kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Yoğurtlu barbunya
MALZEMELER

* 1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya
* 2 adet kuru soğan
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı krema
* 3 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
* Tuz, kırmızıbiber, maydanoz
Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Sucuklu tost
MALZEMELER

* 4 dilim tost ekmeği
* Yarım kangal acılı sucuk
* 4 çorba kaşığı krem peynir
* 2 çorba kaşığı kaşar peynir
* 4 çorba kaşığı domates
* 2 çorba kaşığı yeşil biber
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Sucuk, krem peynir, kaşar peyniri, domates ve yeşil biberi büyük bir kapta iyice harmanlayıp, karıştırın. Tost ekmeklerini 1'er çorba kaşığı zeytinyağı ile önlü arkalı yağlayın. Sucuklu harcı yağlı ekmeklerin üzerine kenarlarından biraz içeride olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

Elmalı lahana
MALZEMELER

* 750 gram lahana (iri doğranmış)
* 1 adet iri elma (soyulmuş, dilimlenmiş)
* 1/3 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı ekmek kırığı
* 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Lahanaları kaynar suda gevrekliklerini tamamen kaybetmeden, hafif yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika haşlayıp süzün ve 3 eşit parçaya bölün. Dilimlenmiş elma ve şekeri 2 eşit parçaya, ekmek kırığını da 3 eşit parçaya bölün. Yağlanmış 2 litrelik fırın kabına lahana, ekmek kırığı, şeker, elmayı sırasıyla yerleştirin. Son ekmek kırıklarını serpmeden önce yerleştirdiğiniz malzemeleri bastırarak yavaşça düzleştirin. Ekmek kırıklarını serpip, en üste tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında, üzeri kapalı olarak, yaklaşık 45 dakika pişirin. Üstünü açıp 15 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın. Not: Arzu ederseniz fırın kabına biraz tarçın ya da kimyon serpebilirsiniz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 03-07-2006
 Ananas graten   / 30-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 29-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 28-06-2006
 Mısır gevrekli piliç   / 27-06-2006
 Hindili salata   / 26-06-2006
 Bonfile sarma   / 25-06-2006
 Lezzet Güneşi   / 24-06-2006
 Sirkeli pırasa   / 23-06-2006
 Çerkez tatlısı   / 22-06-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Tüy gibi hafifledim!
Bunu ne zaman yapacağımı...
SEDA KAYA GÜLER
Çapkınlık paraya bağlı
Semiha Yankı diyor ki; "Bir erkek...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Yoğurtlu...
Kalbinizi sıcaktan diyetle koruyun
Kalbinizi sıcaktan diyetle koruyun
Özellikle yaz aylarında kalp krizlerinin arttığına dikkat çeken Doç.
Anne adayının ilk endişesi: Düşük!
Anne adayının ilk endişesi: Düşük!
Hamile olduğunu öğrenen bir kadının kapıldığı ilk korku düşük yapma...
Süreyya'nın Isabelle'i Ferhat Göçer dinledi!
Süreyya'nın Isabelle'i Ferhat Göçer dinledi!
Her yaptığı ve her giydiği ile olay yaratan Süreyya Yalçın'ın...
Çatlaklara veda
Çatlaklara veda
Vücudunda çatlak, ameliyat izi, leke gibi rahatsızlıkları olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.