kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: "Onlar adım atmadıkça biz de atmayacağız"
"Sağduyunun sesini yükseltme zamanı"

Erdoğan: "Onlar adım atmadıkça biz de atmayacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda hep adım atanların Türkiye'nin olamayacağını belirterek, "Adım atılmadıkça adım atmayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki temaslarının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Kıbrıs'a ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin hep adım atan taraf olamayacağını söyledi. Erdoğan, iktidara geldikten sonra Kıbrıs'ta çözüm için önlerine Annan Planı'nın sunulduğunu belirtti. Erdoğan, o zaman ki Avrupa Birliği (AB) liderlerinin kendilerine KKTC'nin evet demesinin
yeterli olduğunu söylediğini hatırlattı. Ancak Erdoğan KKTC'nin evet demesine rağmen cezalandırıldığını hayır diyenin ödüllendirildiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan bu duruma rağmen kendilerinden hala adım atılmasının istendiğinden yakındı. Erdoğan, "Öncelikle adım atması gerekenler adım atacak, sonra biz atacağız. Adım atılmadıkça adım atacak değiliz." dedi.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık ve 3 Ekim'deki ciddi sıkıntılar yaşadıktan sonra başlayan müzakerelerde 25 fasılda tanıtıcı taramanın ve 19 ayrıntılı taramanın bittiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, bir fasılda da müzakerelerin bittiğini kaydetti. Bundan sonraki süreçte de sıkıntıların yaşanacağını belirten Erdoğan, aynı süreçten İngiltere, ispanya, Portekiz ve İsveç gibi ülkelerin geçtiğini söyledi. Ancak Erdoğan, Kıbrıs konusunu fasıllara karıştırmanın etik olmadığını vurguladı. Erdoğan, siyaseti buraya karıştırmanın "aşa su katmak" olacağını kaydetti.

Erdoğan AİHM ziyareti sırasında Kıbrıs'taki malların tazmini komisyonu ve Terörle Mücadele Yasası'nında bilgi alış-verişinde bulunduklarını söyledi.

DANİMARKALI VEKİLE SERT ÇIKTI

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurul toplantılarında Radikal sol grup adına söz alan Danimarkalı Lund, konuşmasında, ''ifade özgürlüğü adına kendisinin, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını, Kıbrıs'ı işgal ettiğini ve Kürtlere zulüm yaptığını söyleme hakkı olması gerektiğini'' açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın genel kuruldaki konuşmasının ardından ''ifade özgürlüğü ve dini inanışlara saygı'' konulu rapor tartışıldı. Radikal sol grup adına söz alan Danimarkalı Lund, konuşmasında, ''ifade özgürlüğü adına kendisinin, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını, Kıbrıs'ı işgal ettiğini ve Kürtlere zulüm yaptığını söyleme hakkı olması gerektiğini'' ileri sürdü.

HAKARET VE ELEŞTİRİ BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI

Siyasi gruplar adına yapılan konuşmalardan sonra tekrar söz alan Başbakan Erdoğan, Danimarkalı parlamenterin sözüne atıfta bulunarak, ''hakaret ve eleştiri özgürlüğü kavramları birbirlerine karıştırılmamalı'' dedi.

Erdoğan, ''Danimarkalı milletvekili Ermeni soykırımı olduğunu söylüyor, bu konuda söylediklerinin bilimsel verilere dayanması gerekir, aksi takdirde bu kişinin kendi aczini gösterir'' diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin, sözde Ermeni soykırımını tarihçiler tarafından bilimsel bir biçimde araştırılması için getirdiği öneriye de dikkati çekti ve bu önerinin şu ana kadar yanıtsız kaldığını belirtti.

Erdoğan, genel kuruldaki oturumda söz alan muhafazakar milletvekilin, ''Saygı özgürlüğü, özgürlük saygıyı getirir'' ifadesini yürekten katıldığını söyledi. Erdoğan, konuşmasında bir milletvekilinin, ''Tanrı soykırımlara neden izin verdi'' şeklindeki ifadesine de tepki gösterdi ve ''Dinimizde soykırım yoktur, biz yaradılanı yaradandan dolayı severiz. Tüm yaradılanlara yeryüzünde Allah'ın eseridir deriz, o nedenle tüm yaradılanları severiz'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ağar: Tablo süpriz değil
 Kretschmer Hakkari'de
 Fethi dede davası başladı
 İttifakın dışındaki 2 lider acıyı paylaştı
 Tarihi görüşme nostaljiyi aşamadı
 PKK konusunda her şeyin yapıldığından emin değilim
 Fehriye Sabancı'dan yeniden yargılanacak
 Başbakanlık ve Yargıtay'a akıllı kamera
MUHARREM SARIKAYA
TOBB'dan TOKİ uyarısı...
Rahşan Ecevit'in,...
YAVUZ DONAT
Perde arkası
Rahşan Ecevit'in Süleyman Demirel'e yaptığı...
Dünya ses büyücüsü Mardin'i konuşuyor
Müzik yapımcısı Arif Mardin'in ardından başta ABD olmak üzere medyada...
İzmit'te heykelleri siyaha boyadılar
İzmit'te sergilenecek yer bulunamadığı için gar bahçesine taşınan...
Saldırıda ikinci perde
Saldırıda ikinci perde
Danıştay saldırısının zanlısı Arslan'ın ek ifadesinden sonra sınıf...
Havalimanı 'taklit parfümden' yanmış
Havalimanı 'taklit parfümden' yanmış
İşte bilirkişi raporu: Kargodaki taklit parfümlerden bazıları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu