kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bolluk içinde yokluk

Galatasaray'ın kurmayları Riva'dan umudu kesti. Seyrantepe'de inşaatın başlaması yılbaşını bulacak ve buradan para da gelmeyecek. Florya'daki arazi yavaş yavaş gündeme oturuyor.

Galatasaray'ın 140 milyon $'ı bulan toplam borç yükünün yarattığı ekonomik darboğazdan çıkış için en büyük kozu eldeki gayrımenkullerdi. Bunların da başında Riva'daki arazi geliyordu. Ayrıca Seyrantepe'de Galatasaray'ın stat yapması için verilen arazi de atılacak önemli adımlar için ciddi bir kozdu. Özellikle son kongre ve ardından Riva için yönetime verilen yetki sonrası camia bu konularda ciddi beklentiler içine girmişti. Ancak iki cephede de bir türlü beklenen gelişmeler yaşanmadı.

RiVA: TOKi VAZGEÇTi

Riva hakkındaki son iddialar camiayı üzecek cinsten. G.Saray yönetimi, arazide imar izninin %25'e çıkarılmasını beklerken geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir imar planı hazırlığı içinde olduğu bildirildi. 1/100.000 ölçekli bu yeni planda aralarında G.Saray'ın Riva arazisinin de bulunduğu birçok alan yeniden değerlendirilecek. Söz konusu arazinin önemli bir bölümünün yeşil alan olabileceği konuşuluyor. Dolayısıyla G.Saray yönetiminin imar izninin yükselmesini beklerken ciddi bir kayıpla karşılaşması söz konusu. Bu gelişmeye sadece bir kulübe maddi menfaat sağlayacak bir çalışma içinde olmanın endişesiyle TOKİ'nin Riva'dan çekilmesi eklendi. Riva Projesi artık ancak özel kuruluşlarla hayata geçirilebilir.

SEYRANTEPE: ÇOK DÜĞÜM VAR
G.Saray'a spor tesisleri yapmak üzere 2004 yılında 30 seneliğine irtifak hakkı tahsis edilen Seyrantepe'deki 384 dönümlük arazideki gelişmeler Riva'ya göre daha olumlu. Yıllardır hayalleri süsleyen stat yapılacak gibi, ama arazinin irtifak hakkıyla ciddi maddi gelir elde etme düşüncesi rüyalarda kalacak. G.Saray yönetiminin Seyrantepe ile ilgili birçok devlet kurumuyla temasları ve yapılan toplantılar sonunda yeni stadı TOKİ'nin yapmasında prensip anlaşmasına varıldı. Ancak tahsis edilen arazi bu süreçte 120 dönüme düştü. Kalan 264 dönüm Sağlık Bakanlığı'na geçti. Buraya da hastane yapılacak. G.Saray ayrıca 2046'ya kadar kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı'ndan da çıkacak.

BAKANLIKLAR ARASINDA KALDI
Seyrantepe arazisi bakanlıklar arasına sıkışmış durumda. Yeni stadın, kulübe ayrılan 120 dönümlük bölümün sadece 88 dönümü üzerinde yükseleceği sızan haberler arasında. İddialara göre; geriye kalan 32 dönüm imza aşamasını kilitliyor. İşin içinde Sami Yen'in bulunması nedeniyle GSGM, hastane nedeniyle Sağlık Bakanlığı görüşmelerde taraf sayısını arttırıyor ve işlemler uzuyor. Önceki yönetimde bu işleri takip eden ve şu anda başkan Canaydın'ın danışmanı olan Refik Arkan, durumu şöyle özetledi: "Devlet Bakanı Sayın Şahin ile görüştük. Artık önceliğimiz Seyrantepe. Haftaya Ankara'da yine toplantı yapılacak. Bu işlemin 5-6 tane bacağı var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, GSGM, Maliye Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı gibi... Tahminim, hepsini yılbaşına kadar bitirir ve yeni yıldan önce en azından stat için hafriyata başlanır."

FLORYA: DİVAN SICAK BAKMIYOR
Arkan'ın "Önceliğimiz Seyrantepe" ifadesini, Başkan Yardımcısı Polat'ın geçen ay Divan Kurulu'nda söyledikleriyle birleştirince G.Saray'ın kurmaylarının Riva'dan artık çok da umutlu olmadıkları sonucu çıkıyor. Divan'da "Riva'dan 150 milyon dolar gelir beklendiği söyleniyor. Bu rakam hayal. Gerçeklere dayanarak karar vermeliyiz. Birçok üyeden eleştiri alacağımızı biliyorum. Vücudu kurtarmak için parmağı, eli feda etmeliyiz. Borçların faiz çarkını durduramazsak gelecek 150 milyon dolar da borçların kapatılmasına yetmez" açıklamasını yapan Polat, Florya için de "Buradan 300 milyon dolar gelir elde edebiliriz. Daha önce yönetimdeyken de 'Metrekaresi 3 bin dolar olan yerde antrenman yapacak kadar zengin değiliz' görüşünü dile getirmiştim" demişti. Polat, Divan'daki açıklamasından iki gün sonra "Florya'yı satmaktan bahsetmedim. G.Saray'ın zenginliğini anlatmak istedim" dese de camiada Florya arazisi için tartışmaları başlattı bile.. Sonuçta; Florya arazisi de "Sadece spor tesisleri yapılması" şartıyla G.Saray'a verilmişti ama Riva'dan çok daha hızlı nakte çevrilebilme özelliğine sahip. Bu konuda başta Divan olmak üzere üyelerin ikna edilmesi hiç kolay değil ama yönetim "zemin yaratma" çalışmaları için düğmeye basmış görünüyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Okan'a karşı imza kampanyası
 Tomas Gravesen bugün bitebilir
 Spon-sol aranıyor
 Buzlu havuzu ısıttılar
 'Daum'u konuşmam bile'
 Zico'suz 7 attılar!
 Eriyişin belgesi
 Juventus'a hücum!
 Lazaroni şaşırttı: Szymkowiak gitsin
 Yine dediğini yaptırdı
 Alpella ile devam
 Ülker anlaşması dün imzalandı
 13 yıllık rekor tarih oldu
 Tomas: Bu sezon daha zor geçecek
 Şampiyonun vedası
 Cimbom'un borcu 267 milyon YTL!
 Klinsi'nin yerine Löw
 "Ronaldo gidemez"
 Ev sahibinin günü
 Yunanistan'a af çıktı Kayseri yarın yolcu
 Günün içinden 1
 Günün içinden 2
VEDAT BAYRAM
Şike komisyonu
Turkcell Süper Lig'in bitimiyle...
Paşa'nın telefonunu dinleyenler kim?
Paşa'nın telefonunu dinleyenler kim?
Genelkurmay, Taşkesen Paşa'nın telefonlarının Genelkurmay İstihbaratı...
Puanlar değil, kaçıncı sırada olduğunuz önemli
Puanlar değil, kaçıncı sırada olduğunuz önemli
Okul tercihlerini yaparken geçen yıl kaç puandan öğrenci alındığı...
Bir yıl seks yapmayacak
Bir yıl seks yapmayacak
Hilton otellerinin seksi varisi Paris Hilton, bir yıl boyunca seks...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu