kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tevazu gösteremem Jennifer'dan daha iyiyim
Tevazu gösteremem Jennifer'dan daha iyiyim
'Aşk kaderimde varsa yaşarım'
'Oyunculuğun er meydanı televizyondur'

Tevazu gösteremem Jennifer'dan daha iyiyim

Başrolünde Jennifer Lopez'in oynadığı 'Aşk Masalı' filminden esinlenilerek yazılan 'Sahte Prenses' dizisinde rol alan Deniz Uğur, iddialı konuştu: "Tevazu göstermeyeceğim. Bu işin akademik eğitimini aldım. Eğitimim çok sağlam. Jennifer Lopez bir şarkıcıdır ve ben ondan daha iyi oynuyorum".

Eşini kaybetmenin acısını çok çalışarak atlattığını söyleyen oyuncu Deniz Uğur, 'Sahte Prenses' adlı dizi ile gündemde... Hollywood yapımı 'Aşk Masalı' filminden esinlenilerek yazılan dizide; Uğur bir otelde çalışan kat görevlisini canlandırıyor. Tıpkı filmde dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in hayat verdiği karakter gibi... Ama Uğur, bu rolde Lopez'den çok daha başarılı olduğunu iddia ediyor: "Jennifer Lopez bir şarkıcıdır ve ben ondan daha iyi oynuyorum. Bu konuda niye tevazu göstereyim?"

* Önceki rollerinizde esas kız değildiniz. Bu kez esas kız olmanız, size farklı bir haz verdi mi?
Evet 'Sahte Prenses'te 'Ceylan' esas kız. Masalın iki kahramanından biri. Ama en önemlisi projeyi ve rolü sevmek. Adınızın jenerikte kaçıncı sırada yazılacağı değil. Ben 'Yağmur Zamanı'nda canlandırdığım 'Aslı' karakterini de çok sevmiştim. Senaryoda ilk planda görünmeyen karakteri oyunculuğumla öne geçirmek bana daha cazip gelir.

* Bu dizinin daha çok neyi size cazip geldi de kabul ettiniz?
'Yağmur Zamanı'nın çekimleri bitti. Oğlumla tatile gitmeyi planlıyorduk. İşte tam o anda yapımcı Aslı Öyken aradı. Zekasına hayran olduğum 15 yıllık arkadaşımdır. Projeyi çok güzel sundu...

* Dizideki karakterle yaşantınız paralellik gösteriyor. Siz de çocuğuyla hayat mücadelesi veren bir kadınsınız...
Evet statüyü bir kenara bırakırsanız benim hayatıma benziyor. Tek başına oğluyla hayata tutunmaya çalışan ve yalan söylemeyen biri. Ben de yalan söylemeyi beceremem, hemen kızarırım. Her yere yetişmeye çalışıyor, geç kalıyor. Bütün sorumluluklar onun omuzlarına bırakılmış durumda. Ama her zaman yine yaşama sevincini yitirmemiş pozitif enerjisi olan bir karakter. Benim hayatıma benzeyen çok yönü var.

ZIT KARAKTER OYNAMAYI SEVERİM
* Projeyi kabul etmenizde, karakterin hayatının sizin hayatınızla benzer yanlarının olması mı etkili oldu?
Bu paralelliğin etkisi oldu. Ben kendime zıt karakterleri oynamaktan da büyük keyif alırım aslında. Bir de Nuran Devres yazıyor. Onun için 'entrika yazarı' diyorlar ama bence romantik komediyi de çok güzel yazıyor; hatta daha güzel yazıyor...

* Jennifer Lopez'in oynadığı 'Aşk Masalı'ndan esinlenilerek yazılmış bir dizi 'Sahte Prenses'... Siz Jennifer Lopez'den daha iyi oynadığınızı düşünüyormuşsunuz, öyle mi?
Tam olarak öyle söylemedim aslında. Birinci bölümü izleyenlerin söylediği bir şeyi yansıttım. Kişisel olarak da tevazu göstermeyeceğim. Bu işin akademik eğitimini aldım. Eğitimim çok sağlam. Jennifer Lopez bir şarkıcıdır ve ben ondan daha iyi oynuyorum. Bu konuda niye tevazu göstereyim? Birçok Türk oyuncusu için aynı şeyi düşünüyorum. Yabancılardan çok daha iyi oyuncularımız var. Pazarlama konusunda problemlerimiz var, inşallah iyi şeyler olacak...

KENDİ SİSTEMİMİ KURDUM
* İki yıl önce başınızdan herkesin bildiği üzücü bir olay geçti. Eşiniz hayatını kaybetti. Siz beş ay sonra hayatın içine dalmak için çalışmaya başladınız. Bu travmayı artık atlattınız mı?
Atlatabildim ki, şimdi bu kadar iyi durumda olabiliyorum. Başıma gelen o felaketten sonraki ilk birkaç ayı hatırlamak bile istemiyorum. Hayatımın hiçbir döneminde öyle olmak istemem. Çünkü zayıf olmaktan hoşlanmıyorum. Çalışmak insana büyük yaşama sevinci veriyor. İki yıl geçti. Kendi sistemimi kurdum. Kimseye ihtiyacım yok. Kendime güvenim arttı.

* O dönemde aileniz, arkadaşlarınız yok muydu yanınızda?
Vardı ve çok destek oldular. Ama bireysel olarak bir şeyleri yapamayacak olmaktan, kendi kendime yetemeyecek olmaktan zayıf hissettim. Bu durumdan hiç hoşlanmıyorum. Her şey kontrolümde olsun istiyorum. Kişilikli ve güçlü durmak lazım. Manevi olarak insanlar birbirine her zaman destek olurlar. Ama bu bir ihtiyaç olmamalı!

OĞLUM 'CENNETE GİDELİM' DİYORDU
* Oğlunuz baba eksikliği hissetmiyor mu?
Hissediyor tabii ki, hissetmez mi? Ama çok sık görüşemeseler de amcaları var. Babasının yeğeni var; onu çok sever. Dedesiyle görüşüyor sık sık. Kendine model alabileceği erkekler var etrafında. Babasını tabii ki çok özlüyor. Hiç unutmayacak!

* Babasının dönmeyeceğini algıladı mı?
Onu çocuk psikoloğuyla birlikte yönlendirdik. Bize önerdiği gibi; anlayabileceği şekilde, basitleştirerek fakat olduğu gibi anlattık. Babasının dönmeyeceğini algılaması zaman aldı. Ölümü önceleri anlamadı. Cennete gitti diyorsunuz, "O zaman biz de cennete gidelim" diyordu. Artık alıştı.

* Yeniden çalışmaya başladınız, iş konusunda hırslandınız mı?
Hırs var ama negatif algılamamalı. İki yıl öncesine dek mesleki hırslarım yoktu. Ama bir değişiklik oldu; çalışmanın faydası oldu bana.

BÜLENT İPEK - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Beni vücudumla değil işimle ansınlar
 Bay 'Matrix' evleneceği kadını buldu
 Wilson'un yeni filmi
 Meslek aşkı zayıflattı
 Popüler mekanlar Alaçatı'yı bozar mı?
 Şöhretliye tapınma sendromu
 Hülya Avşar'a mahkemeden iyi haber
 Mahsun, Yunanlı sanatçılarla çıkacak
SEDA KAYA GÜLER
Sarı-Sıcak
Yazın en flaş programlarından biri...
Yaşlanma ışınlarının eseri: Güneş lekeleri
Yaşlanma ışınlarının eseri: Güneş lekeleri
Yüzdeki ve vücuttaki sevimsiz kahverengi lekelerin sorumlusu güneş...
Yaz sivilcelerine teslim olmayın
Yaz sivilcelerine teslim olmayın
Güneş ışınları; özellikle yağlı ciltlerde yaz aylarında sivilceleri...
Dünya jet-set'iyle bizimkiler kaynaştı!
Dünya jet-set'iyle bizimkiler kaynaştı!
Bir nevi ülkemizin fahri elçiliğine soyunan Ender Mermerci, ülkemizi...
Moda Polisi
Moda Polisi
Gucci çiçek açtı!
Sezon modası olan çiçek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.