kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek: OHAL gündemimizde değil
Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek: OHAL gündemimizde değil
Toplantıdan ABD ve Irak'a uyarı çıktı
ABD Büyükelçisi Wilson: PKK ile mücadelede birlikte çalışmak dahi iyi olur
Hakkari'de sınır bölgesine çok sayıda asker kaydırılıyor
ABD ve Irak Büyükelçilerine: Mevcut durum kabul edilemez

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek: OHAL gündemimizde değil

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, PKK'yı terör örgütü olarak kabul edenlerden, destek, samimiyet ve işbirliği beklediklerini belirterek, ''Türkiye'nin uluslararası ve iç hukuktan doğan hakları var. Terörle mücadele, uluslararası hukukta ilgili ülkeye hak veriyor'' dedi. Çiçek, olağanüstü hal uygulamasının (OHAL) gündemde olmadığını, bugün ve dün yapılan toplantılarda ya da daha önce bu konunun gündeme gelmediğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Yürürlükteki birçok yasanın değiştirildiğini, birçok yasanın uygulama alanı kalmadığını ifade eden Çiçek, imzaya açtıkları tasarıyla 118 yasanın yürürlükten kaldırılacağını bildirdi.

Çiçek, 272 kanunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 46 tüzük ve 38 yönetmeliğin yürürlükten kaldırılacağını ifade etti.

Çiçek, bunlarla ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, bu nedenle tasarının imzaya açıldığını kaydetti.

MERKEZ BANKASININ MEKTUBU

Merkez Bankasının (MB) gazetelerde yer alan mektubuna işaret eden Çiçek, geçtiğimiz günlerde MB'nin hükümete brifing sunduğunu, para politikalarıyla ilgili hedeflerini açıkladığını anımsattı. Çiçek, bu hedeflerden sapma olduğunda, MB'nin, hükümete ve kamuoyuna bilgi vereceğini ifade ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:

''Bununla ilgili mektup gelmiştir. Bu başka türlü değerlendiriliyor. Bu yasanın gereğidir, MB taahhüdünün gereğidir. Çünkü 1 Ocak 2006'dan itibaren, MB, para politikası rejimi olarak enflasyon hedeflemesi uygulamaya başlamıştır. Bunun gereği olarak MB, hükümetimize istinaden bir mektup yazıyor. Bu metin Bakanlar Kurulu üyelerine de dağıtılmıştır. Sapma olduğu takdirde bununla ilgili gerekçeleri açıklaması gerekmektedir. Bununla ilgili bir izahattır.''

Enflasyon ve para hedeflerini, MB'nin belirlediğine işaret eden Çiçek, hükümetin tam bir mutabakat halinde gerekli desteği verdiğini vurguladı.

Çiçek, enflasyonla mücadelede kararlılıklarında, en ufak bir gevşeme ve gerilemenin olmadığını ifade etti.

DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ ÖDEMELERİ

Çiçek, Bakanlar Kurulunda, 2005 yılı doğrudan gelir desteği ödemesinin dekar başına 10 YTL olarak tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Çiçek, 2006 yılına ait doğrudan gelir desteği ve ödemelerinin, mazot ve gübre desteğiyle birlikte 2007'de ödeneceğini kaydetti. ''Tarımsal destekler bağlamında bir çok destek yapıyoruz'' diyen Çiçek, doğrudan gelir desteğinin, kendilerinden önceki hükümet döneminde de sürdürüldüğünü ancak çok adil olmadığının uygulamada görüldüğünü söyledi. Çiçek, ''Doğrudan gelir desteği azaltılmakta ama buna karşılık, ürüne daha fazla destek vermek suretiyle üretimi desteklemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde doğrudan gelir desteği azalacak ama ürün desteği her geçen gün artırılacaktır. Bu hükümetin, tarımda bir politika değişikliğidir'' diye konuştu.

Çiçek, tarım desteklemesinin sağlanması amacıyla bütçenin diğer kalemlerinden, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçesine aktarma yapılacağını kaydetti. Doğrudan gelir desteğinin, 1.7 katrilyon lira olduğunu belirten Çiçek, bütçe disiplinine önem verdiklerini, paket açıklarken, kaynağın mutlaka bütçe içinde gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ihtiyacı olan 850 milyon YTL ek kaynağın, diğer cari giderler, cari transfer, yedek ödenek ve yatırımlardan karşılanacağını kaydeden Çiçek, doğrudan gelir desteğinin 14 Ağustostan itibaren Ziraat Bankası şubelerinden ödenmeyebaşlanacağını vurguladı.

SORULAR

Sınır ötesi bir operasyon olup olmayacağına yönelik bir soru üzerine Çiçek, Türkiye'nin uluslararası ve iç hukuktan doğan hakları bulunduğunu söyledi. Terörle mücadelenin, uluslararası hukukta, ilgiliülkeye hak verdiğine işaret eden Çiçek, şöyle devam etti:

''Dünyanın gerçeği, bölgenin gerçeği, Türkiye'nin de gerçeğidir. Bu gerçekler dikkate alındığında terörle mücadelemizi sonuna kadar ve kendi imkanlarımızla bugüne kadar sürdürdük, bundan sonra da sürdüreceğiz.

Ancak uluslararası çevrelerden beklediklerimiz var ve PKK'yı terörörgütü olarak kabul edenlerden de bu noktada destek, samimiyet ve işbirliği bekliyoruz. Bu da kendilerinin taahhütleridir ya da dünya kamuoyuna yaptıkları açıklamalarının bir gereğidir.''

Bir soru üzerine Çiçek, OHAL'in gündemde olmadığını, bugün ve dün yapılan toplantılarda ya da daha önce bu konunun gündeme gelmediğini bildirdi.

Çiçek, başka bir soruyu yanıtlarken, acil bir ihtiyaç olarak yasaldüzenlemeye gerek olmadığını, Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda,Polis Vazife ve Selahiyeti Kanunu'nda düzenlemeler yapıldığını anımsattı.

Bir gazetecinin, ''Başbakan Filistin'e gidecek mi?'' sorusu üzerine Çiçek, bunun, bugünkü toplantıda gündeme gelmediğini belirtti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sezer TMY'yi onayladı ancak bazı maddeleri için iptal...
 AKP'li Gülle'nin durumu ağır
 'İlişkilerde tren kazası bekleniyor'
 Arınç: Kürt kökenli vatandaşlarımız teröre yüksek sesle...
 Kim bu servisçi?
 Sosyalist Enternasyonal'de Baykal-Papandreu ortaklığı
 Evren Paşa'yı klima çarpmış
 "Erdoğan'ın El Kadı görüşü değişmedi"
YAVUZ DONAT
Tayyip beyin seyir defteri
AK Parti iktidarının "4...
METEHAN DEMİR
İşte paşanın telefon numarası Savcıları göreve...
Çarşaf giyip gezeceğim
Süperstar Ajda Pekkan: En çok kadın bakışlarından rahatsız oluyorum,...
Bu fotoğraftan 1 saat sonra öldü
Törenden dönen AKP Başkan Yardımcısı Gülle'yle Merzifon Belediye...
4 günde 14 şehit Ankara alarmda
4 günde 14 şehit Ankara alarmda
Bitlis'te 5 erin şehit edilmesinin ardından dün Siirt'te 7 asker ile...
Yarın çok şeye gebe
Yarın çok şeye gebe
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na atıf yaparak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu