kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sengul Baliksirti @ SABAH
 

Ne yapayım? Türkiye'ye hiç gelmeyeyim mi?

Bodrum Türkbükü'nde Ship A Hoy'da güzel bir akşam yemeğindeyiz. Gece güzel, etraf cıvıl cıvıl, insanlar dans ediyor. Etrafı izlerken genç bir kadının kucağında en az sahibi kadar meşhur olan o minik köpeği, Süreyya Yalçın'ın Isabelle'ini görüyoruz. Anlaşılan Isabelle gece hayatına çok alışmış. Bir gece önce de Güverte'de sahne alan Ferhat Göçer'i izlemeye(!) gelmişti... Hayretler içinde bakmıştım. 'Böyle bir ortamda, üstelik en ön masada bir köpeğin ne işi var?' diye. Neyse... Birazdan iskeleye bir zodyak yanaştı İsabelle'i götürmek için. Tam önümüzden geçerken masadaki arkadaşlar sevmek için ellerine aldılar. Ama Isabelle yorgun olduğu için (bizzat onu almaya gelen kaptan söyledi) vakit geçirmeden açıkta demirli olan tekneye gitmek zorundaydı. Isabelle'den sonra konu birden değişti. Bakıcısı, gece hayatı, Ship A Hoy'dan tekneye götürülmesine karar verilmesi, onu almak için bir zodyağın iskeleye yanaşması derken, kendimizi müthiş bir gırgırın içinde bulduk. Ben de Isabelle'in bir gece önce Ferhat Göçer'i en ön masadan izlediğini söyleyince, tam koptu masadakiler. Sonra gündüz Isabelle'e kurşun döktürüldüğünü söyledi biri. Güler misiniz, ağlar mısınız... Tam kara mizah!

SANIRIM KORKTULAR
Bir yanda karanlıkta kalmış Türkiye, öte yanda Isabelle... (Ege'deki elektrik kesintisinden dolayı terör saldırısı olabilir mi, gibi yorumlar yapılıyor. O saatte henüz hiçbir şey belli değil çünkü...) Gazetecilik öyle bir meslek ki, tatil falan dinlemiyor. Gece yarısı, Kenan Erçetingöz, Şenay Düdek ve ben, Süreyya ile Kerem'i masamıza davet ettik. Nedir bu durumlar, bu nasıl bir hayattır, öğrenelim istedik. Sanırım önce korktu çocuklar. Eminim içlerinden; 'Muhabir arkadaşlardan sonra bir de müdürleri çıktı karşımıza, eyvah ne yapacağız?' demişlerdir. Gergindiler... Çünkü sürekli magazin gündeminde olmak ikisini de yormuş, biraz da korkutmaya başlamış. Her gün birbirinden havalı fotoğraflarıyla bu sayfalarda gördüğünüz o alımlı genç kadın kendini anlatırken, yaşının küçük kızı oldu karşımızda. İşte o an anladım onu. Kenan, Şenay ve benden sorular ardı ardına gelince, o da her şeyi anlattı. Ama niçin bu denli popüler olduğunu, niçin her gün fotoğrafının çekildiğini anlayamıyordu. Bu ilgi bunaltmış onları. "Kendimi gazetelerde görmeyi seviyorum ama hakkımda çok fazla yanlış haber çıkıyor. Bunlar bizi de, ailelerimizi de üzüyor" dedi. Bir mağazadan 250 bin dolarlık alışveriş yaptığı haberlerine çok canı sıkılmış. "Aylık harcaman ne kadar Süreyya?" diye sordum, "Tamam, benim param var ama o para benim ve doğacak çocuklarımın geleceği. Akıllı harcamak durumundayım. Bana Amerika'ya ayda 10 bin dolar gönderiliyor. Kerem'e de kendi ailesi gönderiyor. Bu parayla hem geçiniyoruz, hem Kerem'in okul masraflarını karşılıyoruz. Diyelim ki, bir ay limitimizi aştık. Sonraki ay daha az para harcıyoruz" cevabını verdi.

HER ŞEYİM ELEŞTİRİLİYOR
Hesapsız para harcıyormuş gibi algılanan, "Niçin hep bunlardan söz ediliyor? Ben beş dil biliyorum. İhtiyaç sahibi insanlara yardım ediyorum. Bunları kimse bilmiyor" diyen Süreyya'dan anlatmasını istedim... "İhtiyaç sahibi olanların eğitimleri için yardımda bulunuyorum. Türkiye'ye gelince Bakırköy'deki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gidiyorum. Oradaki hastaların ihtiyaçları olan şeyleri götürüyorum. Ama bunları anlatmayı sevmiyorum. Her yaptığım eleştiriliyor. Ben, benim yaşımdaki genç kızların yaşadığından farklı ne yaşıyorum ki?.. Tamam, frapan giyinmeyi seviyorum ama bu bir suç mu? Öyle abartılı bir hayatımız varmış gibi yansıtılıyoruz ki, korkmaya başladım. Yolda yürürken insanlar ya laf atarsa ya saldırırsa diye korkuyorum. Eğer bunlar bitecekse, üç yıl Türkiye'ye gelmemeye razıyım. Ama ailelerimiz burada, arkadaşlarımız burada, biz de burayı seviyoruz" derken o öylesine doluydu ki, bunları anlatırken ağlamaya başladı... "Ne yapalım Amerika vatandaşı mı olalım, ülkemize hiç mi gelmeyelim?" dedi. Kerem'se eşine sarılıp onu sakinleştirmeye çalıştı. 21 ve 23 yaşlarında olan, gençliklerini doyasıya yaşamak isteyen bu çifti anlamaya çalıştım. İnsanın kendini her gün gazetelerde görmesi pek de kolay bir şey değil. Üstelik bunu ne kadar sevse de... Nitekim onların yaşadığı da bu. Bunu seviyorlar ama sanırım dozunu iyi ayarlayamıyorlar. Bunu nasıl yapacaklarını da kuşkusuz en iyi onlar bilir. (Bence işe, Isabelle'in sosyal hayatının temposunu düşürmekle başlayabilirler...)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hiç büyümeyen çocuklar!   / 30-06-2006
 Hülya Avşar ile neler konuştuk?   / 27-06-2006
 Yılların ezikliği böyle çıkar   / 23-06-2006
 Tutunamayanlar!   / 20-06-2006
 Hayatın dili ile kalbin dili aynı şeyi söylemedi   / 16-06-2006
 Ajda Pekkan ve Ajda...   / 13-06-2006
 Beni yak, kendini yak her şeyi yak!   / 09-06-2006
 30 yıldır bitmek bilmeyen sevda   / 07-06-2006
 Ya ödülü başkası alırsa!   / 06-06-2006
 Aşkı yaşamadan aşık gibi olmak   / 02-06-2006
HAKAN & UTKU
Bomba transfer haberleri
* Beşiktaş'ın büyük umutlarla...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Ne yapayım? Türkiye'ye hiç gelmeyeyim mi?
Bodrum...
Hayatımızdaki en büyük değişiklik sevenlerimiz
Hayatımızdaki en büyük değişiklik sevenlerimiz
İlk albümlerini bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce çıkaran...
'Ver Dudağını Al Dilini' ile şaşırttı
'Ver Dudağını Al Dilini' ile şaşırttı
80'lerin sevilen sesi Ali Rıza Binboğa: "İnsanlar her dudak ve dil...
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu,...
Puanınızı siz hesaplayın
1 milyon 537 bini aşkın adayın yarıştığı ÖSS'nin sonuçları 15...
Dünya Anıtlar Fonu'nun koruma altına aldığı 100 anıt 2006 listesi
Ölmeden önce bu yerlere gidin! Çünkü bir sonraki kuşak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.