kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uzay Yolu sürecek, Atılgan daima uçacak
Uzay Yolu sürecek, Atılgan daima uçacak
Uzay Yolu filmleri

Uzay Yolu sürecek, Atılgan daima uçacak

60'lı yıllardan bugüne kadar süren dizi Uzay Yolu, sona erdi. Dizinin fanatikleri TV'de istediklerini alamayınca dizinin devamını çekmeye karar verdiler. Farklı kesimlerden birçok fanatik, makyöz, oyuncu ya da yönetmen olarak çalışıyor
Öyle diziler vardır ki gösterim saatlerinde sokaklar boşalır. Herkes TV başındadır. Eskilerden Dallas, Charlie'nin Melekleri gibi; yenilerden Kurtlar Vadisi, Aliye gibi. Bir de 30-40 yıl süren, sürdürülen diziler vardır. Genel olarak tüm dizilerin fanatikleri dizinin geleceğini de ciddi ölçüde belirler; forumlarla ya da medyayı kullanarak... Çoğunluğun sesi, yapımcılara mutmaka ulaşır ve zaten hedef kitle konuşuyordur; dinlemek şarttır. Dünyada geçen yıl biten, ancak bizim televizyonlarımızda gecikmeli gösterime girip yeni yeni tükenen diziler var. Alias ve CSI: Miami gibi... Alias'ın başrol oyuncusu hamile kaldığı için dizinin bitirilmek zorunda kaldığı söylentileri dizinin fanatiklerini oldukça kızdırmıştı. Yapılan uzun süreli sözleşmelerle dizilerin geleceği oyuncuların sürekliliği ile ilgili yaptırımlar getiriyor. Bazı oyuncular ise diziden ayrılmak istediklerinde dizideki karakter ölüveriyor!

ATILGAN HEP UÇACAK
Uzun yılların en çok sevilen dizilerinden biri de 1965 yılında ilk bölümü çekilen Star Trek. Yani, Kaptan Kirk ve ekibinin, uzay gemisi Atılgan'daki maceralarını anlatan Uzay Yolu. Sadece filmleriyle toplam 1 milyar dolardan fazla gişe geliri elde eden Uzay Yolu'nun dizisi, oyuncu kadrosuyla, kullanılan teknolojilerle kendini sürekli yenileyerek uzun yıllar devam etti. Bilim kurgu türü seven sevmeyen herkese hitap etmesini bilen, içeriği ile insan ilişkelerine, inançlara, sosyal formlara başka bir bakış açısıyla değinen, kendine has bir felsefesi olan dizinin bir süre önce sonsuza dek karanlığa gömülmesi ise fanatiklerini oldukça üzdü. Öyle ki 20 kadar sadık fanatik, 6 bin dolarlık dijital bir kamera ile kendi prodüksiyonları olan Star Terk Farragut'u çekmeye karar verdiler. Fanatiklerden oluşan oyuncu kadrosunu Paul Sieber yönetiyor. Star Trek Farragut'un senaristi ve yönetmeni olan Sieber, 40 yaşında bir mühendis. Dizide oynayanlardan biri 46 yaşında bir kadın: Sally Artulari. Sally dizi içih ağır göz makyajlarına, platformlu botlara katlanmaktan oldukça memnun. Klingon rolü oynayan Sally, agresif bir tür olan Klingonları "gerçek" bulduğu için çok sevdiğini belirtiyor. Makyöz ve kostüm tasarımcısı Amy Sepan'ın da dizide ayrıca rolü var. 1960'larda başlayan ve 90'larda bile yeni fanatikler edinen Uzay Yolu dizisi, şimdi internetten download edilebiliyor. Zamanla görüntü kalitesi de artırılan Star Trek, fanatiklerince sahip çıkılan ve bitmesi kabul edilemeyen özel bir dizi olarak sinema tarihindeki yerini güçlendirdi. Bu arada dizinin yeni filmi de çekiliyor. Filmde, öykünün en başına dönülerek, Kaptan Kirk ile Mister Spock'ın Yıldız Filosu Akademisi'nde ilk karşılaşmaları ve uzay gemisiyle ilk yolculuklarına çıkmaları anlatılacak. Uzay Yolu serisinin 11'inci filmini, Görevimiz Tehlike serisiyle tanınan J.J. Abrams yönetecek. Paramount Pictures'ın filminde yapımcılığı da üstlenecek olan Abrams, filmin 2008 yılında izleyiciyle buluşmasını planlıyor. Senaryo ise Alex Kurtzman ve Roberto Orci'den oluşan ekip tarafından kaleme alınacak.
DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 Türkbükü'nde İtalyan şöleni
 7 gün 7 gece
 dvd ekranı
 Tatilden 'kıllanan adam' notları
 James Brown mı, Guns mı?
 Temmuz ayını programladım
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 dvd ekranı
 Haftanın Filmleri
 dvd ekranı
 Roger Waters'da taşkınlık yaptım
 Geleceğe hoş geldiniz
 Dışarı çıkmadan önce
 Zamanla yarış
 7 gün 7 gece
 Dışarı çıkmadan önce
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Son şok kerem
Sıkıntılı günler geçiren Basketbol A Milli Takımı'nda sakatlığı ciddi...
Belçika-Fransa finali
Belçika-Fransa finali
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda bayanlarda finalin adı kondu:...
Valilik yemeğinde alkol servisi krizi
Valilikçe Topkapı Sarayı'ndaki Konyalı'da düzenlenen yemekte alkol...
İlk resmi bekâr annenin oğlu 14 yaşında
Türkiye'nin ilk resmi bekâr annesi Lale Gerger... Evli bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.