Piyaz oturtma
Fasulyeleri yumuşayana kadar, yaklaşık 45 dakika kaynar suda pişirip süzün ve oda sıcaklığında soğutun. Bir buçuk su bardağı fasulyeyi ayırıp, kalan fasulyeyi, 1 adet limonun suyu, sarmısak, yoğurt ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pürüzsüzleşinceye kadar robottan geçirin. Tuz ekleyin. Ayırdığınız fasulyeleri, 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi, zeytin, kapari, mercanköşk, kalan zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Fasulye püresini bir servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız fasulyeli karışımı koyun. Oda sıcaklığında servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 2 su bardağı kuru fasulye
* 3 adet limonun suyu
* 3 diş sarmısak
* 2/3 su bardağı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limon
* 1 su bardağı siyah zeytin
* 1/4 su bardağı kapari
* 1 tatlı kaşığı mercanköşk yaprağı
|