kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uyuşturucu, peynir ekmek gibi satılıyor
Satıcılar onu tanımasın diye her şeyini değiştirdi
Ayrı anne-babaya örnek
En büyük etken ailenin ilgisizliği
2005'te en çok esrar ele geçirildi
Mühendis uyuşturucu kurbanı

Uyuşturucu batağında

16 yaşındaki Melis'in ölümü üzerine gözler yine uyuşturucu batağında. Eroinden kurtulan G.A. tehlikeye dikkat çekti: İstanbul gece hayatında uyuşturucu peynir ekmek gibi satılıyor. Eroinle annemler boşanınca tanıştım. Bar sahipleri satıcıları içeri alıyor.

Uyuşturucu, peynir ekmek gibi satılıyor

16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu batağına çevirdi. SABAH, bu batağa saplanan gençlerle konuştu, tüyler ürperten bilgilere ulaştı. Eroin yüzünden hayatı kararan G.A.'ya göre, uyuşturucu bulmak çocuk oyuncağı.

Giriş
16 yaşındaki Melis Akpınar'ın aşırı dozda eroinden ölümünden sonra gözler gençlerin bağımlılığa itildiği mekânlara, özellikle de Beyoğlu'na çevrildi. SABAH, uyuşturucu bataklığına saplanan ve bu illetten kurtulmak isteyen gençlerle görüştü. Hepsinin fikri ise ortak: "İstanbul'un pek çok eğlence mekânında uyuşturucu peynir ekmek gibi satılıyor. Barların kapısında ve içerdeki torbacılardan uyuşturucu temin etmek çok kolay. Gençler buralarda tuzağa düşürülüyor." Yaygın deyimle 'ejderhayı yakalamak' için yola çıkanların ilk
durağı genellikle barlar ve gece kulüpleri. Bunların içinde en bilinenleri ise Beyoğlu'nda. Uyuşturucunun son noktası ise aşırı dozdan ölüm ya da 'altın vuruş' denilen bilerek alınan aşırı dozla intihar. Aşırı dozdan ölüme giden hikâyelerin başlangıcında hep Beyoğlu, Beyoğlu'nun izbe mekânları var. İçeride 'torbacı' denilen satıcıların cirit attığı barlarda, gece kulüplerinde yıllardır gencecik hayatlar bir bir sönüyor.


Anne ve babası ayrı yaşayan zengin bir ailenin kızı 22 yaşındaki G.A. Uyuşturucu yüzünden Bilgi Üniversitesi'ni 2. sınıfta yarım bıraktı. İki dil biliyor. 8 aydır gördüğü tedavi sayesinde artık uyuşturucu kullanmıyor. Lise yıllarında bu batağa düşen G.A.'nın yaşadıkları pek çok genç için ibret verici bir hikâye. G.A. anne babasının boşanmasından sonra 15 yaşında düştüğü bunalımdan kurtulmak için arkadaşlarının önerisiyle Taksim'deki bir barda ilk kez esrarla tanıştı. Bu sayede anne ve babasına duyduğu öfkeyi bastırdığınısöyleyen G.A., liseyi bitirdikten sonra Bilgi Üniversitesi'ni kazandı.

YAKIŞIKLIYA KANDI
Ancak uyuşturucudan vazgeçemedi. 2. sınıfta okulu yarım bırakmak zorunda kaldı. Annesiyle kaldığı evi de terk etti. 15 yaşından beri uyuşturucu kullanmasına rağmen, annesi ilgisizlikten dolayı bu durumu fark etmiyordu bile. Hikâyenin gerisini G.A. anlatıyor: "Bir kafede çok yakışıklı bir adamla tanıştım. Son model bir arabası ve Beşiktaş'ta lüks bir evi vardı. Bana önce bir baba gibi davrandı çünkü baba eksikliğim vardı. 'Senin mutlu olmanı, iyi olmanı istiyorum' diyordu. Evine gittik. İlk kez orada eroinle tanıştım, orada cinsel ilişkide bulunmuşuz. Ama ben ayılınca fark ettim. Sonra bu adamdan aylarca kopamadım. Adam benimle sevişiyor, canı sıkılınca dövüyor ama yine de birkaç gram eroinle mutlu ediyordu." Ancak artık vücudu titremeye, kriz geçirmeye başlayan G.A. annesinin bu durumu fark etmesini istemediğinden izbe bir otele yerleşti Tarlabaşı'nda: "Orada yaklaşık 2.5 sene kaldım. Param olmadığı için uyuşturucu satıcılığı karşılığında uyuşturucu ihtiyacımı gideriyordum. Daha önce tanıdığım satıcılar beni bu işin başındakilerle tanıştırdılar. Onlardan mal alıp dağıtmaya başladım." G.A. yaşadığı hayattan iğreniyor ama bir türlü çıkış yolu bulamıyordu. Kaldığı izbe otelde bir gün intihara bile teşebbüs etti ancak otel müdürü tarafından son anda kurtarıldı.

TORBACILARA DİKKAT!
G.A. artık İstanbul gece hayatında uyuşturucu satılmayan ve içilmeyen yer kalmadığını belirterek şunları söylüyor: "Peynir ekmek gibi satılıyor. Bu işlerde benim gibi güzel kızlar hep kullanıldı. Etiler, Ulus, Ortaköy, Bebek gibi yerlerde evlerde kokain partileri veriliyor. Beyoğlu, daha çok liseliler takıldığı için dikkat çekiyor." G.A. yaşadıklarını ve gördüklerini anlatırken özellikle torbacılara dikkat çekiyor. Ona göre bu torbacılarla, bar ve gece kulübü gibi mekânların işletmecileri ortaklaşa çalışıyor: "Bilinen barlarda 'torbacı' denilen satıcılar vardır. Mekân sahipleri bunları bilerek içeri sokuyor. Çünkü bara gelen müşteri torbacı olmazsa başka bir mekâna doğru yol alır. Bu da bar sahibinin daha az para kazanması demektir. Yani torbacıyla işletmeci bir anlamda ortak çalışıyor. Büyük konserlerin yapıldığı ormanlık bir alan, gençler arasında çok popüler olan ve her yıl yapılan büyük bir rock festivali ile Taksim'deki hemen her mekânda uyuşturucu var."

Yavuz RENÇBERLER - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Hülya'dan aşk itirafı: Evet, ilgi alanımda
 Tecavüzcüyü aile yakaladı
 Dalgıç avukat dalış firmalarını yakaladı
 "Said Nursi'nin mezarı Davraz'da"
 Bu yıl kupayı 'Ada' istiyor
 Havlayan köpeği tabancayla vurdu
 Tokat'ta da bir vahşet yaşandı
 Silopi'de linç girişimi
 13 yaşındaki çocuğu cips vermedi diye arkadaşları bıçakladı
 Mehmet Günsur'den sürpriz düğün
 Öldürülmeseydi ablasına hayat verecekti
 Karadeniz konserlerini seller götürdü!
 Candan'ın repertuarını hayranları belirleyecek
 Organlarıyla 4 kişi kurtardı
 'Timsahın anasını ağlatırım'
 Amasya, böyle düğün görmedi
 James Brown ve Guns N'Roses rüzgarı
 Kezzaplı kapkaç yalan çıktı
REHA MUHTAR
Binlerce dansöz var...
Yaz geldi, hayat hareketlendi...
EMRE AKÖZ
Eksik etek... Eksik akıl!
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.
HINCAL ULUÇ
Büyük bir kariyere acıklı final!..
Dünya...
Bolluk içinde yokluk
Bolluk içinde yokluk
Galatasaray'ın kurmayları Riva'dan umudu kesti. Seyrantepe'de...
Okan'a karşı imza kampanyası
Okan'a karşı imza kampanyası
Okan Buruk transferine karşı olan bazı üyelerin, olağanüstü genel...
Gizlilik nedeni güvenlik
Erdoğan'ın Danışmanı Davutoğlu, Meşal ile görüşmesinin gizlenmesiyle...
Nâzım'ın vasiyeti ağlattı
Arınç, Nâzım Hikmet'in "Vasiyet" şiirini gözleri dolarak okudu ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu