kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hayatımızdaki en büyük değişiklik sevenlerimiz
Hayatımızdaki en büyük değişiklik sevenlerimiz
Yasemin 'sessız' Gülçin 'mızmız' Eren 'mantıklı' Cemre 'pratik'

Hayatımızdaki en büyük değişiklik sevenlerimiz

İlk albümlerini bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce çıkaran Türkiye'nin sevilen 'girlband' grubu Hepsi; 'Hepsi 2' adlı ikinci albümlerini önceki hafta çıkardı. Bu albümde dünyaca ünlü 'boyband' grubu Backstreet Boys'u yaratan Toni Cuttura'dan altı şarkı alan grup, haklarındaki 'çocuk korosu gibiler' eleştirilerine ise kulak asmıyor.

İsim babası; ünlü söz yazarı Mete Özgencil olan Hepsi grubu, 1 yıl 3 aylık bir sürecin ardından çıkardığı 'Hepsi 2' adlı albümleriyle hayli iddialı. Türkiye'nin en renkli ve hareketli bu dört genç vokali için bu albüm ilkinden daha farklı bir anlam taşıyor. Çünkü çocukken hayran oldukları Backstreet Boys'un yaratıcısı olan Toni Cuttura, bu albümde onlara 6 yepyeni şarkı hazırlamış. Gençliği, hareketliliği, özgürlüğü, dinamizmi, cesareti; müzikleri ve danslarıyla yansıttıklarını söyleyen Hepsi, dinleyenleri olduğu müddetçe bu grubun bozulmasını istemediklerini söylüyor...

* Hepsi olarak 'acaba tutar mıyız' diye düşünerek, bunun üzerine kafa yorarak çıkmadık. Severek ve çok çalışarak kurduk Hepsi grubunu. Sevdiğimiz bir şeyi yansıttık. 'Bakalım tutar mı' dedik. Her şey yolunda gitti ve şans bize güldü. Ama çok ciddi bir emek verdik ve bunun karşılığını aldık. Biz dört kişi görünüyoruz ama bir tek biz değiliz. Arkamızda çok büyük bir ekip var ve bu onların da başarısı.

'BİRLİKTE HİÇ SIKILMIYORUZ'
*
12 senedir birlikteyiz ve birlikte olmaktan hiç sıkılmadık bugüne kadar. Gülçin ve Eren olarak AKM Çocuk Korosu'na gidiyorduk ilkokuldayken; orada tanıştık, sonra ortaokula başladık. Ortaokulda Yasemin ve Cemre ile tanıştık. Sonra da hiç ayrılmadık. Biz birlikte çok eğleniyoruz ve birlikte sürekli çalışıyoruz. Boş kaldığımız zamanlarda bile sürekli bir şeyler planlıyoruz işimizle ilgili.

* 2000 yılında 15-16 yaşımızdayken Zerrin Özer'in konserine çıkmıştık. Menajerlerimizden biri olan Şebnem'le (Cemre'nin annesi) çalışmıştık. Bu bizim fikrimizdi ama bizi o çalıştırmıştı. O gösteri için 1 ay kadar çalışmıştık. 45 gün o konser için aynı evde kaldık. Sabah 7.30- 8'de kalkıp sırf kondisyon olsun diye koşuyorduk. Ama o yaş için inanılmaz büyük bir heyecandı bizim için. 15-16 yaşında dört kız, Rumeli Hisarı'nda konser verecek olan Zerrin Özer'in konserinde yer alacak düşünsenize... Şan dersleri alıyorduk hiç durmadan. Hâlâ da aynı kişiden; Behçet Barbaros Taştan'dan ders almaya devam ediyoruz.

*
Genellikle her yerde bir aradayız. Hepsi her yerde hep birlikte! Ama illaki her yere dört kişi tıpış tıpış gideceğiz diye bir şey yok. Bazen üçümüz oluyoruz, bazen ikimiz oluyoruz. İnsanlar bizi dörtlü olarak görmeye alışkın ama artık tek tek gördüklerinde bile tanıyorlar.

'DİRENÇLİ VE GÜÇLÜ KIZLARIZ'
* Sanıldığı gibi kurulum aşamasında Spice Girls'den etkilenmedik. Bize bu grubu yaratma fikrini onlar vermedi. 14 yaşımızdayken Backstreet Boys'a hayrandık. Hatta bir kitap yazmıştık, onları ve bizi anlatan. Kitabın adı 'If I don't have you' idi. Ve şimdi de Backstreet Boys'un çıkışını sağlayan isimlerden biri olan Toni Cuttura ile çalıştık bu albümde. Albümde altı şarkısı var kendisinin. Bizim klibimizi izlemiş ve sormuş 'kim bu kızlar' diye. 50 tane hit çıkaran ve dünyada çok iyi bilinen bir isim kendisi. Albümdeki diğer şarkılar da Marek Pompetzki'ye ait. Bir de cover var; 'Olmaz Böyle Şey'. Yeşim'in hit parçasıydı 70'li yıllarda. Ondan sonra ilk söyleyen biz olduk parçayı. İlk albümde de Ajda Pekkan'ın 'Üç Kalp' adlı parçasını okumuştuk. Artık bir gelenek gibi oldu bir cover yapmak...

*
Hepimiz dirençli, güçlü kızlarız.. Biz konservatuvar klasik bale öğrencileriyiz. Hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak asker gibi yetiştik. O yüzden de disiplinli bir grubuz. Dağılıyoruz bazen; sonuçta 4 kafadan ayrı ses çıkıyor. Devamlı çalışma halindeyiz. Ama bizimle çalışan insanlar hep bizden memnun olduklarını söylüyor.

* İlk albüm ile bunun arasında 1 yıl 3 ay var. İlk albümden bu yana yaşadığımız en büyük değişiklik bizi sevenler. Bize çok bağlı olan hayranlarımız var. Konserlerde artık bazılarının simalarını bile tanıyoruz. Hiç tanımadığımız insanların bizi çok sevmesi; hayatımızdaki en büyük ve en güzel değişiklik. Bir de kendimize ayıracak vaktimiz yok artık. Bu da bizim için büyük bir değişiklik.

*
Çıkış paçamız 'Hanimiş', 'çocuk korosu gibiler' diye eleştiri aldı. Herkesin eleştirisine açığız. Biz çıkış parçası olarak belirlediğimize göre çocuk korosu olduğunu düşünmüyoruz. Ama kimse kimsenin beğendiğini beğenmek zorunda değil. Klip şarkımız 'Kalpsizsin' ise insanları çok heyecanlandırıyor ve beğeni topluyor. Oysa ki 'Hanimiş' alt yapı olarak yabancı; Toni Cuttura'nın yaptığı bir parça. Altyapısı çok kuvvetli ama sanıyoruz ki sözlerinden dolayı bu yorumlar yapıldı. Ayrıca 'Hanimiş' bizim en güzel şarkımız gibi bir söylemimiz de yok olmadı. Bizim çok daha güzel şarkılarımız var albümde...

'ERKEKLERE ÖLÜP BİTMİYORUZ'
* Aramızdan bir kişi ayrılsa ozaman 'Hepsi' devam etmez herhalde. Tadı böyle güzel. Bu gruba bakıldığında birimiz olmazsak olmaz. Hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz. Destiny's Child kaç kere değişti aslında ama bizim aramızda duygusal bir bağ da var. Bunu yapmak istemeyiz. Biz dört kişi çıktık ve böyle kalmak isteriz. Birinin bize katılması da mümkün değil. Biz böyle iyiyiz. Yaşlanırsak belki o zaman solo albümler yaparız. Ama açık konuşmak gerekirse ayrılmak, bu projenin bitmesi gibi ihtimalleri hiç düşünmüyoruz. Önümüze bakıyoruz.

*
Aşırı duygusal, erkeklere ölüp biten kızlar değiliz. Bunun için de erkekleri küçümsemeye çalışır bir tavrımız varmış gibi duruyor. Ama bunu yapmak isteyen kızlar varsa şarkılarımızı söyleyebilirler.

* Albümümüzde hızlı parçalar var. Slow parça yok denecek kadar az. Şarkıların hepsi içimize sindi. Parçalar bize özel ama İngilizce sözlerle yapıldı. Bu parçalara Türkçe söz yazılması inanılmaz zor oldu.. Ama bu konuda da Pınar Andi Uçarlar'a teşekkür borçluyuz. İngilizce okumadık bunları ama ileride İngilizce şarkı okumayı da planlıyoruz.

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Ver Dudağını Al Dilini' ile şaşırttı
 Yeni Çıkanlar
 Dede Efendi'yi dünyaya tanıtacağım
 Lordi'nin albümü yarın raflarda!
 Mercan Dede Avrupa müzik listelerinde 1 numara
 Dolmabahçe'ye özel gece
 En çok dinlenen albümler (yerli)
 Tugay Çeşme'de moral depoluyor
 Halk ne diyor?
 Sokaktaki dostlar için destek verdiler
 Kadınlar onlara bayılıyor!
 Superman'in dönüşü muhteşem oldu
 Jessica'nın saçları ona emanet
 Ünlü bir komedyen olmak istiyorum
 Saint Tropez'de tatildeler
 Beckhamlar evlerine döndü
 Her şey hayvanlar için
 Sosyete ve iş dünyası bu düğünde buluştu
 Sevenleri Sunal'ı unutmadı
 BKM Film'den yeni bir proje: ENTERNASYONEL
 Klip için Nişantaşı'nı tercih etti
RAHŞAN GÜLŞAN
Tüy gibi hafifledim!
Bunu ne zaman yapacağımı...
SEDA KAYA GÜLER
Çapkınlık paraya bağlı
Semiha Yankı diyor ki; "Bir erkek...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Yoğurtlu...
Kalbinizi sıcaktan diyetle koruyun
Kalbinizi sıcaktan diyetle koruyun
Özellikle yaz aylarında kalp krizlerinin arttığına dikkat çeken Doç.
Anne adayının ilk endişesi: Düşük!
Anne adayının ilk endişesi: Düşük!
Hamile olduğunu öğrenen bir kadının kapıldığı ilk korku düşük yapma...
Süreyya'nın Isabelle'i Ferhat Göçer dinledi!
Süreyya'nın Isabelle'i Ferhat Göçer dinledi!
Her yaptığı ve her giydiği ile olay yaratan Süreyya Yalçın'ın...
Çatlaklara veda
Çatlaklara veda
Vücudunda çatlak, ameliyat izi, leke gibi rahatsızlıkları olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.