kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kararı biz veririz
Wilson ısrarlı: Çifte standart yok

Bu kararı elçi değil biz veririz

Erdoğan, "İsrail sınır ötesi harekât yapar, Türkiye yapamaz" diyen ABD elçisini topa tuttu: "Kararımızı verir ve uygularız".

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson'ın, "Kendini savunma hakkı var" deyip İsrail'in müdahalesini haklı bulan ama Türkiye'nin PKK'ya karşı aynı şeyi yapmasına karşı çıkan sözleri Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı.

BÜYÜKELÇİNİN BU SÖZLERİ ÇOK YANLIŞ
Başbakan Erdoğan "Büyükelçinin açıklaması çok yanlış" dedikten sonra şunları söyledi: "Böyle bir şeyin kararını sayın büyükelçi veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yetkili kurulları verir."

HERKES AYNI İLGİYLE BAKMAYA HAZIR OLSUN
"Kararımızı verir ve uygularız. Ama nedir? İlgili ülkeler varsa arzu ederiz ki bu ülkelerle verelim. Türkiye'yi kendi içinde rahatsız eden terör olayına da aynı ilgiyle bakmaya herkes hazır olsun. Çünkü sonunda biz başımızın çaresine bakmasını biliriz."


Kararı biz veririz

Türkiye'nin sınır ötesi operasyon yapmaması gerektiğini söyleyen ABD Büyükelçisi Wilson, Başbakan Erdoğan'dan sert bir yanıt aldı: Böyle bir şeyin kararını sayın büyükelçi veremez. Biz veririz ve uygularız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in sınır ötesi harekatını haklı bulurken Türkiye'nin operasyon yapmasına itiraz eden ABD Ankara Büyükelçisi Ross Willson'a sert yanıt verdi. "Böyle bir şeyin kararını sayın büyükelçi veremez" diyen Erdoğan, teröre ülkelerine göre farklı gözle bakılamayacağını belirterek, "Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olamaz. Türkiye'yi kendi içinde rahatsız eden terör olayına da aynı ilgiyle bakmaya herkes kendini hazırlasın, hazır olsun. Çünkü sonunda biz başımızın çaresine bakmasını biliriz" dedi.

'HER ZAMAN
HAZIRIZ'
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, terör konusuna değindiği konuşmasından sonra toplantı çıkışı soruları cevaplandırdı. Erdoğan, Terörle Mücadele Yüksek Kurulunun en üst düzeyde toplandığını, hiç kimsenin kalkıp da hükümetin, güvenlik birimlerinin teröre karşı seyirci kaldığını veya kalmaya devam ettiğini söyleyemeyeceğini belirtti. Terörün veya terörle mücadelenin bir bedeli olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bizim burada tüm imkanlarımızı seferber ederek yapacağımız iş, bunu tabii ki en az kayıpla çözebilmektir, huzuru sağlayabilmektir. Bunun için de mücadele kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir'' diye konuştu. Erdoğan, ''Şu an eyleme geçme zamanı mıdır?'' sorusu üzerine de güvenlik birimlerinin hiçbir zaman eylem dışında kalmadığını söyledi. Erdoğan, "Gerekli hazırlığa her zaman sahibiz" diye konuştu.

ABD BÜYÜKELÇİSİNE
Wilson'un "İsrail'in sınır ötesi harekatını haklı bulurken Türkiye'nin ise PKK'ya karşı aynı şeyi yapmaması gerektiği" yolundaki açıklamalarıyla ilgili soruları da cevaplayan Erdoğan, şöyle dedi: "Büyükelçinin yaptığı açıklama eğer doğruysa bu çok çok yanlış bir açıklamadır. Böyle bir şeyin kararını Sayın büyükelçi veya büyükelçiler veremez. Bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yetkili kurumları verir. Kararımızı verir ve uygularız. Ama nedir, ilgili olan ülke varsa arzu ederiz ki ilgili ülkelerle beraber verelim." Erdoğan, toplantıdaki konuşmasında da İsrail'in Lübnan'a düzenlediği operasyonlara değinerek şöyle dedi: "Bunu A ülkesi yaptığı zaman hoşgörüyle yaklaş, B ülkesi yaptığı zaman farklı yaklaş olmaz. Türkiye'yi kendi içinde rahatsız eden terör olayına da aynı ilgiyle bakmaya herkes kendini hazırlasın, hazır olsun. Çünkü sonunda biz başımızın çaresine bakmasını biliriz."

Ulaş YILDIZ / İSTANBUL / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan, Hariri'nin oğluyla görüştü
 Tüm parti liderleri tek yumruk destek verdi
 Arınç: Hükümet isterse Meclis görevini yapar
 Devlet tatile çıkıyor, ABD elçisi çalışacak
MUHARREM SARIKAYA
İki 'kuzey' sorunu...
Türkiye, her ikisi de "kuzey"...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Washington'la PKK dansı
Kamuoyunda PKK'ya yönelik sınır...
YAVUZ DONAT
Teröre öfke ekonomiye tepki...
Pazartesi günü Polatlı'da...
Oturdukları yerden BEDAŞ'I dolandırdılar
Taşeron firma Ülgen Elektrik'in, elektriği kesilen abonelerin...
Görmeyen göz bir günlüğüne açılabilir
Görme engelli İngiliz'in gözlerinin, düğününde bir günlüğüne açılması...
ÖSS şampiyonu Galatasaray
ÖSS şampiyonu Galatasaray
1 Milyon 510 bin öğrencinin heyecanla beklediği ÖSS sonuçları...
Komutanlar polis cenazesinde saf tuttu
Komutanlar polis cenazesinde saf tuttu
Batman'ın Gercüş ilçesinde şehit olan özel harekât polisi Erkan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu