turistler için hediyelik İstanbul tişörtleri
 Kartondan ayakkabılar
 Ünlüler ondan vazgeçmiyor
 Cildiniz ekmekle güzelleşsin
 'Yapılan eleştirilerin yüzde 90'ı art niyetli'
 'Galiba Semercioğlu'nun hafızasına bir şey olmuş'
 İtalyan divadan tutkulu aryalar
 Sezen Aksu'nun hayatı kitap oluyor
 Caz tutkunları vapurda buluşuyor
 Bunlar da Çinli yabancı damatlar
 40'lı yaşlara huzur tatili
 Mücevher Oscar'ını aldı
 Ödüllü mimardan turizm dersi
 Yazın sahneler çok sıcak
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
Ummanda mutfak derdi olmaz!
Teknede mönü planlaması yapılırken öğle yemeklerinde 'annemin mutfağı' akşam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.