kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vakıf üniversiteleri yüzde 5-28 arasında zamlandı

Vakıf üniversitelerinin çoğunluğu, 2006-2007 akademik yılı ücretlerine yüzde 5-28 arasında değişen oranlarda zam yaptı.

Vakıf üniversitelerinin 2006-2007 eğitim-öğretim yılı ücretleri, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayınlandı. Bilkent Üniversitesinde geçen yılın ücreti sabit tutulurken, bazı üniversitelerde geçen yıl ABD doları cinsinden belirlenen fiyatlar YTL'ye çevrildiği için küçük miktarlarda artış veya düşüşler oldu. Vakıf üniversitelerinin çoğunluğu, ücretlerini yüzde 5-28 arasındadeğişen oranlarda artırdı.


Üniversitelerin tıp, diş hekimliği, mühendislik ve mimarlık gibi bölümlerinin fiyatları diğerlerine göre daha yüksek. Vakıf üniversiteleri arasındaki en pahalı fakülte, 29 bin YTL ile Yeditepe Üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesi oldu. Bu fakültenin geçen yılki ücreti de 26 bin 500 YTL idi.

Üniversitelerin 2006-2007 akademik yılı ücretleri şöyle:

Bahçeşehir Üniversitesi: İngilizce hazırlık ve tüm lisans programları KDV hariç 13 bin 500 YTL. Banka ile kredi sözleşmesi yapılması halinde 9 eşit taksitte toplam 14 bin 500 YTL ödenecek. Meslek Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulunun İngilizce hazırlık programı 6 bin 750 YTL. Bankayla kredi sözleşmesi yapılması halinde ise 9 eşit taksitte toplam 7 bin 250 YTL.

Başkent Üniversitesi: Tıp, Diş Hekimliği ve Mühendislik fakülteleri yıllık KDV dahil 15 bin YTL, İngilizce hazırlık 12 bin YTL.
Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti ikinci yarıyıl başında ödenecek. Öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış ile sınırlı tutulacak.

Bilkent Üniversitesi: Bütün bölümler ve programlar yıllık KDV dahil 14 bin 40 YTL. Ücretin ilk yarısı üniversiteye kayıt sırasında, ikinci yarısı ikinci yarıyıl başında ders kayıtları sırasında ödenecek.

Çağ Üniversitesi: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfları KDV hariç yıllık ücret 10 bin 950 YTL, meslek yüksekokulu programları 5 bin 475 YTL. Ücretler, taksitler halinde kredi kartıyla tahsil edilecek.

İstanbul Bilim Üniversitesi: Tıp fakültesi KDV hariç 12 bin 500 ABD Doları, Florance Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu için3 bin ABD Doları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için 2 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL. Ücreti, kayıt yapıldığı günkü kur üzerinden hesaplanacak ve 4 eşittaksitte ödenecek. İlk taksit kesin kayıt sırasında, kalanlar güz yarıyılı sonunda tamamlanacak.

Çankaya Üniversitesi: Tüm bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlıksınıfı için KDV hariç 10 bin 200 YTL. Ücretin yarısı öğretim yılı başında kayıt sırasında, kalanı ikinciyarıyıl başında kayıt sırasında ödenecek.

Doğuş Üniversitesi: İngilizce lisans programları KDV dahil 14 bin 940 YTL, Türkçe lisans programları 13 bin 620 YTL, İngilizce hazırlık sınıfı 12 bin 360 YTL. Öğretim ücreti 3'ü güz, 3'ü bahar yarıyılında olmak üzere toplam 6eşit taksitte ödenecek. İlk taksit kesin kayıt sırasında, kalanı Rektörlükçe ilan edilen tarihlerde alınacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi: Tüm fakülteler, meslek yüksekokuluna bağlı tüm programlar ve İngilizce hazırlık programı KDV dahil 16 bin 650 YTL. Ödeme 10 eşit taksitte yapılacak. Peşin ödemede yüzde 10.21 indirim uygulanacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi: Mühendislik ve mimarlık fakülteleri KDV dahil 15 bin 147 YTL, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi 14 bin 850 YTL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve İngilizce hazırlık sınıfları 14 bin 256 YTL, meslek yüksekokullarının bütün programları (İkinci öğretim hariç) 8 bin 316 YTL.

Kadir Has Üniversitesi: İngilizce hazırlık sınıfı, Fen Edebiyat veİletişim fakülteleri KDV hariç 12 bin YTL, Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri 14 bin YTL, Hukuk Fakültesi 15 bin YTL, meslek yüksekokulu programları 6 bin YTL. Ödemenin 4'te 1'i peşin, kalanı 6 taksit yapılacak. Peşin ödemede yüzde 8 indirim uygulanacak.

Yeditepe Üniversitesi: Diş Hekimliği KDV dahil 29 bin YTL, Tıp Fakültesi 23 bin 500 YTL, Mühendislik, Mimarlık, Eczacılık fakülteleri18 bin YTL, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Ticari Bilimler ve Hukuk fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulu ve yabancı dil hazırlık programları 15 bin YTL, Eğitim Fakültesi 10 bin YTL. Ücret, 4'te 1'i peşin olmak üzere 6 taksitte ödenecek.

Atılım Üniversitesi: Tüm bölümler ve hazırlık sınıfı KDV dahil 8 bin 500 ABD Doları karşılığı YTL. Ücretin ilk yarısı ilk kayıt sırasında, kalanı ikinci yarı yıl başlamadan akademik takvimde belirtilen tarihler arasında, o günkü kurüzerinden ödenecek. Kur en fazla 1.647 YTL olarak esas alınacak.

Beykent Üniversitesi: Yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 10 bin400 YTL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokuluna bağlı tüm bölümler 11 bin 550 YTL, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bağlı Sinema-TV 12 bin 650 YTL, meslek yüksekokulu 4 bin 540 YTL. Ödemeler 10 eşit taksitte yapılacak. Peşin ödemede yüzde 5 indirimuygulanacak.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi: Tüm bölümler ve programlarKDV dahil 14 bin YTL. Ücret iki taksitte, dönem başlarında ödenecek.

Haliç Üniversitesi: Hemşirelik Yüksekokulu KDV dahil 5 bin 500 YTL, İngilizce hazırlık 9 bin YTL, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 10 bin YTL; Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, İşletme (Türkçe) veTurizm İşletmeciliği KDV dahil 12 bin YTL, Mütercim-Tercümanlık 11 binYTL, Mimarlık, İşletme (İngilizce) ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik KDV dahil 13 bin YTL, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği KDV dahil 14 bin YTL. Ödemeler 6 eşit taksitte yapılabilecek. Eğitim-öğretim ücretinde yapılabilecek yıllık artışlarda enflasyon oranları dikkate alınacak.

Işık Üniversitesi: Tüm bölümler KDV hariç 14 bin 800 YTL. Ücretin yarısı güz, kalanı bahar döneminde kayıt sırasında ödenecek.

Koç Üniversitesi: Tüm programlar KDV dahil 20 bin 500 YTL. Ücretler iki taksitte ödenecek.

Maltepe Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 21 bin 384 YTL, Hukuk, Fen-Edebiyat, Mühendislik, Mimarlık, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri ile hazırlık sınıfları 15 bin 681 YTL, Eğitim ve Güzel Sanatlar fakülteleri 12 bin 830 YTL. Sonraki yıllarda eğitim ücretine yapılacak artışlar enflasyon oranındaki artışın yüzde 15'i geçmemesi halinde azami yüzde 10 olacak.

Sabancı Üniversitesi: Tüm programlar KDV dahil 20 bin 500 YTL. Ücretin yarısı ilk, kalanı ikinci dönem kayıtları sırasında alınacak. 2006-2007 akademik yılında üniversite yönetimi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde yapılacak banka sözleşmesiyle öğrenimücreti ödemelerinde ilk 3'ü birinci dönem, kalanı ikinci dönem olmak üzere 6 eşit taksit olanağı sağlanacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi: Tüm lisans programları KDV hariç 6 bin750 ABD Doları karşılığı YTL. Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, kalanı ikinci yarıyıl başında kayıtlar sırasında o günkü Merkez Bankası efektif satış kuru hesaplanacak ödenecek.

Fatih Üniversitesi: Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İngilizce eğitim veren bölümleri KDV dahil 7 bin 950 ABD Doları, Türkçe eğitim veren bölümleri ile tüm lisans programlarının hazırlık sınıfları 6 bin 950 ABD Doları, Fen Edebiyat Fakültesi 5 bin 500 ABD Doları meslek yüksekokulları 3 bin 500 ABD doları karşılığı YTL. Ücret 8 eşit taksitte tahsil edilecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi: Lisans programları ve lisans hazırlık sınıfları KDV dahil 10 bin YTL, Meslek Yüksekokulu ve ön lisans hazırlık sınıfları 6 bin YTL. Lisans programlarının ücreti 6, ön lisans programlarının ücreti 9 taksitte ödenebilecek.

Ufuk Üniversitesi: Tıp Fakültesi KDV dahil 11 bin YTL, diğer fakülteler ile İngilizce hazırlık 10 bin YTL. Ücretin yarısı kesin kayıt sırasında, kalanı ikinci yarıyıl başında kayıt sırasında ödenecek.

Yaşar Üniversitesi: Tüm fakülteler ve İngilizce hazırlık sınıfı KDV dahil 9 bin 400 YTL, Meslek Yüksekokulu 6 bin 500 YTL. Ücret, ilki kesin kayıt sırasında olmak üzere toplam 4 taksitte ödenecek.

Okan Üniversitesi: Tüm lisans programları ve hazırlık sınıfı KDV hariç 11 bin 950 YTL.

Ücretin 4'te 1'i peşin, kalanı 3 eşit taksitte ödenecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Üniversite kontenjanları belirlendi
 'Karun' hırsızlarına 25 yıl istendi
 WWF'den Akdeniz ülkelerine "kuraklık" uyarısı
 Bitlis'te askeri araç mayına çarptı: 5 şehit, 4 yaralı
 Paşa'nın telefonunu dinleyenler kim?
 Puanlar değil, kaçıncı sırada olduğunuz önemli
 'Türbanı korumak için örgüt kurdular'
 Milli Eğitim Müdürü'ne 'kızak' atama
 Atabeyler'in hedefi darbeydi
 Çörtoğlu'nun arabasındaki kan
 Terör örgütü PKK Bağdat'ta büro açtı
ERGUN BABAHAN
Meclis'teki gizli anlaşma
Türkiye'de yolsuzluk iddiaları...
MEHMET BARLAS
Kimsenin kriz üretmek gibi bir lüksü...
FATİH ALTAYLI
Açıklayın lütfen
Başbakan Tayyip Erdoğan, NTV...
ERDAL ŞAFAK
AB'nin kilidi: BTC
ABD eski Başkanı Bill...
İsrail Lübnan'a girdi
İkinci cephe açıldı... Hamas militanlarından sonra, bu kez de...
'Bu savaş ilanıdır, acı bir karşılık vereceğiz'
İsrail Başbakanı Olmert, askerlerin kaçırılmasının teröristlerin...
Bolluk içinde yokluk
Bolluk içinde yokluk
Galatasaray'ın kurmayları Riva'dan umudu kesti. Seyrantepe'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu