kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çizme'de karnaval havası
Çizme'de karnaval havası

İtalya'nın Dünya kupasında çeyrek finale yükselmesi, Çizme'yi sevince boğarken şampiyonluk umutlarını da arttırdı.

Zambrotta'nın bir, Toni'nin ise iki kez fileleri havalandırmasıyla çeyrek final karşılaşmasında Ukrayna'yı 3-0 yenen İtalyanlar, galibiyeti, Torino'da halen hastanede yoğun bakım servisinde bulunan 35 yaşındaki eski takım arkadaşları Gianluca Pessotto'ya ithaf ettiler.

İtalya, şu an itibarıyla, önümüzdeki salı akşamı oynayacakları yarı final karşılaşmasında, ev sahibi Almanya'yı da yenerek, finale çıkabilmeyi
düşlüyor. Gök mavililerin Ukrayna'yı elemelerinin ardından Corriere dello Sport gazetesi, bugünkü sayfasında, ''Almanya seni yeneceğiz'' diye manşet attı. Manşetin spot cümlelerinde de, ''Gök mavililer, Ukrayna'yı darmadağın ederek yarı finale yükseldiler. ''Zambrotta'dan bir, Toni'den iki gol'', ''Büyük zafer'', ''salı günü Almanlarla tarihi karşılaşma'' diye yazıldı.

La Gazzetta dello Sport'un manşetinde ise, ''Almanya! İkimiz karşı karşıya!'' diye başlık atılırken, spotta ise Ukrayna karşısında alınan galibiyet şu cümlelerle özetlendi: ''Lippi ve ekibi, milli takımın elde ettiği galibiyeti, durumu halen ağır olan Pessotto'ya armağan ettiler. Zambrotta 6 dakika sonra ilk golü kaydetti. İkinci yarıda Toni açıldı (2 gol). Ukrayna, altüst oldu. Salı akşamı 21.00'de (TSİ 22.00) Almanlara karşı yarı final oynayacağız.''

Tuttosport gazetesi ise, İtalya Milli Takımı'nda Juventuslu oyuncuları oynadığı rolü vurgulayan bir manşet kullanmasıyla dikkati çekti. ''Teşekkürler Juv-İtalia'' diye manşet atan Tuttosport, alt başlığında da şu cümlelere yer verdi: ''Zambrotta pozisyon yarattı, Buffon geçit vermedi, Toni de Almanya'yı fethetti. Ukrayna'ya karşı elde edilen zaferde, Cannavaro da önemli rol oynadı. Gökmavililer, galibiyeti Pessotto'ya armağan ettiler. Salı günü oynayacağımız karşılaşma, Dünya kupasında finale ulaşmamızı sağlayacak.''

LİPPİ: ''BREZİLYA'YLA FİNAL OYNAYACAĞIZ''

İtalyan teknik direktör Marcello Lippi, yarı finale yükselmelerinin ardından finale yükselmeyi de başaracaklarına inandığını belirterek, ''Gözlerimi kapayarak kurduğum düşe göre, Brezilya ile final oynayacağız'' diye konuştu.

İtalyan basınındaki haberlere göre Lippi, dün Ukrayna ile yaptıkları maç sonunda şunları söyledi:

''Galibiyeti Pessotto'ya, çocuklarına ve ailesine armağan ediyoruz. Ekibimle gurur duyuyorum ama bu kadarla yetinmeyeceğim. Daha fazlasını istiyorum. Soyunma odasında çocuklara, eğer aranızda ilk dört takım arasına girmenin yeterli olduğunu düşünenler varsa hata ediyorlar. Buraya kadar gelmeyi başardık. Şimdi tüm gücümüzü ortaya koyarak kazanmak zorundayız. Mevcut durumumuzla yetinecek olursak, vay halimize! Ama harika bir ekibim var. Onların en iyisini yapacaklarından eminim. Tüm gücümüzü, yüreğimizi, ortaya koymak durumundayız.''

Lippi, Almanya ile oynayacakları yarı final maçıyla ilgili olarak ise, ''Bu, bizim için de onlar için de zor olacak. Daha fazla sarı kart almamış olmamız da önemli. Ukrayna maçının ikinci yarısında Gattuso'yu oyun dışına almam da, risk almamak içindi'' dedi.

ÇİZME'DE KARNAVAL HAVASI

Öte yandan, dün gece Ukrayna karşısında elde edilen zafer sonrasında, Çizme'de tam bir karnaval havası yaşandı. Maç esnasında atılan her gol, maçı evlerinde ekran başında izleyenlerin de sevinç çığlıkları atmalarına neden oldu. Maç sonunda insanların önemli bir bölümü, ellerinde İtalyan bayraklarıyla sokaklara döküldüler. Kimileri özel aracına binip korna eşliğinde kentte tur atmayı yeğlerken, kimileri ise meydanlara akın etti.

Milano'nun ünlü Duomo Meydanı, her zaman olduğu gibi, dün geceki zafer sonrasında da, taraftarların kutlama şenliklerine ev sahipliği yaptı. Roma'da ise tarihi şehir merkezindeki Venedik Meydanı ve Campo di Fiori Meydanı, İtalyan bayrağını sallayan sporseverlerle dolup taştı.

Aşırı kalabalık, başkentte söz konusu meydanların yer aldığı bölgelerde bazı yolların trafiğe kapatılmasına da neden oldu. Ancak TSİ gece 02.00 sıralarında, Campo di Fiori meydanında bazı alkollü taraftarlar ile polis arasında arbede yaşandı. Kimi taraftarların polise şişe ve yabancı madde atmaları, polis ve jandarma birimlerinin kalabalığı dağıtmasına neden oldu. Yaklaşık bir saat devam eden arbede esnasında, ciddi bir yaralanma olmadı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Nobre resmen Beşiktaş'ta
 Panzer Klasiği
 Farklı Katenaçyo
 Fener'e talibim
 Başkanımızı hasta ettik!
 Genç Kartal ada'ya
 Uğurlu formalar tanıtıldı
 Murat Ocak Trabzon'da
 İstanbulspor'da yeni sayfa
 Yaprak dökümü
 Marcello Lippi doğru söylemiş
 Üç koldan taarruz
 Kayseri sınavda
 Brezilyalılar'da rötar
 Maç sonu arbede
 İkinci tur maçları
 Fransa'da temizlik
 8 yıl sonra karşı karşıya geliyorlar
 İngiltere - Portekiz
 Brezilya - Fransa
 Mondi de geldi
 Sutopu denince...
 Günün içinden
 Günün içinden 2
GÜRCAN BİLGİÇ
FIFA böyle istedi
Demir gibi defanslarıyla...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fark kalecide
Ev sahibi Almanya ile Arjantin'in...
Hem işinden oldu hem aşkından
Hem işinden oldu hem aşkından
Rabia Kazan: Ağca'yı silip yeni sayfa açmak istedim. Licursi büyük...
Patrik ekümeniklik için
Patrik ekümeniklik için "Israrlıyım" dedi
İstanbul Rumlarının sorunlarının masaya yatırıldığı "Bugün ve Yarın...
Çiçek bahçesi
Çiçek bahçesi
Kom'un 2006 yazı için hazırladığı çamaşır koleksiyonunun moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu