kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Temmuz ayını programladım
Temmuz ayını programladım
Ücretsiz festival
16 Temmuz'da buluşalım

Temmuz ayını programladım


Önümüzde müzik açısından dopdolu bir ay var. Arif Mardin'le çalışan Raul Midon, efsane rockçılar; Guns n'Roses ve Whitesnake, Parkorman'da ücretsiz festival ve Paul Weller konseri... Bu yazıyı okumadan temmuz ayı programınızı yapmayın
Bir iki haftadır size hiçbir şey önermediğimi fark ettim. Nedeni herhalde vaktimi dergiyle geçiriyor olmam ve yaptığım en önemli etkinliğin (Roger Waters dışında) gittiğim eski festivallerin afişlerine bakmak olması. Sadede geleyim önümüzdeki günler bir hayli hareketli geçecek. Kendime yoğun bir program yaptım. Sayfayı kesip cebinize koyun, size de lazım olur.

Sıradan başlayalım;
Raul Midon 7-8

Temmuz 5-16 Temmuz arasında 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali var. Geçen hafta hayatını kaybeden müzik adamı Arif Mardin'in üzerinde çalıştığı son büyük yetenek, Raul Midon'du. State of Mind isimli ikinci albümü EMI'dan yayınlandı. 7-8 Temmuz tarihlerinde İstanbul Jazz Center'daki (Kerem Görsev'in işlettiği, Garanti'nin sposnor olduğu Ortaköy'de samimi bir caz bar burası) konsere gitmeden mutlaka bu albümü de dinleyin derim. Midon, Stevie Wonder'ın protege'si olarak tanındı. O da Wonder gibi görmüyor ve inanılmaz yetenekli biri. Bence bu konser süper olacak, kaçırmayın.

Guns n' Roses, 12 Temmuz
Vallahi fazla söze gerek yok, 12 Temmuz'da Kuruçeşme Arena'ya geliyorlar. Oradayım, hatta lokasyon veriyorum. En önde, deniz tarafındayım. Axl şu sıra dünyada yeniden yükselen bir kişilik ve bence önümüzdeki yıllarda çok çok daha iyi olacak. Anlayacağınız geri döndü. Grupta Dizzy Reed, Tommy Stinson, Robin Finck, Brian 'Brain' Mantia ve Richard Fortus var. Gördüğünüz gibi Slash, Izzy, Duff ve Matt ya da Adler yok. Olsun o da olur.

Paul Weller, 13 Temmuz
13 Temmuz'daki (perşembe) Paul Weller'ı kaçıracağımı sanmıyorum. Şu an ortalığı tozu dumana katmıyor ama bu İstanbul'da son zamanların en güzel konserlerinden biri olacak. Eğer bir fikriniz yoksa internete girin ve yasal bir siteden eski grupları The Jam ve Style Council (Weller'ın iki eski grubu) şarkılarını arayın. Ya da boş verin dijitali mijitali, size tavsiyem delikanlı gibi Heliocentric albümünü alın ve dinleyin.

Whitesnake, 28 Temmuz
Gideceğim, göreceğim. Evet orada olacağım. Bir haftadır her gün düzenli olarak DVD'sini izleyip hazırlık yapıyorum. Size de tavsiye ederim. David Coverdale, Tommy Aldridge, Doug Aldrich, Reb Beach, Timothy Drury Bunlar yaşayan en iyi rock müzisyenleri arasında. Yalnız bunun müzelik adamların konseri olacağını düşünen yanılır. "Ben rock dinliyorum," deyip de bu konsere gitmeyen fena halde yanılır, benden söylemesi.

Paul Anka'nın cover albümü şahane...
Rock Swings
İyi bir şarkı, güzel bir melodi, anlamlı şarkı sözler hiçbir zaman değerini yitirmez. Zamana, trendlere ve tarzlara yenilmez. Eğer bu saptamayı kabul etmek için bir kanıt arıyorsanız buldunuz. Paul Anka, pop ve rock âlemlerinin en harika parçalarını kendi tarzı ve yorumuyla Amerikan klasikleri tarzında yorumluyor. Buna cover demek eksik olacak. Daha ziyade şarkıları alıp bileşenlerine ayırıp kendilerine göre yeniden birleştirmişler. Soundgarden'dan Black Hole Sun'ı, The Cure'dan Love Cats'i, Billy Idol'dan Eyes Without a Face'i burada gerçekten eğlenceli yorumlarla bulabilirsiniz. Diğer parçaları keşfetme zevkini size bırakıyorum. Bir de Smells Like Teen Spirit var bu albümde... Müslüm Gürses'in Aşk Tesadüfleri Sever albümünü bilirsiniz. Bu albüm de aynı konseptte. Yalnız kabul etmek lazım ki Anka işi acayip iyi kotarmış. Tesadüflere yer bırakmamış.

MEHMET TEZ

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 Türkbükü'nde İtalyan şöleni
 7 gün 7 gece
 dvd ekranı
 Tatilden 'kıllanan adam' notları
 James Brown mı, Guns mı?
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 dvd ekranı
 Haftanın Filmleri
 Uzay Yolu sürecek, Atılgan daima uçacak
 dvd ekranı
 Roger Waters'da taşkınlık yaptım
 Geleceğe hoş geldiniz
 Dışarı çıkmadan önce
 Zamanla yarış
 7 gün 7 gece
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Son şok kerem
Sıkıntılı günler geçiren Basketbol A Milli Takımı'nda sakatlığı ciddi...
Belçika-Fransa finali
Belçika-Fransa finali
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda bayanlarda finalin adı kondu:...
Valilik yemeğinde alkol servisi krizi
Valilikçe Topkapı Sarayı'ndaki Konyalı'da düzenlenen yemekte alkol...
İlk resmi bekâr annenin oğlu 14 yaşında
Türkiye'nin ilk resmi bekâr annesi Lale Gerger... Evli bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.