kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arınç: Kürt kökenli vatandaşlarımız teröre yüksek sesle karşı çıkmalıdır

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Ben özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütüne karşı çıktıklarını, yüksek sesle ilan etmelerini bekliyorum'' dedi.

Arınç, TRT-2 kanalında katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin çeşitli soruları cevapladı. Arınç, artan terör olaylarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, çok üzgün olduğunu ifade etti. Bugün 8 şehidin toprağa verildiğini hatırlatan Arınç, Sedat Akça adlı şehidin Polatlı'daki ailesini dün ziyaret ettiğini ve acılarına ortak olmaya çalıştığını söyledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde
şehit cenazeleri kaldırılırken, yeni haberler geldiğini anlatan Arınç, bugün de Van'da 2 polisin şehit düştüğünü öğrendiğini kaydetti. Arınç, şunları söyledi:

''Üzüntümüz büyüktür. Millet olarak bu üzüntüyü ta can evimizde hissediyoruz. Özellikle son haftalarda tırmanma eğilimi gösteren terörden dolayı ocaklarımız sönüyor. Pırıl pırıl gençlerimiz, memleketimizi, vatanımız, bayrağımızı korumak uğruna, bölücülüğe fırsat vermemek amacıyla hayatlarını kaybediyorlar.

Tabii kanları yerde kalmayacaktır, intikamları alınacaktır. Bu olaylara sebep olanlar ölü veya diri ele geçirilecektir. Cezaları verilecektir. Bu hiç bir şekilde bir geriye gidişi, bir korkuyu getirmeyecektir. Çünkü, yurt savunmasında bugüne kadar görevlerini hep kahramanca yapan insanlar bundan sonra da yapacaktır. Bundan en küçük bir kuşkumuz yok.

Artık terör bitmelidir, sona ermelidir. Bunu hepimiz istiyoruz. Bu cennet vatanda hepimizin huzur içinde yaşamaya hakkı var. Güvenlik güçlerimizin asker olsun, polis olsun mücadele için tüm yetkileri vardır. Tüm araç, gereçleri silahları mevcuttur. İstenen her şey, helikopter ve ağır silahlar dahil olmak üzere emirlerine verilmiştir. Bu konuda tek görevleri olan terörle mücadele konusunda kendilerine hükümetin de milletin de Meclisin de çok büyük desteği vardır.''

TERÖRLE MÜCADELE YASASI

TBMM Başkanı Arınç, Meclisin son çalışma gününde, Terörle Mücadele Yasasında değişiklik öngören bir yasanın kabul edildiğini hatırlatarak, ''Bugün itibarıyla 15. gün. Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanı, bu kadar derin bir inceleme yaptıklarına göre, bugün akşam Terörle Mücadele Kanununu ya onaylayacaklardır veya eksik bulduğu hususlar varsa tekrar TBMM'ye göndereceklerdir'' diye konuştu. Söz konusu kanunun içine konulması gereken konuların Meclis tarafından yerine getirildiğini bildiren Arınç, bundan sonra gereken yasal tedbirler yönünden tüm yetkinin güvenlik güçlerine verileceğini ve terörle mücadelede güvenlik güçlerine en büyük maddi-manevi desteği sağlayacaklarını söyledi.

Meclisin olağanüstü toplanmasına ilişkin bir soruyu cevaplarken de Arınç, dün ve bugün Terörle Mücadele Üst Kurulunun olağanüstü toplandığını hatırlattı. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşam saatlerinde görüştüğünü, görüşmede Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de hazır bulunduğunu bildirdi.

Arınç, şu anda güvenlik güçlerinin ilave olarak herhangi bir talepte bulunmadıklarını belirterek, ''(her şeyimiz var, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadelede muvaffak olacağız) diyorlar. Yeni tedbirlere ihtiyaç duyuluyorsa bu konuda Hükümetin talebiyle Meclisimiz her zaman gereğini yerine getirecektir'' dedi.

''HALK TERÖR ÖRGÜTÜNE SIRT DÖNDÜ''

Bülent Arınç, Tunceli'ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ziyaretimden önce de benim gelişimi fırsat bilen PKK veya PKK yanlılarının eylem yapacaklarından bahsedilmişti. Bunun aslının olmadığı ortaya çıktı. Tunceli ziyaretimde beni çok memnun eden bir olay da halkımızın devletine, milletine, hükümetine sahip çıkmasıdır. 'Terörle artık iç içe değiliz, terörü istemiyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz' diyorlar. Güvenlik güçleri ve valilikle çok iyi ilişkiler kurduklarını gözlemledim.
Bu sebeple halkın terör örgütüne sırt dönmesi, onları reddetmesi, bence terörle mücadele için en yüksek moral güçlerden bir tanesidir. Bu vesileyle ben özellikle Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütüne karşı çıktıklarını yüksek sesle ilan etmelerini bekliyorum. Vatandaşlarımızın önünde de belediye başkanları olmalıdır. Kanaat önderleri olmalıdır. Halkımızın, sivil toplum örgütlerinin önde gelen kişileri olmalıdır. Onlar devletine bağlılıklarını, bayrağımıza bağlılıklarını, bir ve beraber olduğumuzu en yüksek sesle ortaya koymalıdırlar. Terör örgütüne kesinlikle bundan böyle ilgi duymayacaklarını, geçmişte de böyleydi ama artık bunu ilan etmelerini bekliyoruz.

Tunceli'de belediye başkanı sayın hanımefendiyi ziyaretimde de bu konunun özellikle üzerinde durdum. DTP'li belediye başkanlarının çok önemli bir görev üstlenmeleri gerektiğini ona söyledim.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Toplantıdan ABD ve Irak'a uyarı çıktı
 Sezer TMY'yi onayladı ancak bazı maddeleri için iptal...
 AKP'li Gülle'nin durumu ağır
 'İlişkilerde tren kazası bekleniyor'
 Kim bu servisçi?
 Sosyalist Enternasyonal'de Baykal-Papandreu ortaklığı
 Evren Paşa'yı klima çarpmış
 "Erdoğan'ın El Kadı görüşü değişmedi"
YAVUZ DONAT
Tayyip beyin seyir defteri
AK Parti iktidarının "4...
METEHAN DEMİR
İşte paşanın telefon numarası Savcıları göreve...
Çarşaf giyip gezeceğim
Süperstar Ajda Pekkan: En çok kadın bakışlarından rahatsız oluyorum,...
Bu fotoğraftan 1 saat sonra öldü
Törenden dönen AKP Başkan Yardımcısı Gülle'yle Merzifon Belediye...
4 günde 14 şehit Ankara alarmda
4 günde 14 şehit Ankara alarmda
Bitlis'te 5 erin şehit edilmesinin ardından dün Siirt'te 7 asker ile...
Yarın çok şeye gebe
Yarın çok şeye gebe
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na atıf yaparak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu